Nogle tanker omkring stegt flæsk (4 versioner)..

Sikke en poetisk overskrift? Det er måske begrænset, hvor meget man lige kan tænke om stegt flæsk, ikke? ;) Men nu skulle der jo ikke gå fuldstændig ’25-procent-bilka-øko’ i den i dag, så hermed et ’rigtig’ indlæg.. ;)

Personligt synes jeg jo, at stegt flæsk smager fortrinligt, og der er måske gået rigeligt med stegt flæsk i den, efter jeg slog over til LCHF. Det var jo blandt de værste fy-fy spise før, så det er nok derfor, jeg nu nyder det med stor velvilje og uden dårlig samvittighed. Eller også er det fordi, jeg faldt over økologisk flæsk til spotpris i Føtex, og så hamstrede jeg til fryseren. Ja ja, det er jeg slet ikke for fin til.. ;) Og hey, nu får flæsken sgu dets helt eget indlæg – ja, egentligt er det inspiration til tilbehøret det drejer sig om.. ;)

Første ’flæske indslag’ er med flødebagte grøntsager. Dette er en af mine favoritter. Alle triste reste grøntsager ryger en tur i et ildfast fad og får hældt fløde og ost over sig. Så nemt! :) Og hvis man savner persillesovsen? Så drysses der bare persille ovenpå.. :)

SONY DSC

Dernæst har vi en mere traditionel omgang flæsk med persillesovs. Persillesovsen er lavet på fløde kogt med smøreost og rester af faste oste. Dertil lidt bagt rosenkål (med rigelig olie) og kogt blomkål:

SONY DSC

Flæsk med ‘flødekartofler’ aka blomkål og spidskål. Fremgangsmåde ligesom den første ret. :)

SONY DSC

Sidste billede er et genbrugsbillede: steget flæsk med smørstegt spidskål. Hertil persillesovs efter samme metode som ovenstående. :)

SONY DSC

11 thoughts on “Nogle tanker omkring stegt flæsk (4 versioner)..

 1. Hej Katrine,
  Nu må jeg snart prøve flæsken af. Svinekød har aldrig været en favorit, men den sprøde bacon og en god pølse er rykket ind i min kost efter skiftet til LCHF. Måske sprød flæsk også kunne tiltrække mine smagsløg… Om ikke andet, så fandt jeg da super lækker inspiration til tilbehør her. Hvorlænge giver du de der grøntsager bagt med fløde og ost i ovnen? (skal de blot ligge i lidt fløde eller stortset dækkes helt?)
  KH
  – frk. sveske

  • Ja, det smager altså virkelig god, så det må du prøve. :) Men kender godt det der med, at man lige skal tage sig mos til nogle ting. Selvom jeg spiser LCHF, så spiser jeg fx. ikke flæskesvær. En ting jeg også gerne vil ‘lære’ at kunne spise.. ;)

   Det får ca. en halv times tid i ovnen. Og så rører jeg lidt rundt i det undervejes, og så får det ekstra ost ovenpå til sidst, som til kan blive sprød.
   Jeg tror der går 2-3 dl. på et mellemstort ildfast fad. Så det ligger bare sådan halvvejs op-agtigt.. ;) Grøntsagerne afgiver jo en del væske, så man kan med fordel holde lidt tilbage med fløde i starten, og så komme lidt på senere..
   Yndlingsgrøntsager til det, er klart squash, løg, blomkål og spidskål/hvidkål. :)

   KH. Katrine

 2. Jeg elsker stegt flæsk, og vi får det ofte. Måske lidt for ofte hvis man spørger resten af familien. Jeg spiser ikke efter LCHF, men kan nu alligevel godt lide flæsk med diverse tilbehør. Vi får det både med en salat til, den alm. med kartofler og persillesovs, men jeg har også lavet det med blomkålsmos. Det kender du sikkert godt? Hvis ikke smager det virkelig godt og et jo “uden” kulhydrater :-)

  Flødebagte grøntsager lyder nu heller ikke så dårligt :-)

  • Ha ha, godt jeg ikke er den eneste flæsk-entutiast. Det er jo ikke vanvittigt ‘moderne’, men det smager simpelthen så vildt lækkert! :P

   Jo, jeg kender blomkålsmosen, men har aldrig prøvet den til stegt flæsk. Det vil jeg da prøve, for det lyder lækkert. :) Så kunne man måske fyre en masse persille i mosen? :D

   KH. Katrine

 3. Oh, sikke et inspirerende indlæg – især fordi jeg i dag har købt øko-flæsk på tilbud i Netto :-)
  Jeg må vist i gang med de fløde-“kartofler” i aften ;o)

 4. Jeg har ikke spist stegt flæsk i årevis… nærmest siden jeg var barn! Det skal snart være nu ; ) Dit tilbehør ser også fantastisk ud!!
  Gik selv amok i Bilka forleden… vidste ikke engang de havde økodag i forvejen, så det var en dejlig overraskelse og min planlagte smuttur tog pludselig langt over en time!!
  : )

  • Øv! Jeg havde overset din besked – så undskyld det sene svar! :/

   Nej, stegt flæsk har nærmest været noget ‘man ikke taler om’, fordi de bare virker som noget af det mest ultimative ‘fedtede’. Det skal man altså helst ikke tale for højt om.. :P

   Jamen det var de en glædelig overraskelse så? :) Ja, det er svært ikke at gå amok! Jeg synes endda, jeg besindede mig. Men hvis der havde været mere billigt kød, så havde jeg nok givet den lidt mere gas! :P

   Jeg ved ikke hos jer, men der var også bare sindsygt mange mennesker! Jeg var bestemt ikke den eneste, der havde fået den idé! :D

   KH. Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *