Kokos citronkage

I det sidste stykke tid, har den virkelig stået på fødselsdage og kommen-sammen halløj for mit vedkommende. Og når der går lidt ‘sammenskudsgilde’ i den, har jeg en tendens til, at ‘sætte mig på desserten’. Det skal jo selvfølgelig ikke forståes bogstaveligt!! ;) Men det er ofte når det kommer til desserten, at det kan give lidt udfordringer af være low-carber, da der her ofte er skruet op for mel og sukker. Det er lidt nemmere at styre uden om kulhydraterne til de andre måltider, da der næsten altid serveres kød og grønt. Derfor er det jo mega praktisk at lave desserten selv – så man er sikker på, at man kan spise med! :)

Jeg har i denne omgang tyet til Xenia’s blog, hvor hun har et væld af lækre sager! Arhmen, altså.. :P Så det kan godt være at der går lidt ‘Xenia kage’ i den, de næste par dage, men jeg synes ikke I skulle snydes for de lækre resultater. Desuden har jeg ændret en anelse i opskrifterne, da jeg ikke lige havde adgang til alle ingredienserne.. Det første der skulle prøves var denne opskrift – dog med modifikationer, da jeg ikke kunne få økologisk lime nogen steder. Så min blev en kokos citronkage istedet. Desuden er min tand blevet mindre sød (what??!) efter jeg slog over til low-carb, så jeg sparede også en anelse på sødningen. Den version jeg endte ud med, får I her..

citronkage1

Opskrift  – Koskos/citronkage:

Kagebund:

6 æg

140g. sukrin+

20 g. agavesirup

150 g smeltet smør

500 g creme fraiche (jeg brugte 18%)

1 lille dåse kokosmælk (165ml.)

125 g fint kokosmel (kokosfibre)

3 spsk husk

3 tsk bagepulver

1 tsk. vanillepulver

Smørret smeltes og afkøles lidt. I skål piskes æggene med sødningen til det bliver luftigt. Kokosmel og bagepulver sigtes ned i æggene. Tilsæt de resterende ingredienser og rør dejen grundigt med en elpisker. Lad dejen hvile i ca. 10 min., og rør derefter dejen igennem igen. Derefter hældes dejen i en springform beklædt med bagepapir. Bages i ca. en time ved 180 grader. Lad kan køle heeeelt ned, inden du begynder at samtte den til med frosting.. ;)

Du kan passende riste 1/2 dl. kokosmel imens oven alligevel er tændt. Men hold øje – pludselig går det pænt stærk! ;)

Citron frosting:

500g. philadelphia (eller anden flødeost)

150g. g blødt smør

75g. sukrinmelis

2-3 spak. citronskal fra økocitron

saft fra 1/2 citron

1 spsk. agavesirup

I en skål pisker du smør og flødeost grundet sammen, hvorefter du tilsætter citronsaft og citronskal. Smag til med sukrinmelis og agavesirup. Det er meget individuelt, hvor sødt man vil have tingene, men vær ikke bange for at gøre frostingen lidt til den sure side – det udligner sig, når det spises sammen med kagebunden.

Skær kagebunden over på tværs og fordel ca. 1/3 af frostingen på den ene bund og læg derefter den anden bund ovenpå. Smør resten af frostingen ud på resten af kage.

Jeg gjorde ligesom Xenia, og dryssede ristet kokos på siderne – det synes jeg nemlig så brand godt ud! :)

Stilles på køl. Kagen tager bestemt ikke skade af at ‘sætte sig’, faktisk synes jeg, at den om muligt, var endnu bedre på andendagen.

citronkage2

citronkage3

7 thoughts on “Kokos citronkage

  1. Uhm, lækkert! Det var nu altså også bare en god kage – måske man snart skulle gentage succesen? ;) Dejligt at du kunne bruge opskriften – og fin blog! :D

    • Det må du gøre – den var seriøst god! Må indrømme, at jeg endte med at spise et stykke til morgenmad dagen efter.. ;)

      Og velkommen til – og tak for rosen! :) Ville ha’ smidt dig en besked, eftersom der kommer tre ‘Xenia kager’ i træk på bloggen de næste dage. Tænkte, du ville synes at det var sjovt at høre ‘anmeldelsen’ af dem.. ;)

      • Ja, jeg elsker at læse om folks oplevelser med mine opskrifter! :D Men eftersom du – formoder jeg – blogger via wordpress, får jeg pingback, så når du linker til mine opskrifter, får jeg automatisk besked – og samtidigt fremgår dine indlæg faktisk også som en slags kommentarer på de originale opskrifter hos mig. Skidesmart! :D

  2. Hejsa!
    Yes – en kage LCHF uden chokolade og banan… :-) Den skal prøves…
    Men har lige et par spørgsmål…
    Skal man bruge al indholdet i kokosmælk dåsen? Og kan man bruge kokosolie i stedet for smør?!

    • Hej Line

      Jeg husker den også super lækker og VILDT mættende! :)
      Ja, det er hel indholdet af dåsen med kokosmælk, altså sådan en lille dåse. Og ellers kan du bare bruge mere creme fraiche – og omvendt. ;)
      Nu har jeg jo nuppet opskriften fra Xenia, som jeg linker til i indlægget, så måske hun kan svare bedre på, for jeg er ærlig talt lidt i tvivl, hvorvidt man kan bytte smør ud med kokosolie? Ved ikke om det gør noget ved konsistensen? :/
      Og et andet råd.. Hvis jeg skulle lave den idag, så ville jeg nok bytte sukrin+ og agavesiruppen ud med sukrin gold og/eller kokossukker. det har altså en bedre smag, synes jeg.. :) Og agave er ikke lige det bedste i LCHF optik..

      Skriv endelig igen, hvis du har flere spørgsmål.. :)

      KH. Katrine

Skriv et svar til Katrine Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *