Mørbrad/chorizogryde

Jeg er virkelig tosset med denne ret: mørbrad/chorizogryde. Den fede og krydrede spanske pølse klæder virkelig det magre svinekød, og smagen rundes endnu mere af, grundet kokosmælkens sødme. Hvis du ikke har eksperimenteret med det før, kan jeg kun opfordre dig til at komme i gang! :)

 SONY DSC

Opskrift – Mørbrad/chorizogryde

3 spsk. olie
150 – 200 g. chorizo (jeg foretrækker den fra princip!)
2 spsk. røget paprika (eller almindelig)
3 store løg 
3-5 fed hvidløg
½ chilifrugt (afhængigt af, hvor stærk man vil have den)
3 -4 røde peberfrugter 
2 svinemørbrad – afpudset (ca. 900g.)
1 dåse tomatpuré (140g.)
1 dl. Kokosmælk
250g. Piskefløde
salt og peber

I en stor gryde brunes chorizopølsen af i olien sammen med paprikaen. Herefter tilsættes løg og hvidløg, som får lov at simre lidt. Spæd evt. lidt vand til. Herefter tilsættes peberfrugt og chili, som også lige skal tage lidt farve. Så tilsættes svinemørbraden, som lige brunes en anelse af. Herefter er det tomatpuréen, kokosmælken og flødes tur til at komme i. Lad retten simre i 20-30 minutter og smag til med salt og peber.

Man kan evt. lave den ren paleo og undlade at putte piskefløde i, men i stedet bruge mere kokosmælk. Personligt foretrækker jeg, at der kommer lidt ægte fløde i – det runder altså smagen af på en helt særlig måde! :)

SONY DSC

SONY DSC

10 thoughts on “Mørbrad/chorizogryde

  1. Pingback: Om jul, nytår, sygdom og alt der imellem.. | Low Carb Livsstil

  2. Pingback: Karrymørbrad/pølse gryde | Low Carb Livsstil

  3. Hej, til din chorizo gryde opskrift har du et billede af et severings forslag hvor der er rødkål til. Ville spørge om du har tilberedt rødkålen, og om du eventuelt har en lille opskrift på den :) prøvede dine ostepakker forleden dagen, og de var fantastiske! :)

    • Hej Line! :)

      Rødkålen er helt rå, så retten kan kun anbefales, hvis man kan lide rå rødkål.. ;) Men den er bare lidt fintsnittet rødkål, granatæblekerner og en ganske simpel dressing af appelsinsaft, citronsaft, olivenolie og salt og peber. Men ellers kan man jo komme lidt æble, pære eller andet i – og måske nogle nødder på toppen? :)

      Ej, hvor er det dejligt at du kunne lide dem. Jeg synes altså også, at de er rigtig lækre. :) Jeg tænkte faktisk, at opskriften var lidt en ‘dark horse’, så jeg var ikke rigtig sikker på, at nogen ville bide på. :P

      KH. Katrine

  4. Det er bare en super lækker opskrift! Vi har nydt den til fulde og vil bestemt komme på listen over ting der skal gentages ;-)

  5. Meget lækker – går egentligt ikke så meget op i LCHF, men synes bare denne ret så super lækker ud.
    Tror dog at jeg undlader fløden næste gang, synes retten er lidt “tung” når nu jeg skal undvære mine elskede løse ris til :-)

    Men har set flere opskrifter på din fine side (især studenterbrøddene) som absolut skal prøves

    Mette

    • Hej Mette

      Tusind tak for din kommentar. :)
      Jeg undskylder det virkelig sene svar, men bloggen har lige været sat lidt i bero. ;)

      Ha ha, det er sjovt at du har det sådan med fløden. Jeg synes netop, at retten kan klare mere fløde netop fordi man ikke spiser ris til, som jeg synes er “tunge”. Det er sjovt, som smagsløg er forskellige. :)
      Man jeg tror sagtens fløde kan undværes. Så kan du også invitere paleo folk på middag.. ;)

      KH. Katrine

Skriv et svar til Mette jacobsen Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *