Inspiration til LCHF morgenmad

Der var engang, hvor jeg ikke spiste morgenmad. Allerhøjst blev det til et stykke frugt eller lign., for jeg syntes simpelthen det var så svært at klemme noget mad i mig om morgenen, hvilket resulterede i et ustabilt blodsukker resten af dagen, for ikke at glemme: en noget træt udgave af mig!! De tider er heldigvis forbi, og jeg har de seneste 10år hver dag indtaget min morgenmad med glæde, selvom der skulle til tilvænning til i starten.

Efter jeg skiftede til LCHF er lysten til morgenmad ikke blevet mindre – tværtimod! For her kan man virkelig diske op med den ene lækre ret efter den anden – det slår til enhver tid havrefras med mælk!

Savner du lidt inspiration til din LCHF morgenmad? Så har jeg 5 bud til dig her.. :)

SONY DSC

LCHF blåbærpandekager, greenie, blødkogt æg, rød peberfrugt + rest af kylling.

SONY DSC

Omelet af 2 æg og spinat + en ristet kyllingepølse.

SONY DSC

Frikadeller, rød peberfrugt, them ost + en greenie.

SONY DSC

Hytteost rørt op med fløde med friske bær og mandler ovenpå + et blødkogt æg.

SONY DSC

Spejlæg, rød peberfrugt, bacon + en greenie.

Der er uden tvivl nogle gengangere: jeg er rigtig glad for æg om morgenen, da jeg synes det mætter fantastisk. Og efterhånden er jeg også blevet ret afhængig af min greenie/smoothie.. :)

 

2 thoughts on “Inspiration til LCHF morgenmad

 1. Hej.. Jer er lige startetpå LCHF kuren og synes at ha læst mig frem til at man ingen frugt må spise..? Og hvis man bager LCHF brød, hvor meget må man så spise af det…?

  • Hej Tanja – beklager det sene svar. :/

   Du må gerne spise bær på LCHF. Men gængs frugt vil mange nok mene er i kategorien ‘særlige lejligheder’ – og nogen vil slet ikke invitere det indenfor. Jeg er ikke særlig striks, så jeg krydrer gerne en salat med lidt frugt. Men det skal være op til én selv.. :)

   Mht. brød må det også være en smagssag. Altså det kan bestemt ikke anbefales at bytte dit brød ud 1:1 med LCHF brød. Desuden indeholder de fleste rimelig mange kulhydrater. Men jeg kan anbefale dig, hvis du har svært ved at slippe brødet, at gå efter eksempelvis grøntsagsbrød eller oopsies. Det kan man nærmest spise ubegrænset. :)

   KH. Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *