Nu er vi nået til en af mine absolutte favoritter; pulled pork! Jeg synes simpelthen at det smager så fantastisk, og så er det oven i købet brand-let at lave. Desværre er det ikke noget man kan lave fra det ene øjeblik til det andet, det kræver lidt forberedelsestid – til gengæld er det ventetiden værd! Mums! :P
Det er en god idé at lade kødet marinere natten over i et ildfast fast, sætte vækkeuret til kl. 6 om morgenen, hvor man smider stegen direkte i oven, hvorefter den passer sig selv indtil spisetid. Det er da let!
Opskrift – Pulled pork
1 nakkefilet
Marinaden kan varieres i det uendelige, jeg plejer altid at ‘slumpe’ mig frem, men ingrediens-gengangere er: hvidløg, ramsløg, citronskal, limeskal, paprika, chili og så selvfølgelig en masse god olie. Nakkefiletstegen steges i 8-10 ved max 125 grader. Man kan med fordel anvende en stegeso, men ellers kan en stykke sølvpapir lægges henover. Hæld lidt vand ved.
Jeg serverede min pulled pork med blomkålsmos, lavet af ét kogt blomkål blendet med lidt smør og fløde, smagt til med salt og peber.
Saucen lavede jeg af væsken der var tilbage i det ildfaste fad, som jeg så tilsatte lidt fløde. En meget kraftfuld sauce.
Pingback: Pulled pork burger med coleslaw.. | Low Carb Livsstil
Pingback: Min anden uge på 5:2 diæten... | Low Carb Livsstil
Pingback: 3 x LCHF madpakke.. | Low Carb Livsstil
Pingback: Maddagbog no. 1.. | Low Carb Livsstil