Som nævnt tidligere, så er jeg rimelig meget en sucker for oldschool havregrød. Synes virkelig det smager pragtfuld, og så kan det jo varieres i det uendelige. Da havre jo er no-go på LCHF, har jeg forsøgt mig med andre afarter, bl.a. kokosgrøden og chia-grøden. Ovre hos Lykkeglimt så jeg en opskrift på hørfrøgrød, som jeg så har ladet mig inspirere af. Og det smagte rigtig dejligt. :)
Ydermere skal dette ses som en opfordring, om at give sig i kast med at lave LCHF grød. For egentligt kan man jo bare proppe alle mulige ting og sager i, og min grød blev da også en parafrase over Annes hørfrøgrød og kokosgrøden. Så prøv dig frem – med de ingredienser du nu har. :)
Jeg toppede min grød med en klat smør, blåbær og hampefrø. Igen; brug hvad du har. :)
Opskrift – Lyserød hørfrøgrød:
2 spsk. gule hørfrø
1 dl. Mandelmælk
1 æg
1-2 spsk. hindbærcoulis
Vaniljepulver
1 sjat fløde
1 spsk. fint kokosmel (kokosfibre)
Sødning efter smag
Hørfrø og mandelmælk røres sammen i en skål og sættes i køleskabet natten over. Dagen efter hældes det i en gryde og røres godt sammen med de andres ingredienser. Rør rundt indtil det tykner og bliver grød-agtigt. Hvis det tager for lang tid, så tilsæt evt. lidt mere af kokosfibrene.
Servér med din yndlingstopping. :)
Sikke en fin lyserød farve (-:
Jeg skal altså ha prøvet den hørfrøgrød! Den lyder dejlig og mætter sikkert helt fantastisk?
Og så et det i dejligt at få noget varmt i maven fra morgenstunden (-:
Kan man bruge alm. Brune hørfrø istedet?
Ja, jeg har vist en svaghed for lyserød.. ;)
Ja, den må du prøve! :) Jeg synes den mættede godt, men jeg kom jo også et æg i.. ;)
Ja, det kan du sagtens – det gør Anne ihvertfald. Hun kværner også sine hørfrø, så det kan man jo bare gøre, hvis man ikke lige før sat dem i mandelmælk dagen inden. :)
Den skal næsten prøves med din hasselnøddemælk – det kunne bliver ret syndigt! ;)