LCHF kanelsnegle.. :)

I går blev det jo til en masse tanker.. Tanker om 5:2, om LCHF og om at lytte til kroppens signaler. Jeg nævnte jo også, at 5:2 havde vakt min søde tand lidt til live. Og det blev der bl.a. disse små banditter ud af: Kanelsnegle! Men jeg må hellere advare: det er med at få dem lagt i fryseren, ellers kan de godt være svære at holde snitterne fra! :P

Jeg bagte mine kanelsnegle i papirsmuffinsforme. En anden gang, tror jeg, at jeg vil bruge almindelige silikoneforme, da jeg kunne se, at de havde suget noget af kagens fedt til sig. Fedt, som burde være havnet i min mave i stedet! ;)

Normalt er bloggen fri for ’backstage billeder’, men jeg har nu alligevel taget lidt billeder af opskriftsforløbet til disse snegle. Håber de giver mening? Opskriften er egentligt super simpel, men jeg ville være sikker på, at der ikke var nogle der røg i svinget. Men ellers, så spørg! :) Det er bare vigtigt at huske, at komme vand på hænderne – så er dejen faktisk ret medgørlig. :)

SONY DSC

SONY DSC

Opskrift – LCHF kanelsnegle (10 stk.):
3 æg
1,5 dl. piskefløde
50g. fedtreduceret mandelmel
1,5 spsk. bagepulver
½ – 2/3 dl. fiberhusk (den gule)
2 spsk. sukrin
1 nip salt
½ tsk. Kardemomme

Kanelcreme:
60g. blødt smør
45g. sukrin gold
15g. kokossukker (eller mere sukrin gold)
1-2 spsk. kanel

Rør æg og fløde hurtigt sammen med en elpisker. Tilsæt de tørre ingredienser og pisk dejen godt igennem. Lad dejen hvile ca. 10min.

Imens laves kanelcremen. Rør smør med sukrin gold, kokossukker og kanel. Hvis smørret ikke er blødt nok, så giv det lige 10sek. i microovnen – ikke mere.

Læg et stykke bagepapir på bordet og gør overfladen våd med lidt vand. Klask dejen ud på bagepapiret. Med våde hænder fordeler du dejen til en firkant. Læg et stykke bagepapir ovenpå og vend det om, så dejen ender på det nye stykke bagepapir.

Fordel nu kanelcremen over hele dejen, og rul den sammen til en roulade. Skæres i 10 små stykker (dyp evt. Kniven i lidt vand, hvis dejen klistrer lidt), og lægges i en muffinsform.

Bages ca. 15min. ved  200grader. Serveres evt. med lidt glasur lavet af sukrin melis. :)

kanelsnegle collage

38 thoughts on “LCHF kanelsnegle.. :)

      • Ja, en mejerifri udgave ville være toppen :D Prøver at holde mig fra mejeriprodukter for at se om det hjælper på min aknehud :) Dog beholder jeg smør og gedeost til en start.

        • Nå, ja.. Det kunne det muligvis? Jeg ved fra min svigerinde, som døjede meget med akne, at hendes blev meget bedre efter hun bare smed sukkeret. Nu ved jeg jo selvfølgelig ikke hvor længe du har været igang med LCHF, men det er da ihvertfald lidt en opmuntring?! :)

          • Jo, det er det bestemt :) Jeg har spist LCHF i 3-4mdr og har ikke set nogen forandring endnu. MEn ved heller ikke hvor længe man skal give det. Nu prøver jeg bare lige at tage mejeriprodukter ud også. Hvis det hjælper, kan jeg prøve at indføre det igen på et tidspunkt :)

  1. Øv, prøvede at lave dem idag. Først var dejen for tynd så det hang fast i bagepapiret og så tog jeg lidt mere mandelmel og lidt fiberhusk i så dejen blev noget fast og så kunne jeg ellers lave dem færdig. Flotte så de også ud men fy for … hvor de smagte. De havde en modbydelig mærkelig smag. Hvad mon der er gået galt? Æggene (væske) var måske for store i forhold til de tørrer ingredienser at det var derfor det måske var for tynd en dej i starten.. Øvvvv tilbage til at gnaske mandler…

    • Øv, Stine – det er jeg da ked af at høre. :( Og det kommer meget bag på mig. Har lavet den dej tusind gange, og jeg har aldrig haft problemer med den? Der er jo en del fiberhusk i, så hvis den føles lidt for tynd, plejer jeg bare bare at lade den stå lidt ekstra tid – så skal det nok suge. :) Men ja, hvis folk oplever at den er for tynd, er det ofte fordi det bruger almindelig husk i stedet for husk, eller bruger almindelig mandelmel i stedet for den affedtede. Men jeg kan forstå, at du har brugt det rigtige? SÅ du har nok ret, det kan måske være noget med æggenes størrelse/for meget væske..? Det er nok det bedste bud..?

      Modbydelig smag, ligefrem? Hmm.. Kan der have været nogen af ingredienserne der har været dårlig? De skulle jo gerne have smagt som almindelige kanelsnegle. Eller er det måske smagen af sukrin, du reagerer på? Nogen gange, synes jeg, at det kan give sådan en lidt sjov brændende smag, når det er blevet bagt? Jeg synes godt nok ikke det er gældende for denne opskrift, da jeg synes kokossukkeret opvejer det.

      Men hvad filan kan det ellers være? Det kan være du kan beskrive ‘den mærkelige smag’? :)

        • Jeg har lige tænkt det hele igennem og til selve dejen hvor man skal bruge 2 spsk sukrin der har jeg vist brugt sukrin gold. Kan det give bismag og nu hvor jeg brugte lidt mere fiberhusk den gule kan vel også give bismag hvis der er for meget af det i dejen. Hvordan får man en sødme som smager af sukker.. Er det sukrin melis kun ?

          • Glemte lige at spørge om noget mere :-) jeg har købt mandel mel i en lyserød pose. Du skriver affedtet mandelmel. Hvad er det. Har jeg brugt det forkerte. Er spejlblank i de her nye produkter og synes der er mange udvalg :-) mange hilsner og tak fordi du svarer så hurtigt, Stine

          • Altså.. af de forskellige slags sukrin produkter, der findes derude, så er sukrin gold helt sikkert min favorit. Det er også derfor, at det undrer mig, hvis bismagen har været meget gennemtrængende? Men ellers, så er kokossukker også værd at nævne. Det er jo en slags sukker og indeholder derfor kulhydrat, men har et meget lavere GI end almindelig sukker. Hen ad hvad der ville svare til en æble.

            Men jeg har på fornemmelsen, at problemet ligger i mandelmelet, hvorfor du har brugt ekstra fiberhusk, som så måske et kommet til at smage for meget igennem? Er det den fra Superfruit, du har? Den er ihvertfald lyserød, og så er den IKKE affedtet. Så jeg tror, det er der problemet er opstået. Den affedtede suger nemlig mere mere væske og kan bedre tåle opvarmning.
            Du kan muligvis se det på konsistensen? Den affedtede minder meget om alm. mel i konsistens, mens den almindelig ligner lidt malede mandler(hvilket det jo også er! :P), og er altså derfor noget grovere i det.

            Giver noget af alt dette mening? :) Ellers fyrer du bare løs igen. :)

            KH. Katrine

  2. Pingback: Bloglæsernes favoritter og et par af de oversete.. ;) | Low Carb Livsstil

  3. Tror du jeg kan bruge kokosfibre istedet for mandelmelet? Da min søn er allergisk overfor nødder. De ser så lækre ud, dine kanelsnegle mums
    Connie

  4. Hej Katrine, Er det den som hedder Fedtreduceret mandelmel man skal bruge (er det, Det som du kalder affedtet mandelmel) Hvad kan jeg så bruge den “lyserøde” mandelmel til, som ligner malede mandler ?
    Mange hilsner fra Stine

    • Jeps, fedtreduceret/affedtet er det samme. :) Jeg plejer at bruge den fra Funktionel Mad, men ved at der findes billigere alternativer derude, så det er værd at tjekke priserne. :)

      Jeg har desværre ikke så mange ‘opskrifter’ med den almindelige mandelmel. Men jeg har jeg brugt det i søde omeletter, oopsies, cookies og foccacia. Ellers ville jeg tjekke Madbanditten ud, mener hun ofte bruger den almindelige?

      KH. Katrine

  5. Jeg skrev den 17 januar at det ikke var gået særlig godt med opskriften. Nu har jeg fået de korrekte ingredienser efter noget vejledning af dig og idag fik jeg lavet dem igen og de blev super gode uden bismag idag. Så det var super godt at lave noget som bare flaskede sig. Så tak for rådene :-) kh stine

    • Hej Cindie :)

      Nu kender jeg ikke lige indgående til Perfect fit, men tror ikke der skulle være noget problem for at skifte ud. Bare du er opmærksompå, om det søder 1:1. Ellers skal du lige justere. Du ved, så du ikke ender med nogle hvinende søde snegle.. ;)

      KH. Katrine

  6. Pingback: LCHF pizzasnegle.. | Low Carb Livsstil

  7. Hej Katrine

    Jeg har lige lavet dem her til aften – som prøve inden morgenmadsgæster i weekenden. Jeg brugte 3/4 dl. fiberhusk. Tror jeg vil nøjes med 1/2 dl. næste gang, da de får en minimal bismag af det (efter min smag).

    Derudover… så er de vildt gode. Og meget nemme at lave :)

    Go’ blog du har.

    • Hej Tanja! :)

      Dejlig at høre, at opskriften var nem at gå til – og faldt i din smag. :)

      Ja, mængden af fiberhusk er også vejledende. Jeg prøver mig ihvertfald frem, hver gang jeg bager. Og så er der jo også kæmpe forskel på æggestørrelser, så nogen gange skal der ekstra meget ‘bindemiddel’ i, hvis man har brugt nogle kæmpe æg. :)
      Ja ja, sådan er det vist med LCHF bagværk – man må fedte sig lidt frem til resultatet.. ;)

      KH. Katrine

  8. Hej Katrine! Jeg blev simpelthen nødt til at prøve at lave dem, da jeg skal til noget komsammen med nogle træningsdrenge her senere i aften – og jeg er ikke et sekund i tvivl om at de ville synes godt om at jeg tager hjemmebagte kanelsnegle med, fra din opskrift! Så jeg fik dem lavet – and they turned out pretty good! Jeg havde desværre ikke noget mandelmel, så brugte affedtet kokosmel istedet for, men det fungerede sku fint! De er ikke nær så søde som jeg havde håbet på, men det kunne en klat glasur af sukrinmelis ikke lige klare.. :) Super fed og inspirerende blog du har dig, til os som er ret nyt indenfor lchf :-D

    Keep up the good work!

    • Hej Frida! :)

      Glæder mig, at du synes om resultatet. :) Nej, det er muligt, at min søde tand er mindre sød. Ellers har jeg bare haft rigeligt med ‘sukker’ i min kanelcreme! :P Men ja, en lækker glasur er bestemt ikke af vejen. Ellers kan du smelte lidt mørk chokolade + kokosolie sammen og komme ovenpå – tror bestemt også, at det ville være lækkert. :)

      Tak for dine søde ord. :)

      KH. Katrine

  9. Hjæææælp. Står og er ved at lave dem da jeg opdager jeg ikke har mere mandel mel. Kan jeg bruge majs mel eller sesammel??
    De ser gode ud

    • Hej Camilla

      Du har ikke noget fint kokosmel, vel? Ellers har sesam mel samme sugeevne som mandelmelet, men jeg er bange for om sesamsmagen bliver for gennemtrængende? Du kan muligvis forsøge at regulere med lidt mere sødning eller kommer lidt kardemomme i dejen til at overdøve. Men jo, sesammel kan godt bruges, jeg ved bare ikke helt hvordan de ender med at smage.. ;)

      KH: Katrine

  10. Hej Katrine,
    Jeg har ikke nogen silikone-forme el lign. Kan sneglene stå selv på bagepapir?
    Tak dejlige opskrifter! :-)
    Vh Rikke

Skriv et svar til Stine Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *