Low carb flødebolle a la Summerbirds PASSION!

En af mine absolut ’yndlingssyndere’ er Summerbirds Passion flødebolle med hindbær og lakrids. Arhmmen altså! De er så vanvittig gode! Jeg har ikke smagt en af disse herligheder, siden jeg lagde mit liv om til LCHF. Men så kom jeg til at købe en masse forskellige frugtpulvere, og så kriblede det altså i mine fingre for at forsøge at lave en low carb pendant til min summerbird darling. :)

Jeg har søgt rundt omkring på nettet, og ladet mig inspirere alle mulige steder, bl.a. Mette Blomsterberg, Tatjana og ja, selvfølgelig hos Summerbird! ;) Jeg havde ingen mandler, så jeg stødte ind i lidt udfordringer med at lave min egen marcipan. Ja, vi kan vist ikke komme udenom, at der skal mandler i marcipan.. ;) Men jeg havde mandelmel. Derfor tyede jeg til Funktionel mads hjemmeside, hvor de havde en opskrift på marcipan. Jeg tog udgangspunkt i deres opskrift, men lavede lidt ændringer undervejs. Jeg synes at bundene blev en anelse kompakte i det, så jeg vil uden tvivl forsøge at eksperimentere lidt med opskriften en anden gang – hvor jeg også rent faktisk bruger mandler i stedet!

Du få min ’sådan cirkus’ opskrift her. Jeg må jo indrømme, at jeg sjussede mig lidt frem og smagte skummet til mange gange undervejs. Så hvis du giver dig kast med disse, så vil jeg råde dig til at gøre det samme. Ellers er det bestemt ikke sidste gang, at jeg forsøger mig med disse flødeboller, så jeg lover at finpudse opskriften og smide den ind på siden igen – i en final edition.. ;)

SONY DSC

Opskrift – Low carb flødebolle a la Summerbirds PASSION (14 stk.):

Flødebolle bund:

100g. mandelmel (fedtreduceret fra Funktionel mad)

50g. sukrinmelis

5 g. agavesirup (evt. mere sukrin+)

2 bægre æggehvide

½ tsk. Mandellikør (Det var hvad jeg havde på lager, mandelessens er sikkert en fin erstatning.)

Alle ingredienser hældes i en skål og æltes godt igennem i skålen. Brug latex handsker, det gør det nemmere at arbejde med. Hviler i 10min. Rulles derefter til små kugler og trykkes flade på bagepapir. Bages i ovnen 15-20min. ved 180grader.

 

Flødebolleskum:

60g. sukrin+

5. agavesirup (evt. mere sukrin+)

½ dl. Vand

3 bægre æggehvide

1 tsk. Citronsaft

1 tsk. Hindbærpulver

½ tsk. Passionsfrugt pulver

1 tsk. Lakridspulver (jeg brugte den fra Jacobsen)

Desuden: Ca. 130g. hvid (sukkerfri) chokolade, frysetørret hindbær, hindbærpulver og lakridspulver.

Sukrin+, agavesirup og vand koges i en tykbundet gryde til en semi-tyk sirup. Æggehviderne piskes stive sammen med citronsaften. Og de skal være ordentligt stive! Tilsæt siruppen lidt ad gangen, mens du fortsat pisker. Hæld til de forskellige pulvere i og smag til. Hæld skummet i en sprøjtepose, og sprøjt det ovenpå marcipanbundene. Bag dem i 4-5minutter ved 180grader.

Når flødebollerne er helt afkølet, pensles de med hvid chokolade og pyntes med frysetørret hindbær, hindbærpulver og lakridspulver. Stil dem på køl, og nyd dem kolde fra køleskabet. :)

SONY DSC

SONY DSC

10 thoughts on “Low carb flødebolle a la Summerbirds PASSION!

 1. Ser lækkert ud :D Ved du om man kan undlade sukrin og erstatte med mere agavesirup evt? Eller måske stevia? Bryder mig slet ikke om smagen af sukrin.

  • Hej Anna! :)

   Da jeg lavede flødebollerne i sin tid, puttede jeg netop lidt agavesirup i, fordi jeg var bange for smagen af sukrin ville være gennemtrængende. Så du skal jo selvfølgelig være opmærksom på, at kulhydratindholdet jo stiger en del, hvis du kun bruger agavesirup.. ;)

   Men mit svar må være: ja, jeg tror godt du kan skifte ud i din brug af sødemiddel. Put evt. lidt i af gangen og smag evt. til undervejs. Det må man gerne! :)

   Da jeg lavede mine bunde, havde jeg ingen mandler, så derfor tyede jeg til mit fedtreducerede mandelmel og en opskrift Funktionel Mad’s hjemmeside. Og jeg synes, som jeg også skriver i indlægget, at det blev lidt kompakte. Men ellers kan du prøve Tatjanas opskrift på marcipan, og bare udskifte sukrin med andet sødning og tilsætte en ekstra æggehvide:

   Marcipan (fra Tatjana):
   150  gram  smuttede  og  fintmalede  mandler  
   3  spsk.  sukrinmelis  
   1  spsk.  agavesirup  (kan  evt.  erstattes  med  en  ekstra  spsk.  sukrinmelis)
   Mandelessens
   Alle  ingredienserne  æltes  sammen  til  en  fast  masse,  der  rulles  til  en  tyk pølse  og  afkøles,  så  den  er  lettere  at  arbejde  med.

   Sikke et langt svar, jeg endte med at give dig.. Håber du kan bruge noget af det. :)

   KH. Katrine

 2. Tusind tak for svar :) Det skal helt sikkert afprøves inden længe. Må bare lave en lille portion, så jeg ikke får indtaget alt for mange kulhydrater på en gang ;) Haha. Lever heller ikke efter lowcarb, men elsker at finde inspiration fra det :) Også selvm jeg ikke kan spise al den ost og fløde grundet mælkeallergi. Øv! Nå, men i hvert fald følger jeg nu din blog fremover! Har allerede kigget det hele igennem og fundet et par ting der skal prøves af ;)

  Det blev også et længere svar tilbage! :P

  KH. Anna

  • Ha ha, lange svar er godt – det betyder forhåbentligt at man er grundig.. ;)
   Øv, med din allergi – det må være enormt begrænsende.. :(

   Ja, prøv med en lille portion. Jeg havde ihvertfald svært ved at holde nallerne fra dem. Og de kan jo heller ikke holde evigt (god undskyldning for at spise løs! :P)

   Og tak for komplimentet. Håber du kan finde noget inspiration fremover.. :)

   KH. Katrine

 3. vi har oplevet at skummet bliver mækeligt dagen efter (faldet samme) andre der oplever det og hvad kan man evt gøre hvis man ikke lige spiser dem alle samme dag ??????++

  • Hej Lene

   Jeg har kun prøvet at lave flødebollerne én gang, men jeg oplevede lidt det samme. Min fyld faldt ikke sammen, men blev sådan lidt mindre fyldigt. Ja, det er lidt svært at forklare… :/
   Nå, men mit bud er, at det er sukrinen der er synderen. Jeg tror simpelthen ikke, at det har helt samme egenskaber som sukker ift. konservering og stivhed. Derfor tænkte jeg selv, at jeg vil prøve at lave dem med kokossukker næste gang (og uden agavesirup), og se om det ikke kan holde det lidt bedre. Kokossukker indeholder jo lidt flere kulhydrater end sukrin, men er jo stadig langt at foretække. Så hvis du har mod på det, så prøv med kokossukker næste gang. :)

   KH. Katrine

 4. Hej med dig :)

  Bliver de “elastiske”/stive nok med sukrin og agave?? Jeg har lavet nogle med noget andet sødemiddel, og de blev slet ikke seje eller marengs agtige som de skulle :(

  • Hej Marlene :)

   Undskyld det sene svar, jeg har lige været offline i nogle dage. :)

   Ja, jeg kunne sagtens piske mine op. Det lignede guf. Men samtidig var det lidt som om, at de mistede lidt af deres ‘fylde’ dagen efter. Ja, det er lidt svært at forklare. Mit bud er, at det er sukrinen der er synderen. Jeg tror simpelthen ikke, at det har helt samme egenskaber som sukker ift. konservering og stivhed. Og nu ved jeg ike hvilke sødemidler du har brugt, men kunne ikke forestille mig, at eksempelvis isis ville opføre sig særlig hensigtsmæssig. :/

   Jeg har selv planer om, at forsøge at lave dem med pulveriseret kokossukker næste gang. Og naturligvis undlade agavesiruppen, som ikke er særlig LCHF. Men jeg var lidt ny ud i sødemidler, da jeg lavede dem. ;) Jeg har en idé om, at kokossukker opfører sig lidt mere som rigtig sukker. Men det indeholder jo lidt flere kulhydrater end sukrin, men er jo stadig langt at foretække.

   Så hvis du har mod på det, så prøv med kokossukker næste gang. :)

   KH. Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *