I går fik jeg rent faktisk kreeret lidt nyt i køkkenet. Behovet opstod, da jeg havde noget mandelmel, den ikke-affedtede slags, der nærmede sig sidste salgsdato. Ja, næsten en helt pose faktisk! :/
Hos Aase havde jeg for længe siden set nogle fantastisk lækre ’rombollar’, og så var der ikke langt fra tanke til handling. Jeg fulgte ikke opskriften slavisk, men piftede den op med lidt ekstra sager, jeg havde i køleskabet, bl.a. en lille skefuld hindbærcoulis – og det blev SÅ lækset! :P
Så hvis du giver dig i kast med disse (Gør det! De er gode!), så prøv dig lidt frem med smagsnuancerne. :) Hvis du synes, at dejen er lidt for tynd, så tilsæt lidt mere mandelmel.
Opskrift – ’Rombullar’ (ca. 14 stk.):
50 gram smør
50 gram kokosolie
40 gram pulveriseret sødning (jeg brugte halvt sukrin gold, halvt kokossukker)
½ tsk. vaniljepulver
1 tsk. kakao
1 spsk. hindbærcoulis
½ spsk. stærk kaffe
2 spsk. rom eller 1 tsk. romessens (sådan cirkus – prøv dig frem)
½ tsk. mandelessens
180 gram mandelmel (jeg brugte den fra Superfruit)
100 gram mørk chokolade
Pynt: frysetørrede hindbær og lakridspulver.
Rør stuetempereret kokosolie og smør sammen med en elpisker i en skål. Tilsæt de resterende ingredienser og rør det godt sammen til du har en ensartet dej.
Sæt det på køl.
Tril små kugler, sæt dem på en tallerken beklædt med et stykke bagepapir og stil dem i fryseren nogle minutter. Smelt den mørke chokolade imens.
Overtræk kuglerne med chokolade og pynt dem med frysetørrede hindbær og lakridspulver.
Spises kolde – direkte fra køleskabet. :)
Nøj, hvor ser de gode ud!! Det er jo næsten rigtige romkugler – som jeg ææælsker! :)
Ja, de smager ret meget hen ad romkugler – som jeg også elsker! ;) Og så behøver man ikke at have besværet med at lave en kage inden! Jeg er fan! :D
Øj, det lyder superlækkert, de skal da bare SÅ meget prøves!
Jeg må indrømme, at jeg er pænt stor fan. De er bare lidt farlige at have liggende. Jeg ‘kom til’ at spise tre..! :P
KH. Katrine
Pingback: Low carb studenterbrød.. :) | Low Carb Livsstil
Hvis det ikke er det fedtreducerede mandelmel, må hjemmelavet næsten også kunne bruges, tror du ikke?
Jo, det tror jeg sagtens, du kan bruge. Og hvis det endelig er, at det ikke kan males helt ligeså fint, så tænker jeg ikke at det gør alverden? Altså, det ville ikke gøre mig noget, hvis der var lidt med ‘struktur’ i biddet..? :)
KH. Katrine
Kan man rulle dem i kokos istedet for chokolade
Ja, det skulle bestemt ikke være noget problem. Du kan evt. Tilføre lidt mere mandelmel og justere lidt i konsistensen, hvis dejen er lidt for blød til at rulle dem.. :)
Hvor længe kan de opbevares
De kan sagens stå en uges tid. Og ellers tror jeg, du kan fryse dem – og ta’ en op, når lysten melder sig.. ☺️