LCHF banankage – paleo venlig! :)

I weekenden står den på børnepasning for mit vedkommende. Og så skal der selvfølgelig hygges om de små poder (Små og små. De er hhv. 4, 12 og 14 ;)) Så i dag satte jeg mig for at lave en kage, som forhåbentligt alle ville kunne lide – og som også ville kunne opfylde mine LCHF krav.. ;) Valget faldt på en banankage (bananen er selvfølgelig ikke verdens mest low carb!), og jeg prøvede mig lidt frem i køkkenet. Og den blev BRAND GOD! Og så kan stort set ALLE spise med, den blev nemlig uden sukker (hvis du vælger sukrin gold), uden mælkeprodukter, uden nødder og uden mel. Men med masser af smag alligevel! :)

Nu er jo ikke udpræget paleo connaisseur, og jeg ved, at der findes en stor spændevidde ift. hvor liberal man er, så prøv dig lidt frem med ingredienserne. Jeg er sikker på, at eksempelvis sukrin gold/kokossukker sagtens ville kunne erstattes med dadelsirup eller hvilken som helst sødning, der er mest paleo venlig.. ;)

SONY DSC

Opskrift – LCHF banankage:

6 æg
80 g. sukrin (gold) eller kokossukker
30 g. smagsneutral olie
75 g. fint kokosmel (kokosfibre)
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljepulver
1 spsk. fiberhusk
2-3 moste bananer (ca. 250g.)

Æg og sukrin piskes let luftigt. De resterende ingredienser piskes i og dejen røres godt igennem. Hældes i en form, og bager ca. 40-45 minutter ved 200grader.

Pyntes med chokoladeglasur, lavet af 50g. mørk chokolade og 1-2 spsk. kokosolie, som opvarmes let i en gryde.

SONY DSC

29 thoughts on “LCHF banankage – paleo venlig! :)

  • Hej Jette

   Nej, jeg synes ikke den har en kold eftersmag. Bananernes naturlige sødme opvejer, synes jeg.
   Men som jeg husker det, kan man mærke lidt ‘bismag’, sådan lidt ‘prikken’ på tungen – giver det mening? Men jeg er kan mærke at jeg er blevet lidt mere ‘overfølsom’ over for sødmeerstatninger, så hvis jeg skulle lave den idag, så ville jeg nok bruges lidt mindre og evt. erstatte noget af det med kokossukker.
   Men jeg synes bestemt, at det er en anbefalelsesværdig kage.. :)
   Håber, svaret var til hjælp.. ;)

   KH. Katrine

  • Det tricks har jeg også benyttet, da jeg lavede dem i en muffinsudgave. Og det var altså lækkert! :D Jeg syntes nemlig, det var lidt for besværligt at komme choko-glasur ovenpå, meeeen samtidig skulle man jo nødig undvære chokoladen! :P

 1. Har lige lavet dem som muffins. Erstattede halvedel af Sukrin Gold med kokossukker og der er ingen Sukrin-bismag at spore….. og kokossmagen er også diskret….. Mums, og tak!

  • Det glæder mig, at opskriften faldt i din smag – tak for tilbagemelding. :)
   Ja, jeg er også blevet ret glad for at bruge lidt kokossukker. Jeg er altså blevet lidt overfølsom over for bismagen fra andre sødemidler. :/ Så tager jeg hellere lidt ekstra kulhydrater med – så tit spiser jeg jo heller ikke kage.. ;)

 2. Istedet for 80 gram sukrin eller sukrin gold, kan man så bruge 30 gr sukrin og resten flydende sødemiddel ? Kan ikke rigtig lide smagen af sukrin eller sukrin gold desværre..

  • Hej Stine
   Jeg må indrømme, at jeg ikke har den store erfaring med at bage med flydende sødemiddel? :/ Hvis det var mig, ville jeg nok lave en lille testkage og dividere ingredienserne med 3 eller noget? Men ellers vil jeg anbefale kokossukker. Jo, det indeholder kulhydrater, men har et lavere GI end almindelig sukker. Jeg bruger det ofte i kombination med sukrin gold, for at udligne evt. Bismag. :)
   KH. katrine

   • Hej Katrine, jeg tog chancen og bagte da din kage så alt for lækker ud til ikke at prøve sig lidt frem og resultatet… Det er den bedste kage jeg har fået lavet til dags dato. Hold da op den er god. Jeg brugte 40 gr sukrin og 4 tsk perfekt sød (flydende sødemiddel) istedet for sukrin gold. Super opskrift..mums

     • Hej Katrine, ja fik også lige bagt den til mine kollegaer. De var vilde med den. Lavede så chokolade ganache denne gang til overtræk. Mums. Tror mit næste forsøg skal være at kagen kan bruges som lagkage bunde med forskellige mousser inden i. Har før elsket at lave store fyldige kager inden den her livsstil, men har da fået blod på tanden igen efter den her kage :-) selvfølgelig alt med måde… Går jo ikke jeg spiser kage hver dag ;-) tak for skøn inspiration. Kh stine

     • Damn, det lyder lækkert med chokolade ganache – det vil jeg lige huske til næste gang jeg laver den.. :P
      Og du må meget gerne give en tilbagemelding, hvis du laver lagkage ud af den, og hvordan det bliver med de forskellige mousser. Så kan det være jeg lige kan lure lidt på den opskrift så..? :D

      KH. Katrine

 3. Hejsa.

  Ville bare høre om loppefrøskaller kan bruges i stedet for fiberhusk, det har jeg nemlig ikke noget af.
  Mvh
  Rikke

  • Hej Rikke

   Det er vist sådan, at man kan bytte alm. Husk ud med fiberhusk, men så skal man bruge dobbelt så meget? Mener jeg..? Jeg bruger det bare ikke selv så tit, da jeg har oplevet at det knasede lidt.. :P

   KH. Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *