Dagens måltider…

For eksperimentets skyld, har jeg prøvet at indtaste min mad, for at se hvordan indholdsfordelingen egentlig ligger. Og for at vise jer, hvordan man kan benytte sit daglige indtag af kulhydrater. Jeg indrømmer, jeg var faktisk selv lidt spændt på resultatet.. ;) Især er jeg overrasket over det ‘forholdsvis lave’ kalorieindtag? Jeg har jo spist hvad jeg kunne, været godt mæt og fået en masse fedt. Der kan man bare se, hvad ’omarrangering’ i kosten kan gøre. Tror nemt, jeg kunne være kommet op på godt 1900kcal på en high carb kost – og været sulten alligevel! Der skal jo nærmest bare en god portion Matadormix til.. ;)

Men hvorom alting er, så skal der jo ikke gå kalorietælling i den.. ;) I stedet er det interessant at se på fordelingen af fedt, protein og kulhydrat. Jeg er egentligt okay tilfreds, dog kunne jeg godt ha’ ønsket mig liiidt højere fedtandel. Det må jeg jo råde bod på, og nappe en fat-bomb af en art som aftenssnack.. ;)

Nå, det var et lille pip fra mig, med et meget lille ’eksperiment’. Håber I nyder varmen? ;)

Skærmbillede 2013-07-30 kl. 18.37.36

Jeg startede dagen ud med et solidt måltid. Røræg af to æg, piskeføde og med smeltet parmesan (stegt i olie). Hertil to oopsies med smør og them ost og 1/2 avocado. Desuden en kop the med 1 tsk. kokosolie (måske lidt mere kokosolie i fremtiden? ;) )

Morgenmad med indhold2

Frokosten var klassisk carpaccio. En god håndfuld ruccola, breseola, parmesan, pinjekerner og olivenolie. Jeg var topmæt efter jeg havde spist det, men det var ikke det måltid der bankede højst op i indtaget.

frokost collage

Aftensmaden var jo ren herlighed. Her blev det til en burger med oopsie brød. Inden i burgeren var en god bøf, et stykke rød cheddar, 3 stk. bacon, mayonaise, rødløg og tomater – og en snert ruccola. ;) Hertil lidt wannabe pommes frites i form af bagt rød peberfrugt (vendt i olie). Desuden lidt baconbagte grønne bønner og agurk on the side.

aftensmad med indhold collage

Og sådan ser dagens næringsindholdsværdier så ud. Med evt. fejlmargener taget i betragtning. En meget lyserød lagkage, må man sige.. ;)

dagsrationcollage

 

 

6 thoughts on “Dagens måltider…

 1. Mmm.. Sådan en burger kunne jeg godt spise… Og alt det andet mad på billederne ;)
  Hvad bruger du til at måle indholdet i maden? Kunne godt tænke mig at se hvordan fordelingen i min mad er…

  • Ja, burger er altid godt. Det indeholder jo ALT det gode: ost, bacon, mayo, bøf – What’s not to like? ;)
   Jeg vejede alt min mad og tastede det ind på min iPhone i en app der hedder ShapeUp. Og den er ganske gratis – med mindre man vil opgradere.. :)

 2. Den er jo smart den shapeup app :) Troede jeg ville være bedre til at få det skrevet ind på computeren, men med app’en får jeg det rent faktisk gjort ;o)
  Hvad gør du med oopsies, brød o.lign.?

  • Ja, det er noget nemmere når man lige har mobilen ved hånden. Jeg fik aldrig skrevet ind på computeren heller.. ;)
   Det er der råd for. :) Jeg skrev dem ind som opskrifter. Så tilføjer man bare alle ingredienserne og skriver antal af portioner – og så plotter man bare ind hvor mange man spiser. På gratisversionen har man mulighed for at lave et par opskrifter, på betalingsversion er der frit slag. :)
   Håber det gav mening, ellers så bare spørg igen. :)
   KH. Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *