LCHF ostepakker

Noget af det jeg af og til savner fra den traditionelle high-carb brunch er croissanterne. Altså af den slags, hvor man køber en dåse dej (okay, det lyder faktisk ulækkert! ;) ) og selv kommer noget fyld i. Og et af mine absolutte favoritfyld var seranoskinke og hvid høng-ost. Så jeg måtte jo til finde en low-carb alternativ. Det blev så disse LCHF ostepakker (jeg undskylder for den elendige arbejdstitel.. ;)), lavet med udgangspunkt i dejen fra mine pandekager.

Det ville være en sandhed med modifikationer, hvis jeg sagde de smagte som croissanter – det er jo for hulan en pandekage! – men de smager virkelig seriøst godt. Det er jo også ost med ost på! :P Og så er de et perfekt mellemmåltid til tasken.

SONY DSC

Opskrift – LCHF ostepakker (6 stk.):

3 æg

100g. philadelphia

6 skiver seranoskinke

Pesto (jeg brugte den røde fra princip!)

60-70g. ost (cremehvid fra høng)

Æg og philadelphia ost røres sammen til en ensartet masse i en skål, hvorefter der steges 6 pandekager af dejen. Tag en skive seranoskinke, kom lidt pesto på i og læg et stykke høng ost på, og fold skinken rundt om osten. Denne lægges på en pandekage, der foldes som en forårsrulle. Lægges med ‘åbningen’ nedad. Trykkes evt. en smule flad og pensles med olie. Bages ved 200grader til de er let gyldne (10-12minutter).

SONY DSC

 

SONY DSC

4 thoughts on “LCHF ostepakker

  1. Tror du de kan laves på Hytteost ? Jeg har nemlig 200 g hytteost og skal have brugt og ville gerne lave nogle madpandekager/tortilla… Er ny indenfor LCHF så ville lige høre inden jeg kaster mig ud i det… Tænkte elv 4 æg og 200 g hytteost for det skriver de fleste (alle bruger bare ikke hytteost). Pandekagerne skal ikke være tykke i det men skal der slet ikke tilsættes husk eller kokosfibre eller noget som bindemiddel ?

      • Super :) bliver de godt sammenhængende så de også kan medbringes som wrap i madpakke ? førhen brugte jeg også tit en tortillapandekage som pizzabund hvor jeg puttede fyld på og så i ovnen. Har du en opskrift der kan bruges til det ?

        • Hov, Louise. Jeg fik vist aldrig svaret på denne kommentar? :/ Når jeg laver pizza (eller wrap), så plejer jeg bare at blande nogle revne grove grøntsager, revet ost, 1-2 æg og så lidt husk/fiberhusk. Jeg har ikke en decideret opskrift. Gør det bare lidt på slump. Men der skal meget til, før man går galt i byen med det… ;)

          KH. Katrine

Skriv et svar til Katrine - lowcarblivsstil.dk Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *