Som jeg skrev igår, så har den virkelig stået i kagens tegn her på det sidste. Og efter succesen med Xenia’s kokos- og limekage, ville jeg forsøge mig dens chokolade pendant: den chokoladet chokoladelagkage! Jeg bestemte mig for at give den et lille twist, og lavede en omgang hindbærcoulis, som jeg lagde mellem lagene. Det skulle vise sig at være en rigtig god idé; kombinationen af den syrlige hindbær og den dybe smag fra chokoladen var slet ikke til at stå for! :P
Igen lavede jeg en lidt mindre sød udgave, og brugte derfor lidt mindre sødning, men blandede en smule agavesirup i selve dejen i stedet. Derudover tilføjede jeg smule hakket mørk chokolade i dejen til kagebundene. Jeg havde dog ikke helt nok fløde og chokolade til ganachen, så jeg kastede mig ud i en metode der bestemt ikke lykkedes! Jeg piskede 1/2 liter fløde til skum, hvorefter jeg hældte 100g. smeltet mørk chokolade over, og smagte det til med 20g. agavesirup. Det kan man ikke! Konsistensen blev ret underlig, og udseendet ikke alt for køn.. Ja ja, men det smagte åndssvagt godt alligevel! ;) Så bare roligt; følgende opskrift er kun min version af chokoladebunden! Opskriften på chokoladeganachen 100% fra Xenia – så er vi sikre på, at der ikke sker lignende fejltagelser! ;)
Xenia’s Chokoladet chokoladelagkage – med et hindbærtwist:
Kagebunde:
6 æg
140g. sukrin+
150g. smeltet smør
500g. creme fraiche (jeg brugte 18%)
1 lille dåse kokosmælk
125g. fint kokosmel (kokosfibre)
3 spsk. husk
3 tsk. bagepulver
6 spsk. kakaopulver
10g. agavesirup
25g. hakket mørk chokolade
Fremgangsmåden er ligesom sidst: Smørret smeltes og afkøles lidt. I skål piskes æggene med sødningen til det bliver luftigt. Kokosmel, bagepulver og kakao sigtes ned i æggene. Tilsæt de resterende ingredienser og rør dejen grundigt med en elpisker. Lad dejen hvile i ca. 10 min., og rør derefter dejen igennem igen. Derefter hældes dejen i en springform beklædt med bagepapir. Bages i ca. en time ved 180 grader.
Hindbærcoulis:
170g. frosne hindbærcubes (pureret og siet hindbær)
Sødning efter smag
Hindbær og sødning koges let op i en gryde. Afkøles.
Chokoladeganache:
300g. mørk chokolade
1 liter piskefløde
Evt. lidt flydende sødning.
Den mørke chokolade hakkes. Opvarm langsomt fløden ved lav varme. Lige inden den når kogepunktet, tages det af varmen, og hældes over chokoladen. Rør rundt, indtil al chokoladen er smeltet og din chokoladeganache er fin og jævn. Smag evt. til med lidt sødemiddel, hvis den er for kraftig i smagen. Sæt den på køl og lad den blive helt kold.
Når alle delene er blevet kolde, kan kagen samles (jeg lavede faktisk min kagebund dagen inden). Del kagenbunden på tværs i tre dele. Fordel hindbærcoulis på hvert lag. Chokoladeganache fordeles ligeledes på hvert lag, samt på siderne og toppen. Ligesom kokos citronkagen, bliver denne kage bestemt ikke dårligere af at blive lavet i god tid, så den kan ‘sætte sig’ lidt. :)
Hej
Ser ud til at være en rigtig lækker opskrift! Tænker at jeg skal prøve den når jeg skal holde fødselsdag snart, kan man bruge Perfect fit i stedet for Sukrin+?
Som en fattig “ungpige” er det svært og DYRT at have PCOS :( og Perfect fit har jeg stående i skabet, og er noget billige at bruge en sukrin+ :)
På forhånd tak :)
Hej Katrine :)
Jeg er ked af det, men jeg kender simpelthen ikke noget til Perfect fit, så jeg ved ikke hvordan det arter sig.. :/
Men måske du kunne prøve at smide en kommentar hos Xenia, som også står bag denne opskrift? Jeg har linket til hende i mit indlæg. Det kan være, at hun ved besked. :)
Måske kunne du kombinere det med lidt kokossukker (hvis du må får det med PCOS?). Det indeholder kulhydrater, men med lavere GI. Og så koster sådan en pose vist kun omkring 25 kr. Og kan købes i de fleste supermarkeder.. :)
KH. Katrine