Macadamiavafler med blåbærflødeskum..

For ikke så længe siden, lavede jeg nogle lækre peanutvafler – en LCHFiceret udgave af Chocolat’s opskrift. Ja, nu var vaffeljernet jo fremme, og så kunne man da ligeså godt fortsætte, ikke?? ;)

Jeg ved ikke hvad der er med mig, men jeg får sådan nogle flip engang imellem, hvor jeg bare ikke kan få nok af en ting, og spiser dem med stor velbehag… Og så mister jeg efterfølgende interessen for dem. Sådan har jeg det med macadamianødder, hvorfor jeg havde en halv pose liggende, som jeg havde taget hul på for noget tid siden og ikke spist op, fordi lysten ikke var der. Men idag fik de så nyt liv i disse vafler – som i øvrigt, var total gode! :P Macadamianødder udmærker sig desuden ved deres lave kulhydratindhold og deres høje fedtindhold. De er virkelig perfekte LCHF nødder. :)

Jeg spiste vaflerne med en omgang blåbærflødskum, altså blåbærcoulis/marmelade vendt med flødeskum – mums, det var lækkert! :)

SONY DSC

Macadamiavafler med blåbærflødeskum, hasselnøddeflager og frysetørrede hindbær. :)

Opskrift – Macadamiavafler (ca. 6 stk.):
Ca. 1 1/2 – 2 dl. saltede macadamianødder (jeg bruger dem fra Aldi)
3 æg (mine var ret store)
1 sjat piskefløde
2 spsk. sukrin gold
Et drys vaniljepulver
Kokosolie, smør eller lign. til stegning.

Blend macadamianødderne til en fin mel (faktisk bliver det lynhurtigt til smør, men det gør ikke noget.. ;) ) Kom de resterende ingredienser i blenderen og blend videre til du har en ensartet masse.
Bag vaflerne gyldne i et vaffeljern, smurt med lidt smør, kokosolie eller lign.

Blåbærflødeskummet laves ved at koge en lille omgang blåbærcoulis/marmelade: Blåbær koges i en gryde med lidt sødning og vaniljepulver, hvorefter det får en tur med stavblenderen. Kog det ind, så det tykner lidt. Når det er afkølet, vendes det i friskpisket flødeskum. :)

16 thoughts on “Macadamiavafler med blåbærflødeskum..

 1. Jeg får jo helt lyst til at spørge om min mor har vores gamle 90er vaffeljern liggende!
  Eller også må jeg smutte i Kvickly og selv få købt et ;)

  Det ser jo sindssygt lækkert ud! Og noget nemmere at administrere mindre portioner dej end fx de famøse lchf/protein pandekager på panden? :D

  Tak for dejlig inspiration!

  Hilsen Anna
  http://thewonderwomanwannabe.blogspot.com

  • Hej Anna! :)
   Ja, vaffeljernet har virkelig fået en revival hjemme hos mig i disse dage! :D
   Men ja, hvis din mor ikke har, så må du ud og købe et. Tror jeg gav en 50’er for mit i et supermarked? Jeg kan desuden anbefale en ‘pandekagemaskine’ – så mislykkedes ens melfri pandekager aldrig! ;P

   KH. Katrine

 2. Pingback: Maddagbog vol. 1.. | Low Carb Livsstil

 3. Pingback: Maddagbog no. 2.. | Low Carb Livsstil

 4. Pingback: Macademiavafler & stevia-nutella

 5. Pingback: 5 x LCHF morgenmad.. | Low Carb Livsstil

 6. Pingback: Bloglæsernes favoritter og et par af de oversete.. ;) | Low Carb Livsstil

 7. Wow, det er nok de bedste LCHF vafler, jeg har smagt! Og jeg har prøvet utallige low carb/LCHF vaffelopskrifter efterhånden, for jeg elsker vafler. De her skiller sig ud fra mængden ved at være dejligt lette og sprøde.
  Skøn blog!

  • Hej Kirstine

   Tusind tak for rosen! :)
   Det er svært at sige, uden at lyde alt for selvfed, men synes simpelthen også at de er fabelagtige! Jeg har, ligesom dig, også prøvet utallige versioner, du ved med hytteost, fløde, cremefraiche, ja jeg ved ikke hvad, men disse er bare SÅ meget bedre.Jeg er kæmpe fan! :P

   KH. Katrine

 8. Pingback: Macadamiapandekager med feeeed chokoladecreme | Low Carb Livsstil

 9. Pingback: En uge på Skaldsmanns LCHF aka über striks LCHF | Low Carb Livsstil

 10. Pingback: Et hængeparti om überstriks LCHF (Skaldemans LCHF) inkl. maddagbøger | Low Carb Livsstil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *