For nogle dage siden fik jeg endelig prøvet kokosæggene, som Anne har på sin blog, og som har fristet lige siden de dukkede op første gang. Opskriften er super nem – der er vitterligt næsten ingen ingredienser, og alligevel er den virkelig velsmagende. :) Jeg synes, de smager lidt a la kokostoppe – bare med et lidt blødere bid. Og hvem vil ikke gerne spise kokostoppe til morgenmad? ;)
Jeg tilsatte lidt sukrin gold i min dej, da jeg nok er lidt en sucker for søde ting. Dem kan du jo bare udelade, hvis du ikke er tosset med sukkererstatninger. :)
Jeg spiste mine kokosæg med cremefraiche rørt med lakridspulver og lidt friske bær. En virkelig skøn kombi! :) Og nå ja, så lige lidt rød juice on the side.. ;)
Opskrift – kokosæg:
1 æg
1 dl. alm. Kokosmel
1 tsk. Sukrin gold (kan udelades)
Lidt vaniljepulver
1 nip salt
Kokosolie til stegning
Rør alle ingredienserne sammen, og steg dem gyldne på panden i kokosolie.
Uuuuuh og tænk hvis man “dryssede” med lidt smeltet chokolade oveni hatten? SÅ ville det jo være rene kokostoppe!
Har lidt æggelede for tiden, så her er det næsten kun chia-grød og græsk yoghurt som går an om morgenen, men det her kunne muligvis være ok..
Ha’ en dejlig weekend!
Hej Halla :)
Jeg overvejede faktisk, at lave chokoladesauce af kokosolie og chokolade, som jeg så ville hælde over. :P Men jeg havde stort set ingen kokosolie tilbage (gips!), så de sørgelige rester gik til stegning. Men chokolade havde uden tvivl været fantastisk! Og føltes som ‘syndig’ morgenmad.. ;)
Jeg døjer selv med æggelede for tiden, så jeg undersøger selv en masse opskrifter, hvor æggesmagen ikke er så gennemtrængende. Så den slags opskrifter kommer der nok en del af i fremtiden.. Ellers vil jeg anbefale choko-omeletten. Det smager lidt af kage, og så er den virkelig mættende! :D
KH. Katrine
Jeg mangler endnu at få afprøvet kokosæggene men din anretning frister mig virkelig til at prøve det af. Måske det skal stå på en lækker weekend morgenmad imorgen med disse æg :)
Ja, jeg kan kun give positivt besyv med. :) Men de kræver altså også, at man kan lide kokos. Smagen er jo som sagt hen ad kokostoppe. :) Jeg tænker faktisk også at de er gode hverdagsmad? Det var virkelig SÅ nemme at lave. Og hvis man er ekstra doven, som jeg jo af og til er, så kunne man jo stege den som én stor kokosomelet? :)
KH. Katrine
Ih det både lyder lækkert og ser bare også indbydende ud.
Og så fandt jeg vej til Anne og denomvendteverden – tak for det, Katrine. Jeg nyder virkelige at futte rundt på kryds og tværs hos jer alle sammen. Der er så meget godt at hente:0)
PS: Tak for de varme tanker – det gjorde mig rigtig glad, at du skrev det:0)!
Kh. Karin
Jamen det glæder mig, at jeg kunne hjælpe dig ind på hendes side. Den er super god! :) Jeg bliver altid selv vildt begejstret, når jeg opdager nye blogs, hvor der er masser af inspiration at hente.. :)
Håber du er kommet godt igennem ‘årsdagen’? :)
KH. Katrine
Pingback: Kokospandekager med lakridsmascarpone | LCHF - nydelse og livskvalitet