LCHF brunkål..

For noget tiden siden, lavede jeg brunkål. Ja, faktisk to gange med ganske kort mellemrum, fordi det smagte mig så godt.. ;) Jeg ved ikke hvor lysten kom fra? For jeg har faktisk aldrig lavet det før, og mindes heller ikke rigtigt at have fået det som barn? Måske stammede lysten blot fra, at jeg trængte til at få hvidkål på en anden måde (jeg spiser pænt meget kål!)?!

Da jeg ikke havde erfaring med brunkål, prøvede jeg mig bare lidt frem, og inkarnerede brunkålsfan vil muligvis rynke på næsen..? ;) Men eftersom jeg ikke havde noget sammenligningsgrundlag, så… Ja, jeg synes bare det smagte mega godt! :P Og det skal du da ikke snydes for! :)

SONY DSC

Ja, det er ikke den mest fotogene ret! :P Nå, men jeg spiste min brunkål med en god klat sennep.. :)

Opskrift – LCHF brunkål:
1 pakke bacon
1 pakke kålpølser
2 løg
3 spsk. kokossukker (sukrin gold kan sikkert også bruges)
1/2 – 1 hvidkål (efter hvor meget hvidkål, der kan være i din gryde.. ;))
Ca. ½ dl. eddike
½ – 1 dl. fløde
Smør til stegning
Salt og peber
Lidt vand

I en gryde brunes bacon, kålpølser og løg i en god klat smør. Tilsæt kokossukker og lade det smelte sammen med det deri. Tilsæt hvidkålen, vend det godt rundt i gryden, så det tager lidt farve. Tilsæt lidt væske og lad retten simre 15-20 minutter under låg. Til sidst smages retten til med eddike, fløde, salt og peber. Du kan også tilsætte lidt ekstra sødme, hvis du ikke synes det har nok. :)

8 thoughts on “LCHF brunkål..

  1. Uhm, jeg elsker brunkål men jeg laver det faktisk aldrig. Det er sådan noget min mor gør, når jeg kommer på besøg :-)
    Den mønske version (som jeg kender) er med et helt stykke bacon nede i gryden og så laver min mor også en fast frikadellefars som hun lægger ned i som en klump og så ligger den og simrer med og bliver en slags kødrand med brunkåls-smag. Det er bare super lækkert :-)

    • Hej Merete!
      Ja, det viste sig jo, at jeg også var ret tosset med det! :)
      Ej, hvor sjovt! Sådan tror jeg aldrig, jeg har hørt om det før? Altså med fars? Spændende.. :) Skærer I så baconen ud bagefter og spise den, eller hvordan? :)
      Har på fornemmelsen, at opskriften på brunkål er meget egnsbestem – eller måske er det helt ned til husstanden. Lidt ligesom frikadeller, hvor folk også har en særlig præference, og at det skal smage på en bestemt måde..? :)
      Men nu lokkede du lidt, med det dér fars halløj.. ;)
      KH. Katrine

  2. Baconen bliver taget op efter et stykke tid (når den har givet smag til kålen) og så får den lov at blive kold.
    Så spiser man brunkålen med fars og kogte kartofler og ved siden af har man så et par skiver bacon og en klat god sennep.
    Det er himmelsk! ;o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *