I går fik jeg jo så lavet den fantastiske lemon curd, i dag ville jeg så finde flere anvendelsesmuligheder til den, hvilket resulterede i disse lemon curd tærter. Igen havde jeg været lige gavmild med bagetiden, så de blev lidt mørke i det (men altså ikke sorte – selvom det ser sådan ud på billedet!!! ;) ) Da lemon curden er ganske syrlig, forestiller jeg mig, at de små tærter skal serveres med en kugle low carb is eller en klat flødeskum.. :)
Opskrift – Lemon curd tærte (ca. 6stk.):
100g. blødt smør
2 bægre æggehvide
50g. sukrin+ (eller hvad der modsvarer 100g. sødning)
75g. fint kokosmel (kokosfibre)
50g. mandelmel (jeg brugte fedtreduceret)
1 tsk. fiberhusk (den gule)
Æggehvide og blødt smør piskes let sammen med en elpisker i en skål, og de resterende ingredienser tilsættes. Dejen skal muligvis skrabes lidt ud af piskerisene.. ;) Lad dejen hvile i køleskabet i 10 min. Rulles ud imellem to stykker bagepapir (evt. med lidt kokosmel på) og stikkes ud med en form i passende størrelse og trykkes ned I en lille tærteform. Det er nemmest at rulle ud til én ad gangen. Tærtebunden forbages 5-7min. ved 180 grader, hvorefter et par skefulde lemon curd lægges på tærten. Bages herefter yderligere 15-20min. eller indtil tærten er gylden og sprød. Ovne er forskellige, så hold lige øje.. ;)
Jeg tror du har ret i at flødeskum ville gøre sig rigtig godt hertil. De ser vildt lækre ud! -og igen må jeg sige.. de et nogle fantastiske billeder du tager :)
Mette fra Nemvejen.dk
Tusind tak Mette, det er jeg glad for at høre.. :)
Ja, lidt ekstra fedme i form af flødeskum, ville bestemt ikke være dårligt! :D
Pingback: Low carb hindbærsnitte | Low Carb Livsstil