LCHF risengrød…

Jeg må indrømme, at en af de ting jeg savner allermest ved LCHF er grød – og jeg er desværre aldrig blevet rigtig dus med chia-grøden. Så jeg har hele tiden været på jagt efter det ’perfekte grød alternativ’. Rundt omkring i blogland er kokosgrøden dukket op, hvilken jeg prøvede for første gang i søndags, og jeg synes den smagte dejligt! Yay! :)

For en uges tid siden, faldt jeg over denne skønne paleo-blog, hvor Lykke havde lavet en paleo-variant over risengrøden. Arhmen altså, hvor perfekt er det ikke lige? Risengrød er jo toppen! Jeg ved godt, at det måske ikke ligefrem er årstiden, men jeg kastede mig ud i den alligevel. Godt nok lavede jeg den lidt på min egen måde, da jeg brugte kokosfibre i stedet for at kværne den grove kokosmel (som jeg var løbet tør for!), så resultatet af Lykkes grød har sikkert været anderledes.. :)

Det er nok en grød der vil dele vandene.. Okay, den smager jo ikke fuldkommen ligesom risengrød, den har en anden konsistens, men den var slet ikke dårlig. Smagen var dejlig. Og jeg er forbavset over, hvor lidt man egentligt kunne smage blomkålen. Jeg vil uden tvivl kaste mig ud i grøden igen, dog er der steder jeg evt. ville tweake den lidt efter mine smagsløg.

Jeg brugte selvfølgelig den ’forkerte kokosmel’, hvilket resulterede i, at jeg synes den var lidt ’melet’. Dette undrer mig dog en smule, da jeg ikke bemærker denne ’melede fornemmelse’ i eksempelvis kokosgrøden, som risengrøden egentligt har meget tilfælles med? Næste gang forsøger jeg mig med den kværnede kokosmel. Desuden tror jeg, at jeg vil forsøge at jævne den med et æg i stedet, og se om det kan gøre det? Her er oste jævning jo ikke ligefrem et alternativ.. ;) Og ellers kunne det vel blive en kokosgrød – risengrød kombination? Så hvis der er blomkålsris til overs fra aftensmaden, så ryger de en tur i morgengrøden! Ingen madspild og flere grøntsager! Win! ;)

I får version 1.0 her.. :)

SONY DSC

Opskrift – LCHF risengrød (1 pers.):

Ca. 100g. blomkål

1 ½ dl. piskefløde

1-2 tsk. fint kokosmel (kokosfibre)

Vaniljepulver

1 nip salt

Sødning efter smag

Riv blomkålen fint til ris, læg det i en skål og overhæld det med kogende vand. Lad blomkålsrisen trække 10-15sek. i vandet. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe af. Pres evt. vandet ud med en ske.

I en lille gryde koger du fløde, vaniljepulver og sødning. Lad det koge lidt op og tilsæt de afdryppede blomkålsris. Rør det godt igennem og tilsæt lidt kokosmel undervejs og lad det jævne og tykne.

Spises med kanel og smørklat. :)

14 thoughts on “LCHF risengrød…

 1. Ved du havd jeg savner? Øllebrød! Men det er der vist ikke rigtigt noget at gøre ved tror jeg! Men det er bare det der med at flødeskum er tilladt, og jeg elsker øllebrød med flødeskum ; )

 2. det var da en mega god ide katrine! jeg tror faktisk det ville fungere for mig også – den skal da helt sikker prøves på et tidspunkt. Igen forbavses man over blomkålens anvendelighed :-)

 3. Den må jeg prøve. Har sukket efter risengrød med kanel og smør, men har ikke ville gå på kompromis med lchf.
  Den må prøves her i weekenden eller til morgenmad i morgen!!
  Tak for en, forhåbentlig, skøn opskrift.

  • Ja, så håber jeg at grøden lever op til forventningerne.. :)
   Nu er folks meningerne om blomkålen jo meget forskellig. Personligt synes jeg ikke den smager af så meget, så mig generer den ikke i grøden. :)
   Pøj pøj med det..
   KH. Katrine

   • Ok. Jeg må prøve den en af dagene. Jeg tænkte også, at man kunne erstatte noget (eller alt) fløden med kokosmælk – selvom at det selvfølgelig er længere væk fra risengrød.

    • Ja, det kan du sagtens, tror jeg. :)
     Jeg har jo selv ‘adopteret’ og omskrevet opskriften fra en paleo-blog, hvor der blev brugt kokosmælk. Jeg synes bare selv, at kokosmælk kan blive lidt overvældende (og kvalm) i smagen, hvis mængden er for stor – men det er jo heldigvis en smagssag. Og ellers ville jeg nok anbefale at bruge ‘extra creamy coconutmilk’. :)
     Du kan jo evt. følge den originale opskrift i stedet? Jeg linker til den oppe i indlægget.. :)

     • Jeg tror også, at jeg vil foretrække fløde og at kokosmælk bliver for kvalm. Første skud bliver i hvert fald med fløde :)

 4. Pingback: Bloglæsernes favoritter og et par af de oversete.. ;) | Low Carb Livsstil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *