LCHF pizzasnegle..

For et par måneder siden bragte jeg opskrifter på LCHF kanelsnegle og LCHF pølsehorn, og en af bloggens læsere kommenterede: ’at denne opskrift skulle udsættes for pizzasnegle’. Jamen altså, det var jo en tossegod idé, og det kunne jeg simpelthen ikke have siddende på mig: det måtte afprøves. Og hermed gjort! Og resultatet var lovende. Og de smagte ganske fortrinligt. Yay! :)
Jeg kom pesto, skinke og ost i mine, men her er det i princippet kun fantasien der sætter grænser. Så smid lige det fyld i, du lyster.. :)
Pizzasnegle er jo virkelig perfekte til madpakken eller den lille sult. Og jeg har tjekket; de kan sagtens klare en tur omkring fryseren. Jeg pakkede mine ned enkeltvis, så de er lige til at tage op om morgenen, inden man bevæger sig ud af døren.. :)
Jeg har igen smidt lidt ’backstage billeder’ af processen i indlægget. Håber det kan hjælpe jer lidt? :)

SONY DSC

Opskrift – LCHF pizzasnegle (ca. 12 stk.):
3 æg
1,5 dl. Piskefløde
25g. fedtreduceret mandelmel
25g. sesammel
1,5 spsk. bagepulver
1/2 – 2/3 dl. Fiberhusk (den gule)
½ tsk. salt
Desuden: pesto, skinke, ost eller lign.

Rør æg og fløde sammen med en elpisker. Tilsæt de tørre ingredienser og pisk dejen godt igennem. Lad dejen hvile ca. 10min.
Læg et stykke bagepapir på bordet og gør overfladen våd med lidt vand. Klask dejen ud på bagepapiret. Med våde hænder fordeler du dejen til en firkant.
Læg et stykke bagepapir ovenpå og vend det om, så dejen ender på det nye stykke bagepapir. Fordel pesto, skinke og ost på dejen. Brug bagepapiret til at rulle den sammen som en roulade.
Skæres i 10-12 små stykker (dyp evt. kniven i lidt vand, hvis dejen klistrer lidt), og lægges i muffinsforme. Drys lidt ekstra ost på toppen – man skal nødig gå ned på ost.. ;)
Bages ca. 20min. ved 200grader eller indtil de er gyldne.

pizzasnegle collage 1

pizzasnegle collage 2

9 thoughts on “LCHF pizzasnegle..

    • Hej Rikke

      Jo, det er normalt dobbelt op af den grønne. Men jeg ved ikke om ‘smagen af husk’ bliver meget gennemtrængende så, hvid der kommer så meget i? Jeg har ikke rigtig selv prøvet det der med at bytte rundt på dem. :/ Et råd kunne evt. være, at prøve at pulverisere den grønne husk i en kaffekværner eller lign., så det bliver mere fint delt? Synes nemlig, den grønne godt kan finde på at ‘knase’ lidt? Håber det giver mening? :)

      KH. Katrine

  1. Jamen altså! De skal helt sikkert laves meget snart – det er jo perfekt til at tage med i madpakken. Og så kan de jo spises kolde hvilket kun er et plus, da jeg ikke har mulighed for at varme min frokost – og i min verden er der altså bare nogle ting der ikke kan spises koldt. :)

    • Hej Tina

      Ja, jeg synes også de er ret perfekte. Især de der dage, hvor man har lidt for travlt til den madpakke, eller hvis man ved man lige skal have lidt at spise på vej hjem i bilen eller noget.. :)

      Ha ha, lige der er jeg rimelig meget en Rasmus modsat – jeg kan stort set lide/spise alt mad koldt! :P

      KH. Katrine

  2. Elsker pizza-snegle :-) Dem skal jeg helt sikkert prøve at lave! Det ser ud til du har forbagt bunden, men teksten nævner ikke noget om det? Hvor lang tid/hvor mange grader fik den?

    • Hej Sussie

      Nej nej, den er skam ikke forbagt. Er det fordi det ser sådan ud, pga. af forskellen på 3. og 4. billede? Eller hvordan? For det er blot det skridt, hvor der står: “Med våde hænder fordeler du dejen til en firkant (billede 3.)” og “Læg et stykke bagepapir ovenpå og vend det om, så dejen ender på det nye stykke bagepapir.” (og så ser det ud som på billede 4, når man har ‘vendt det om’) – Giver det menig? Ellers så spørg endelig igen. :)

      KH. Katrine

  3. Det giver helt mening :-) Det var netop pga forskellen mellem de billeder, at jeg troede den var blevet bagt. Men super, tak :-) Så skal der bages.

Skriv et svar til rikke aa Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *