Rød juice og brød af grøntsagspulp

Ja, det er jo faktisk ved at være noget tid siden, at jeg første gang lavede rødbedejuice, som jeg også har flashet i et maddagbogsindlæg her på bloggen. Og på trods af, at jeg selvfølgelig er lidt irriteret over den ekstra opvask, som sådan et juicemonstrum jo kræver, så har jeg altså lavet juice + brød et par gange siden. Og jeg er tosset med det brød, man får ud af pulpen. Konsistensen er god og tør, og bedre end de almindelige grøntsagsbrød, jeg før har lavet. Og grunden hertil er vel, at pulpen jo er drænet for det meste af væsken, hvorfor brødene bliver mere faste og brødagtige. Jeg er fan, i hvert fald.. :)

rødbede collage

Jeg har ikke målt mine mængder af frugt/grønt i min juice, i stedet har jeg lige knipset et billede af indholdet. Min juice indeholder rødbede, gulerødder, æble, citron og et lille stykke ingefær.

juice

Hvis du vil lave brød af din pulp, skal du starte med at køre rødbeder og gulerødder igennem juiceren. Tag pulpen fra rødbederne og gulerødderne op og læg det i en skål til senere brug. Dernæst kan du juice resten af ingredienserne. Jeg tror nemlig ikke, smagen af citron, ingefær og æble er særlig lækker i brød.. :P

Mht. brødet, kommer konsistensen nok an på, hvor kraftig din juicer er. Så det er med at justere konsistensen alt efter behov. Og prøv dig endelig frem med forskellig slags mel, frø, kerner osv. Denne gang indeholdte mine brød følgende:

Grøntsagsbrød af pulp:
135g. pulp
1 æg
25 g. hampemel
30 g. gule hørfrø
1 tsk. Fiberhusk
30 g. revet mild ost
Lidt salt

Rør alle ingredienser sammen og form dejen som små flade pandekager på bageplade beklædt med bagepapir.
Bages ca. 20min ved 200grader – alt efter, hvordan din ovn arter sig.. ;)

11 thoughts on “Rød juice og brød af grøntsagspulp

 1. Det er sjovt, for jeg er vild med at se andres billeder af juice og smoothies, de ser altid så indbydende og lækre ud, men jeg får det bare aldrig lavet selv! Ved ikke hvorfor, egentlig fjollet!
  Den rødbede juice ser virkelig god ud og kan vist jage enhver begyndende forårsforkøelse på flugt ;)

  Anna – http://wonderwomanwannabe.dk

  • Jeg ved godt hvorfor; det er aaaalt for besværligt! :P Eller, det er i hverfald min oplevelse. Lad mig bare sige det sådan; jeg er ikke stor fan af opvask.. ;)

   Jeg har lige været forkølet, og jeg må sige, at ingefær-touchet i juicen er ret genialt i den sammenhæng. :)

   KH. Katrine

 2. Pingback: Toast på grøntsagspulpbrød.. | Low Carb Livsstil

 3. Pingback: 3 x LCHF madpakker | Low Carb Livsstil

 4. Pingback: 4 x LCHF frokost.. | Low Carb Livsstil

 5. Pingback: 4 x LCHF morgenmad - igen igen.. ;) | Low Carb Livsstil

 6. Pingback: 4 x LCHF frokost | Low Carb Livsstil

 7. Pingback: 4 x LCHF morgenmad.. | Low Carb Livsstil

 8. Jeg lavede engang en “greenie” med rødbeder, lidt hindbær, kokosmælk og vidst nok skyr. Den så så fin ud i glasset og lød så lækker og sund – men adr! Den smagte simpelthen “jordslået” pga rødbederne (som var skrællet og det hele). Oplever du også det? Eller giver du dem et hurtigt opkog inden du smider dem i blenderen/juiceren? Andre tips til ikke at få jordslået drikkevarer modtages også med kyshånd ;-). Synes jeg har set flere, der skriver, at rødbedejuice bare er for lækkert, så forstår ikke helt, hvorfor jeg bare fik en “greenie” der smagte af jord og gammel garage :-(

  • Hej Nanna :)

   Ja, jeg ved der er lidt delte meninger mht. rødbede. :P
   Når jeg laver juice, hvor rødbede indgår, så sørger jeg altid for at have masser at syrligt modspil. Derfor kommer jeg rigeligt med citronsaft i – og også gerne æble. Og ingefær. Det giver den et frisk pust.

   Det lyder heller ikke helt som om, at det er en greenie, du har haft gang i. En greenie er egentligt kun blendede grøntsager (og evt. også lidt frugt). Det lyder lidt som om, at du har lavet en greenie/smoothie kombi, hvis du har haft både kokosmæk og skyr i. Smoothie er jo lidt mere ‘dessertagtige’ – i mangel af bedre ord. Og det kan jeg godt forstå, hvis ikke har været helt velsmagende med rødbede i! Ha ha! :P

   Hvis du søger på greenie på bloggen, så skulle der gerne komme lidt forslag op. Men ellers har jeg denne opskrift, som også er let at gå til, og som også er sådan en greenie/smoothie kombi. Og der kan du jo også eksperimentere lidt med ingredienserne. :)

   Pøj pøj med greenie-projektet. :)
   KH. Katrine

 9. Pingback: 4 x LCHF frokost inspiration - Low Carb Livsstil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *