Min absolutte favoritspise om morgenen er æg med ost – og så er jeg næsten ligeglad i hvilken afskygning! Min kærlighed til netop denne morgenmadsspise, skyldes (foruden den gode smag!) den lange mæthedsfølelse. Jeg kan sagtens gå 5 timer, før jeg mærker sult, når jeg starter dagen på denne måde. Men nogen gange skal det gå stærkt om morgenen, ja, maden nærmest kunne spises på farten, og så er tiden der altså ikke lige til at stå og lave røræg. Så når morgenerne er ekstra travle, tyr jeg til græsk yoghurt med hjemmelavet low carb müsli. Yoghurten rører jeg op med lidt fløde, for at banke fedtprocenten lidt op. Dette er bestemt en lækkerbisken, men eftersom nødder og kerner ikke er helt kulhydrat-fri, ja, så skal man jo ikke bare spise løs hver dag – selv om det kan være svært at lade være! ;)
Opskrift – Choco-coated low carb müsli (10 portioner á 35g.)
65g. grofthakkede mandler
65g. grofthakkede hasselnødder
50g. solsikkekerner
50g. græskarkerner
50g. hørfrø
45g. kokosolie
35g. sukrin+
15g. (raw) cacaopulver
Hak mandler og hasselnødder. Hæld dem i en skål sammen med solsikkekerner, græskarkerner og hørfrø.
Smelt kokosolie i en gryde og tilsæt sukrin+ og kakaopulver og rør rundt til det hele er opløst. Hæld ’chokoladen’ over kerneblandingen og rør godt rundt, så de alle bliver godt dækkede. Hæld massen ud på et stykke bagepapir og bred det ud. Bages i ovnen i 20-25 minutter ved 150 grader. Spises afkølet.
Pingback: En uge fortalt i LCFH morgenmad.. | Low Carb Livsstil