Low carb studenterbrød.. :)

Jeg sad og rodede mine billedalbum på computeren igennem. Hold da op, hvor har jeg egentligt mange opskrifter og billeder, der aldrig er nået frem til bloggen. Hvorfor, det ved jeg virkelig ikke? Nogen gange, tror jeg, at jeg simpelthen bare lige glemmer det.. Ikke et ord om, at jeg er ved at bliver gammel! :P

Nå, men en af opskrifterne, som ifølge iPhoto er fra d. 27 juli sidste år (!!!), er dette studenterbrød. Og det er SÅ lækkert, med sprøde skønne bunde. Hvorfor det ikke er kommet på bloggen, er mig en gåde? Nå, men jeg kom faktisk i tanke om det forleden, da jeg lavede rombollar, for de smager rimelig meget hen ad romkugler (trøffelkugler – for os jyder! ;) ). Anyway.. Hvis du ikke har (eller ikke gider lave) en kagerest til at lave denne version, så kan du altså sagtens hoppe på den nemme udgave og lave denne. Your choice. :)

Jeg toppede mine studenterbrød med en glasur lavet af sukrinmelis, citronsaft og vand. Hvis jeg skulle lave det i dag, ville jeg nok prøve at lave en glasur ud af kakaosmør og sødning af en art? Så det er bare noget med at prøve sig frem. Desuden blev mine studenterbrød pyntet med lidt hindbærcoating. Almindelig frysetørrede hindbær kan også gøre det. :)

Og hvis du ikke gider alt for meget besvær med at lave ’romkugle dej’, så kan de jo spises som hindbærsnitter i stedet.. ;)

OBS! For at sikre sprødheden, bør du først ‘samle’ studenterbrødene lige før de skal spises. LCHF bagværk holder ikke sprødheden på samme måde som almindelig bagværk. :)

SONY DSC

Opskrift – Low carb studenterbrød (ca. 10-12 stk.):

Mørdejsbund:
2 æggehvider
80 gram smør (stuetempereret)
40 gram kokossukker
75 gram almindelig mandelmel (jeg brugte den fra Superfruits)
25 gram almindelig kokosmel
40 gram fint kokosmel (kokosfibre)

Rør æggehvider, smør og kokossukker let sammen med en elpisker. Kom resten af ingredienserne i og rør det godt rundt. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 15 minutter.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Jeg skar min mørdej ud i firkanter, inden kagen blev bagt, da jeg troede det ville gøre det lidt nemmere, da den jo så var klar til brug og ikke eventuelt smuldrede. Men ellers kan du sagtens vælge at bage dejen i et rektangulær stykke, og skære den ud i snitter, når bundene er lagt sammen med marmeladen og romkugledejen.

Mørdejsbunden(e) bages ca. 20 minutter ved 160 grader. Den skal være godt lysebrun. Lad den efterfølgende afkøle på en rist.

Hindbærmarmelade:
1 pose hindbærcubes
1 tsk. Vaniljepulver
Sødning efter smag.
Hindbær kommes i en gryde og koges ind, indtil det bliver en dejlig tyk masse

’Romkugledej’:
Traditionel romkugledej
Snyde romkugle dej (rombollar)

Eksempler på glasur:
Sukrinmelis, citron og vand
Kakaosmør og sukrinmelis

Fremgangsmåde:
Den kolde romkugledej røres ud mellem to stykker bagepapir og skæres ud i firkanter, der passer til mørdejsbunden. Når mørdejsbunden er kold, fordeles hindbærmarmeladen på bunden og derefter lægges romkulgedejen ovenpå. Slut af med at fordele glasur ovenpå kagen og top med hindbærcoating eller frysetørrede hindbær. :)

SONY DSC

6 thoughts on “Low carb studenterbrød.. :)

 1. Psst, det er vist kun folk fra Århus, der kalder dem trøfler. Jeg er sønderjyde og kender dem også kun som romkugler. ;-) Uanset navnet ser det dog lækkert ud.

  • Ha ha, er det rigtigt? :)
   Nu kommer jeg fra Viborg kanten, og der kalder vi dem også trøfler. Men det kan være, at det kun er sådan et bredt bælte hen over Jyllands midte, der kalder dem det? :P Vi må ha’ fat i nogen nordjyder og høre hvad de kalder dem. Og de kalder dem sikkert noget helt tredje.. :D

   KH. Katrine

 2. Det ser lækkert ud og tak for opskriften :) men øøøh.. Det er altså ikke et studenterbrød. Men en hindbærsnitte :) et studenterbrød er lidt a la en kage af romkuglefyld/snøffelfyld med glasur og krymmel på toppen, og altså ikke noget med bunde og hindbærfyld :)

 3. Hov nu fik jeg lige læst lidt mere af indlægget – er det så en slags blanding af et studenterbrød og en hindbærsnitte?

  • Ha ha, den skulle gerne være god nok. :P Så sent som idag, så jeg dem i en superbrugs, hvor de også hed studenterbrød. Også med mørdej og hindbærmarmelade. :)
   Men nu ved jeg jo ikke lige, hvor du kommer fra i landet, for måske er det sådan en Jylland vs. Sjælland ting? Du ved, ligesom trøffelkulger/romkugler og amagermad/klapper.. Og nu kan jeg så ikke lige finde på flere.. ;)
   Vi må ha’ en spørgeskema undersøgelse igang.. ;)

   KH. Katrine

 4. Pingback: LCHF jordbærtrifli.. :) | Low Carb Livsstil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *