Dagen i går tilbragte jeg jo i selskab med mine nevøer og niece. Og mens de gav den gas med traditionel konfekt og godt med farvet krymmel, fik jeg lavet noget hjemmelavet LCHF marcipan. Og hold da op, hvor var jeg overrasket over det lækre marcipan – det slår jo det traditionelle med flere længder! :D
Jeg havde jo smuttet en helvedes masse mandler tidligere på ugen, og endte ud med at lave marcipan af 700g. mandler. Tror måske heller ikke min minihakker kunne klare mere – den var godt presset… ;)
Jeg tog udgangspunkt i Janes marcipan opskrift, men sjussede mig frem undervejs, og prøvede mig frem med flere forskellige slags sødemidler, for at få smagen til at ramme mine smagsløg – og samme råd vil jeg give jer: prøv jer lidt frem, og smag til mange gange undervejs.. :)
Opskrift – grundmarcipan:
700g. mandler
Ca. 1 tsk. mandelessens (jeg brugte Dr. Oetker)
Hvad der ca. modsvarer 60-70g. sødning (jeg brugte en blanding af sukrin gold, kokossukker, yaconsirup og sweet freedom – ja ja, man må jo prøve sig lidt frem.. ;P )
1 – 1 1/2 bæger pasteuriseret æggehvide
Læg mandlerne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå en halv times tid – derefter er de lige til at smutte.
Derefter skal mandlerne tørres i ovnen. Jeg gav mine 3-4timer ved 50-60 grader. Afkøles helt.
Tag en lille portion mandler ad gangen, og blend dem til fint pulver i en minihakker. Derefter hældes det blendede mandler i en foodprocessor, hvorefter du forsøger dig frem med de resterende ingredienser, hælder lidt i ad gangen, smager til og blender hele molevitten til en skøn marcipanmasse. :)
Min klump marcipan delte jeg i 5 dele á ca. 150 gram, hvorefter de fik forskellige smagsgivere. Men indrømmet.. Der er sprut i dem alle sammen – LCHF eller ej.. :P
1.) Marcipan med ca. 1 spsk. lucumapulver, 1- 2 spsk rom + lidt romessens. Pyntet med hasselnøddeflager.
2.) Marcipan æltet sammen med 1 spsk. instantcoffee udrørt i 1 spsk. kogende vand. Smagt til med lidt mandellikør. Mandelsplitter på toppen.
3.) Marcipan æltet sammen med 1 spsk. hindbærpulver udrørt i lidt rom. Frysetørrede hindbær på toppen.
4.) Marcipan med brombær. 1 spsk. brombærpulver er udrørt i lidt mandellikør og æltet i marcipanen. Brombærpulver og lakridspulver på toppen.
5.) Den sidste er min favorit! :) Marcipan med 1 spsk. carobpulver og 2-3 spsk. Bailey. Nøj, den er god! :P Pyntet med tigerstriber af sukkerfri hvid chokolade.
EJ, hvor ser de bare gode ud! Det var da en go ide at lave en stor portion marcipan og så lave forskellige varianter af konfekten, lowcarb style ;)
Herhjemme har vi i år droppet marcipanen og i stedet kastet os over chokoladen, men jeg vil da foreslår at vi laver en stor portion smeltet chokolade og derefter laver lidt varianter ala de smagsindtrykke du herover introducerer :D
KH Anna
http://thewonderwomanwannabe.blogspot.com
Der er faktisk også flere år siden, jeg sidst har lavet konfekt. Jeg synes tit, at det godt kan blive lidt tørt og kedeligt.. :/ Der skal ihvertfald godt med chokolade på! :P Men her kommer sprutten måske ind i billedet? Det peppede gevaldigt op – selvom marcipanen var über lækker i sig selv. :P
Men ja, prøv at fyre nogle smagsstoffer i chokoladen, tror det kunne være lækkert. :) Og hvorfor købe sig fattig i special chokolade, hvis man selv kan peppe det op? :)
Pingback: Maddagbog no. 3.. | Low Carb Livsstil