For et par uger siden, havde min storebror fødselsdag, og i et anfald af velvillig spontanitet, kastede jeg mig over, at lave en lille kagemand til ham. Ja ja, man kan vel godt spise kagemand, selvom man bliver 32, ikke? ;)
Men jeg kunne jo ikke bare lave en almindelig kagemand, vel? Jeg blev ligesom nødt til at LCHFicere den lidt. Så det blev liiiidt noget snyd: det er nemlig én stor oopsie – bare tilsat lidt ekstra ’mel’ og sødme for at give den lidt mere bid og pondus. Jeg er vel næppe den eneste, der har tænkt, at oopsies smager rimelig meget af vandbakkelser, eller hva’? ;)
Jeg ville egentligt have pyntet den med jordbær, men den bakke jeg havde købt dagen inden, var altså blevet muggen. Øv! :( Så jeg måtte en tur i skuffer og skabe, og finde noget der kunne ’minde om slik’. Det blev så til ristede kokosflager, chokoladeovertrukne morbær, gojibær og frysetørrede hindbær.
Som glasur, brugte jeg Sweet freedom choc shot, som er sådan en low carb-ish chokolade-sirup-agtig ting. Det var første gang jeg prøvede den, og jeg var ikke udpræget imponeret. Nuvel, den smagte bestemt ikke dårligt, men en anden gang, tror jeg, at jeg hellere vil lave glasur af enten sukrinmelis, kakaosmør, kokosolie/chokolade eller lign. Det tror jeg ærligt talt smager bedre.. ;)
Desuden anvendte jeg yaconsirup i min kagedej, hvilket bidrog til kagens lidt mørkere karakter. Næste gang, vil jeg nok anvende kokossukker i stedet – evt. lige pulverisere det inden.. ;)
Rådene er hermed givet videre. :)
Opskrift – LCHF kagemand:
3 æg (delte)
100 g. philadelphia (eller anden neutral flødeost)
2 spsk. kokosmel (eller mandelmel eller lign.)
2 – 3 spsk. sødning (kokossukker, yaconsirup, sukrin mv.)
1 tsk. bagepulver
1 tsk. fiberhusk
Ovnen opvarmes til 150grader. Æggene deles i to skåle i hhv. hvider og blommer. Pisk æggehviderne stive. I den anden skål piskes æggeblommer, flødeost, kokosmel, sødning, bagepulver og fiberhusk sammen, indtil massen er fin og fri for klumper. Æggeblommedejen vendes forsigtigt ned i hviderne. Fordeles på en bageplade i form som en kagemand, og bages 20-25minutter eller til den er gylden.
Altså den er sød og kagemænd og kagekoner kan vel spises af alle aldre også selv om man er 32 :-)
Ja, ikke? Personligt kan jeg bedre lide dem idag. Tror måske, at jeg mest gik efter slikket som barn.. :P
Gud, hvor ser den bare lækker og indbydende ud! Hvor er du bare en sej søster der bare sund og lækker kage! :D
Ha ha, jeg tror også han blev glad. Du ved, det er jo tanken der tæller.. ;) Men han syntes nu pynten var underlig: “hvad er nu det?” “hvad spiser jeg nu?” “Skal de se sådan her ud?” :D
Nåååårh, hvor er den fin!
Taaarrk, søde Julie! :)
Jeg fylder 40 lige om lidt, og skal lave kagemand. Så ja, det kan man godt:)
Ha ha, jeg må da også indrømme, at jeg ALDRIG bliver for gammel til nogen form for kage. Så kajkager, trøfler eller kage med slik? Bare kom an.. :P
Pingback: LCHF kagemand | Nipserens blog