Bag bloggen..

Hej!

Her sidder så jeg.. :) 32 årig cand.mag. med interesse for mad inden for ‘Low Carb genren’. Jeg er ikke udannet inden for ernæring, bloggen er blot opstået ud fra en gedigen interesse inden for feltet. Så alt på denne side er sket ud fra et ‘jeg-standpunkt’ og testet på mig selv – og folk omkring mig! ;)

Håber at du har lyst til at læse med, og kan finde inspiration til netop din Low Carb hverdag.. :)

Venligst

/Katrine :) – lowcarblivvstil.dk

Hvis du sidder inde med et spørgsmål, kan jeg kontaktes på: lowcarblivsstil@gmail.com :)

47 thoughts on “Bag bloggen..

 1. Jeg fornemmer, at du er forholdsvis ny inden for blog-verdenen? :) I så fald velkommen til! Jeg er helt vild med dine billeder, så jeg skal i hvert fald nok kommer forbi og lade mig inspirere jævnligt! :D

  • Jeps, helt sprit ny. Så ny, at jeg stadig bare øver mig i at få wordpress til at ville det samme som mig.. ;)
   Heldigvis er jeg lidt mere erfaren når det kommer til indholdet. Har flirtet med low carb i halvanden års tid, men først fra december blev jeg ‘full-blown’ low-carber/LCHF’er. Det krævede lige lidt mod at kaste sig ud i fedt-delen!! Yaiiks! :P

   Og tusind tak for de pæne ord. Nu har jeg jo fulgt din blog længe, så det er virkelig skønt, hvis jeg bare kan give en flig af den inspiration tilbage.. :)

 2. Kære dig,

  Sikke en smuk blog – you have fan!
  Så dejligt at LCHF populationen begynder at vokse i Danmark, vi er ikke alene :)

  De bedste hilsner
  Ann

  • Tusind tak for din besked, Ann – den fik virkelig smilet frem. Tak. :)

   Ja, det er SÅ skønt, at der er flere og flere der finder vejen hertil og at det bliver et næsten normalt begreb i den danske ordbog. Knap så megen rynken på næse over denne ‘sære’ livsstil længere.. ;)

   Venligst
   /Katrine :)

  • Hey Fie!
   Det var godt du lige gjorde mig opmærksom på, at jeg ikke havde fået sat en mailadresse på nogensteder. Det er da meget rart at folk lige ved, hvor de kan få fat i én.. Så siden er hermed opdateret. ;)
   Venligst
   / Katrine

 3. Hej Katrine.
  Den er super inspirerende din hjemmeside og giver en mange gode ideer. Jeg er først lige startet på LCHF livstillen. Den ligger rigtig godt til mig!! :D Men jeg synes også det er svært at vende tankerne til at man gerne ,å få så meget fedt! Jeg har aldrig spist særlig mange kulhydrater så det er ingen sag, men fedtet skal jeg vende mig til er ok, og de store kaloriemængder, (selv om man jo stadig ikke skal have for mange, for at holde vægten) synes let man får spist sig til sin dagsretion, når der er flere kalorier i fedt end protein.

  Men ÆLSKER din hjemmeside :)

  Hilsner Mie

  • Hej Mie!
   Tusind tak, er glad for du synes om siden og kan finde noget inspiration. :)

   Ja, jeg kan godt huske hvordan det var! Puha, alt i min krop udsendte faresignaler “Du mener da ikke, jeg skal spise det der!!” :P
   Jeg startede langsomt ud, og spiste blot low carb i begyndelsen. Og der er der jo ikke mange kalorier hente.. Men da jeg begyndte at tilsætte fedtet i min kost, ja, så begyndte fedtet at ryge fra sidebenene! What?! ;)

   Men det kræver megen overvindelse med fedtet, men hvis du nu allerede nu kan mærke at livsstilen passer godt til dig, så er du jo allerede godt på vej: At kunne mærke ens krop trives! Det er altså en kæmpe moral-booster! :)

   KH. Katrine

 4. Ja du har helt ret :- )

  Du tæller mere kulhydrater end du tæller kalorier eller?
  Hvad er dit syn på flæskesvær? Må man spise det som mellemmåltid eller hvordan? og det samme med helt mørk chokolade (85%) ? Skal man passe på med det ligesom bær og nødder? :) – Mange spørgsmål ;) pyha.. Er simpel hen så nysgerrig og interesseret, så håber det er i orden .

  KH Mie

  • Hvad du hvad, Mie – du spørger bare løs! :)

   Altså.. Jeg ved godt, at de fleste siger, at LCHF er en livsstil uden kalorietælling. Og jeg giver dem selvfølgelig ret, for hvem gider tælle kalorier resten af sit liv??
   Men når det så er sagt, så kan det være forbandet svært, når man er vant til at fedt er forbudt. Jeg ved ikke med dig, men jeg frygtede, at jeg måske ikke kunne styre mit indtag. Så jeg brugte en app (ShapeUp) i starten, for at få en fornemmelse af mit indtag. Og jeg lå mere eller mindre bevidst omkring de 1600-2000kcal. (gamle vaner er svære at bryde! ;) ).
   Men endnu vigtigere, så fik jeg en fornemmelse af mit kulhydrat-indtag igennem app’en. For det er her udfordringen ligger. Jeg har en personlig grænse omkring de 50g. kulhydrat om dagen.
   Idag tæller jeg hverken kulhydrat eller kalorier længere (eller jo, men det er fordi jeg har gang i et eksperiment for tiden ;) ). Nu er det ligesom inden unden huden. Og hvis man bare spiser kød, fedt og grøntsager til alle sine måltider, så er man godt på vej. Det er mere alle lækkerier man skal passe på.. ;)

   Jeg er ikke selv så tosset med flæskesvær, så jeg har ikke den store erfaring, men de skulle være helt i orden på LCHF. Dog bør man vælge nogle der har godt med fedt (de kan efter sigende forekomme i en næsten ‘hud udgave’, hvor det stort set kun er protein.).
   Hvis du ønsker vægttab, så er den mørke chokolade kun til weekenden. Ihvertfald, hvis du ligesom jeg, sagtens kan spise 50g. ad gangen.. ;) Så har man allerede brugt en del kulhydrater på det.. Men det er jo et personligt valg, og hvordan din hverdag ellers ser ud, træning osv. Selvfølgelig skal der være plads til et stykke chokolade en gang imellem – ellers ville det da blive for kedeligt! :)
   Personligt spiser jeg også ting, der ligger lige på grænsen af low carb. Hvis jeg har lyst til frugt, chokolade, hjemmelavede low carb lækkerier eller lign., jamen så spiser jeg det, også selvom det banker lidt op i kulhydrat konto’en. Bare det ikke bliver noget man gør hver dag, så går det nok.. :)

   Håber det var svar nok, ellers fyrer du bare løs.. :)

 5. Du er fantastisk til at give svar :D
  Vil du tabe dig eller er det bare generelt at du vil ligge på under de 50 g kulhydrat? Har læst mange steder at får at holde vægten skal den helst ligge mellem 100-150 g ? .

  Er blevet lidt bange for de kulhydrater, for i en position god blandet salat, uden frugt, bær, nødder, kerner eller rodfrugter kan der sagtens være 10 g kulhydrat og sådan en salat morgen, middag og aften – plus det der fx. er i fed yoghurt eller fløde og mayonnaisen (som man spiser til for at få fedt), synes jeg hurtigt man kommer op på 50 g kulhydrater ?! :(..

  Men vil jeg godt kunne øge kalorieindtaget?? Fordi jeg vælger fedt frem for kulhydrat og når jeg holder den på omkring 50 g pr. dag eller skal kalorierne være de samme uanset om kulhydratet ligger på 50 eller 100? :)

  Håber du forstår hvad jeg mener? :)

  • Hej Mie, undskyld det lidt sene svar..

   Jeg har bare fundet ud af, at jeg trives rimelig godt omkring de 50g., så kan jeg lissom styre det, og skal ikke tænke så meget over, hvor meget jeg ellers spiser. Der er jeg ret stabil. Meeen.. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at der ikke gerne måtte ryge et par kilo mere.. ;)

   Ja, man skal holde lidt øje med de kulhydrater. Men fx. morgenmaden, der får jeg nærmest kun fedt og protein, så bruger faktisk ikke noget særlig af kulhydrat kontoen. Måske 2 g. eller sådan. Spiser ofte æg med ost. Men hvis man fx. spiser yoghurt med bær og nødder, ja, så banker det op ad. Så det kunne evt. være et råd?
   Men jo, vær selvfølgelig lidt forsigtig med mælkeprodukterne, men mayonnaise behøver du ikke holde hus med – der er sjældent meget kulhydrat i. Men ellers er pesto også en god måde at få fedt ind.

   Altså, personligt.. Så ville jeg sagtens kunne spise 1600-2000kcal. dagligt, hvor jeg holdte mig under 50g. kulhydrat om dagen, og så samtidig tabe mig. Det ville jeg ikke kunne, hvis jeg spiste tilsvarende mængde kalorier i en high-carb kost. Giver det mening? Så ja, du behøver ikke holde så meget øje med kalorierne (man skal selvfølgelig ikke overspise!), men mere lære at styre kulhydrat indtaget. Men det er også meget forskelligt fra person til person. Nogle er meget følsomme over for kulhydrater, mens andre godt har plads til lidt ekstra kulhydrat. Igen, spiller det naturligvis også ind, hvorvidt man sigter efter et vægttab eller ej.. :)

 6. Hej Katrine .
  Elsker dine svar og din grundighed! :D Jeg vil prøve mig frem tror jeg . Synes det er lidt svært at styre for får mange flere kalorier fordi fedtet er der jo så meget nere energi i . Men synes jeg trives rigtig godt med cirka de 50 g carbo /dag.

  Jeg skal ikke tabe mig (måske tvært i mod). Men synes kulhydrater gør kun dårlige ting og især for min krop .. Det meget mere spændende at spise LCHF synes jeg :D

  Jeg træner rigtig meget – styrketræning og løb! :) Jeg er spændt på at se hvordan det vil påvirke min indsats og muskelmasse :) Jeg kan skrive til dig når jeg ved hvordan det påvirker min træning ?!

  • Ja, det er jo det man ofte oplever, at kulhydraterne fucker (undskyld udtrykket!) en op! Nu er jeg heldigvis ikke en af dem, der oplever kæmpe udsving i mit blodsukker, så jeg er ikke super sensitiv.Gudskelov! ;)

   Og ja, LCHF mad er da bare så meget mere lækkert! Også fordi man ikke skal tilsætte alt muligt møg for at give maden smag. Næ, det kommer ganske naturligt.. :)

   Ja, jeg vil super gerne høre om dine erfaringer. Var selv rimelig smadret i starten, så selv en cykeltur tog kræfterne fra mig!! :/

 7. Præcis :)
  Det vil jeg gøre – Jeg har fået min kæreste som cykler på højt plan med på det :) Så det bliver spændende at følge :)

  • Har du? Ej, hvor sjovt.. :) De får jo ellers tudet ørerne fulde med, at de skal spise masser af kulhydrater, så det er ret spændende at følge. Du må endelig opdatere omkring ham også. Han bliver sgu nok lidt mat i betrækket, de første dage.. ;)

 8. Haha – ja det gør han nok, men han har aldrig spist særlig meget kulhydrat i form af stivelse siden jeg begynde for nogle måneder siden (jeg gjorde det bare forkert med højt protein indhold og lavt kulhydtrat og fedt :( )

  Jeg synes det er svært at blive rigtig mæt fordi der er så mange flere kalorier i fedtet, så jeg synes ikke jeg “må” få så meget ?!

  • Puha, ja jeg lavede samme fejl da jeg begyndte, sådan lidt low-carb low-fat. Tror det var ren og skær fedtforskrækkelse!

   Tænker du meget over kalorierne? For hvis du bare som tommelfingerregel får lidt kød, grøntsager og fedt til hvert måltid, så er du godt på vej. :)
   Jeg har lige haft en uge på 5:2 diæten, hvor jeg har tastet min mad ind. Så hvis du kigger det indlæg igennem, så kan du se at jeg få pænt meget mad alligevel – selvom jeg sjældent kommer over 2000kcal. dagligt. Ved ikke om det kan inspirere lidt? :)

 9. EJ det vil jeg helt sikkert godt kunne bruge at kigge lidt på :D
  – Tak !!
  Jeg tæller desværre ret meget kalorier :( en dårlig last jeg har ..
  Er en rigtig madglad og meget appetit spisende ung kvinde ;) Det er jo self også fordi jeg træner meget, men også selv om jeg ikke gør – er jegh sulten hele tiden ;)

  • Hovsa! Jeg har overset, at du havde skrevet herinde. Det må du undskylde. :)

   Ja, det kunne være at der var lidt der fristede der, om ikke andet, så kan du da få en fornemmelse af portionstørrelser vs. kulhydrat. Og der kommer et lign. indlæg imorgen, FYI. :)

   Ja, jeg ved det. Kalorietælling er en bitch – som er svær at slippe af med. Lige nu gør jeg det også kun i ‘eksperimentets navn’, ellers bliver det lidt en glidebane, hvis det er det der bliver fokusset. Og det er jo det der er så smukt ved LCHF, at man kan lægge kalorietællingen på hylden.. :)

   Men hvis du ellers er en sund, rask og rørlig ung kvinde (Puh! Lød jeg lige gammel dér!), der ikke søger et vægttab, burde der ikke være nogen problemer ved at droppe kalorietællingen. Selvfølgelig skal der ikke pløjes 5000kcal. ind dagligt.. Hø hø..
   Men hvor længe har du været igang? Måske skal din krop bare lige indstille sig på den nye kost, og mæthedsfornemmelse er lidt anderledes på LCHF end på almindelig kulhydratrig mad.

   Den med sult og træning kender jeg også!! Hver gang, ca. 20 min. inde min træning; BUM, så knurrer min mave! :P

 10. Hej Katrine.

  Det er skam helt i orden :) Du er vildt god i dine svar, så dem venter jeg gerne på ;) hihi

  Ja det kan godt være min mæthedsfornemmelse ændre sig, for har kun kørt “rigtig” LCHF livstil i 2 uger nu .. Venter også meget på at få mig vejet og se mht min fedtprocent og muskelmasse :) Skal nok lige vende mavsen til at den ikke får ligeså store positioner men smagsløgene bliver mættet mere og blodsukkeret bedre..

  Spiser tit synes jeg selv ;) – men skal holde mig selv i ørene med at jeg skal have mest fedt og ikke protein .. Jeg får omkring 50 g kulhydrat hver dag. Det er fra grønsager (over jorden), lidt chokolade (kun nogle gange), nødder, laktosen fra fløde og i flødeosten (ikke meget jo) og nogle gange lidt bær (men sjældent) Det er vel ok?

  • Ihh, hvor er du sød.. :)

   Okay, jamen hvis du kun har været gang i 2 uger, så bare rolig, så skal det nok komme. Mange oplever, at de spiser lidt store portioner i starten, men fordi mæthedhedsfornemmelsen ændrer sig, så bliver portionerne mindre og mindre eller man spiser færre og færre måltider. Personligt kunne jeg godt spise 3 store måltider i mine kulhydratdage, og stadig være sulten ind imellem, ergo yderligere 3 små mellemmåltider. Men det har virkelig ændret sig! Og så tror jeg alligevel, at jeg spiser okay meget ift. andre LCHF’er – evt. kig dagens indlæg. Vi har jo alle forskellige motorer, der kræver lidt forskelligt.. :)

   Ift. det med at fedt vs. protein, der må jeg sige, at mayonnaisen er din ven! Jeg synes (subjektivt, selvfølgelig! ;) ) at det giver enormt meget mæthed + at man nærmest får kvalme inden man får spist op. Ikke at jeg synes man skal gå efter kvalme tilstande (!!!), men det kan være super godt til at regulere mæthedsfølelsen. Og så er der den der med at mærke efter, og måske gå efter en fornemmelse der hedder ikke-sulten i stedet for prop-mæt.

   Din kost ser helt perfekt ud. :)
   Og du må gerne melde tilbage med din fedtprocent/muskelmasse, om der er sket nogle forandringer. Det er lidt spændende at høre om. :)

 11. Det er jeg glad for at høre :- ) Så kan det kun blive bedre og dejligere end i forvejen jo ;)

  Ja self. det vil jeg med glæde gøre.. Jeg føler jeg har mere energi til at træne selv om jeg får de samme kalorier som før :I Det er rigtig lækkert ..
  Ja, det er spændende at se om jeg bevarer muskelmassen – skrumper i fedt eller øger mit fedt (hvilket ikke gør noget, bare det ikke fortsættter ;) hehe ..
  Melder tilbage ligeså snart jeg har mulighed for at kunne teste det ..

 12. Kære Katrine.
  Håber det går dig godt med din faste. Synes du er mega sej at kaste dig ud i det! :)
  Jeg vil høre dig – når man nu ikke skal tabe sig, men bare beholde sin vægt mens man styrketræner 3-4 gange om ugen, cykler og løber lidt også ! (gør ikke noget hvis der kommer lidt fedt og muskler) men primær skal holde vægten – Skal jeg have flere kalorier end hvis jeg spiser alm. kulhydratsmad :) Hvis du forstår hvad jeg mener? ;)

  Hvis jeg spiser “normal” mad med kulhydrat, fedt og protein skal jeg måske have 2000 kcal men det jeg mener er at når jeg køre LCHF med ca. 30-50 g kulhydrat pr. dag, resten er fedt og protein skal jeg så have flere kalorier fordi jeg starter en fedtforbrænding?

  Hilsen Mie

  • Hej Mie! :)

   Puha, ja, det var lidt af et eksperiment. Men måtte sande, at min krop ikke var helt nede med det faste. Det fuckede lidt op i mit blodsukker og ja, bare min generelle velvære. Måske er jeg bare lidt for glad for mad? ;)

   Nu er jeg jo ikke ekspert, men jeg giver gerne min mening til kende. :) Og mit første spørgsmål ville være, om du føler sult? For hvis du gør det, så skru op for madindtaget. Hvis ikke, så lad være. Jeg er af den overbevisning, at man ikke behøver tælle kalorier, men skal mærke efter i sin krop. Jeg ved godt det er svært, og det lyder sådan lidt hippieagtig, men der er noget om snakken. ;) Og hvis du ellers holder dig til grøntsager, protein og godt med fedt til hver måltid, så kan du næsten ikke gøre det bedre. :)

   Og hvis du har problemer med at holde vægten oppe, og altså taber dig mere end du gerne vil, så skru lidt op for kulhydraterne. Nyd at der er lidt mere plads til lidt frugt eller lidt ekstra lækkerier. :)

   Personligt har jeg det på den måde, at jeg kan mærke at jeg har brug for lidt mere mad, når jeg træner. Ihvertfald ved cardio, der kan jeg ofte mærke en lille sult efterfølgende. Så der nupper jeg gerne lidt mad bagtefter, eller spiser en stor portion til det næste måltid. :)

   Håber mit svar giver mening – ellers så spørg igen. :)

   KH. Katrine

   • Jeg synes det er godt gået at du gennemførte eksperimentet selv om det var hårdt! :) Var der noget af det du lærte af, kroppens reaktion eller madkombination? . Godt det ikke er mig ;) ville jeg seriøst ikke kunne klare .. Jeg er alt for glad for mad – god mad :D

    Jeg kan godt mærke når jeg løber og styrketræner at blodsukkeret har svært ved at være helt stabilt hvis jeg kun spise 3-4 gange om dagen . Det er måske også fordi jeg er van til at spise meget før jeg begynde på LCHF og har haft svært ved at få fedt nok – pga man altid har fået tudet ørene fulde med fedt er usundt og især det der kom fra fedtkanterne på kødet, smør og ost . Jeg kan godt mærke nu at jeg bliver hurtigere mæt og kan holde længere tid – det er dejligt! men blodsukkeret falder når der er gået over 3-4 timer og især hvis jeg har været aktiv.. Måske den bare skal have mere tid til at vende sig til kosten. har kørt LCHF i 1 måned nu :)

    KH Mie

    • Ja, jeg lærte VILDT meget! Også at det ligesom udløste nogle trælse gamle vaner, som jeg egentligt troede jeg var ovre. Så det var egentlig en fin reminder.. Lige meget hvor meget jeg tæller og regner osv., altså det der burde virke ‘på papiret’, det er ikke sikkert at kroppen er enig i. Og så er der lige med at huske sig selv på, hvad der så har veto-retten! ;)
     Og ja, så er jeg altså også lidt af et madøre, og livet er sgu for kort til ikke at måtte spise.. ;)

     Okay, hvis du kun har kørt en måneds tid, så frygt ikke, men klø på med at spise! Din krop skal lige vænne sig til, at køre på en anden slags brændstof, og så skal du ikke tælle kalorier eller nægte den mad. Du skal bare spise løs og MASSER af fedt! Du skal tænke på, at kroppen opfatter det som en slags sult, at den nu ikke får kulhydrat længere, så derfor skal den have masser af fedt, så den oplever ‘her er ingen fare på færde – jeg får sgu masser af mad alligevel.’ Håber det giver mening?
     Og så når du lissom er kørt ordentligt ind, så kan du begynde at justere, så kosten passer bedre til dig. :)
     De fleste oplever, at der skal meget til at stille sulten i starten, men det går går ligeså stille i sig selv igen, når man kommer længere i forløbet. Så bare spis – med god samvittighed. :)

     Hvordan går det med kæresten og hans cykling? Har han mærket nogen forandring? Har en bror der også cykler, og han nægter simpelthen at tro, at man kan køre som ‘fedtdreven’ – så jeg mangler lige at overbevise ham! :D

     KH: Katrine

 13. Ok – jeg vil prøve ;) svært når man altid har talt kalorier .. For tror jeg næsen vil få 1/3 del så meget mere hvis jeg skulle spise efter min sult og ikke efter kalorierne .. Det er sjovt hvordan ens vaner har gjort sys jeg .

  Åh ja, med hensyn til min kæreste ;) Hmm han er svær at holde på sporret sys jeg :( Han vil gerne spise – og spiser med alt sin glæde de fede dressinger, rejer med massere af mayo, stegt flæsk og fløde, men han spiser desværre også sine gels og er et STORT sukkerøre uden lige.. ØV! Troede jeg kunne holde ham på sporret med alle disse lækre ting men tilbud på Haribo mix er farligt åbenbart .. Men han spiser ikke ris og pasta som mange andre cykelrytter gør.. En periode spiste han heller ikke knækbrød, kartofler eller slik og der havde jeg indtrykket af at han kørte fint nok men stadig med sine gels :)

  Jeg skal snart vejes og tjekke op på hvordan det går med min muskelmasse :D Det glæder jeg mig til ..

  KH Mie

 14. Hej

  det er bare en super fed og virkelig overskuelig blogg – tusind tak;)

  Ville høre hvor længe du har spist efter LCHF? Og hvor meget du har tabt dig og hvor meget du træner nu?

  Mvh Cecilie

  • Hej Cecilie!
   Tak for rosen – er glad for, du synes om den. :)

   Okay, det er en lidt længere historie, så svaret bliver måske lidt langt.. Så er du forberedt! ;)

   Jeg startede med at spise low carb juni 2012 og smed knapt ti kilo i løbet af sommerferien. Men eftersom jeg spiste low carb og ikke HIGH FAT, blev jeg rimelig hurtig sulten. Så jeg vendte tilbage til min gamle livsstil + lidt ekstra dårlige valg og tog de følgende måneder (august-december) 7-8 kg. på igen. ØV! :(
   Men i december 2012 prøvede jeg så igen – denne gang med HIGH FAT delen på også. Og så fik jeg det bare så meget bedre i min krop! :)
   De følgende måneder smed jeg omkring 10kg. (så’n cirkus). Og sidenhen har jeg stagneret – men med ca. minus 3 kilo ekstra.

   I de seneste måneder (siden maj-agtigt), hvor vægten har været nogenlunde stabil, har jeg genoptaget min træning (som jeg altså ikke havde meget af før!). Og jeg træner vel omkring 25-30 timer om måneden? Som sagt, har jeg næsten ikke tabt mig på vægten mens jeg har trænet, men i stedet er der røget en masse centimeter rundt omkring på kroppen.
   Og hvor står jeg nu? Jo, jeg vil gerne tabe et par kilo endnu, men det må komme som det kommer. :)
   Jeg har ihvertfald lært, at vægten som måleenhed ikke kan ‘oversættes’ til min krop på LCHF. Forstået på den måde, at jeg nu har mindre kropsmål end for 5 år siden, hvor jeg vejede 5-6kg. mindre. Meget mærkeligt firma.. :)

   Håber det var svar nok – ellers spørger du bare igen. :)

   KH. Katrine

 15. Hej Katrine. Bare lige et af de hurtige spørgsmål: har du erfaring med hvad der sker, hvis man kun følger diæten ’til dels? Med det mener jeg, hvis man ikke lever 100% efter LCHF og derfor kun laver nogle af dagens måltider efter diæten? Tænker bare om det i virkeligheden vil føre til øget vægt med alt den fedtstof? Eller vil de kulhydratfattige opskrifter naturligt opveje et mindre kulhydratindtag og dermed vægttab? Tænkte bare du måske kendte til nogen som ikke holder diæten 100%, men alligvel har en succes?
  Ok, det blev alligevel ikke et af de helt hurtige ;o).

  Tak for en god og inspirerende blog. Skal helt sikkert i gang med nogle af opskrifterne.

  Bedste hilsner
  Jannie

  • Hej Jannie!

   Tak for rosen! :)

   Ja, det har jeg faktisk en smule ’erfaring’, set ud fra min egen omgangskreds, hvor LCHF også så småt spreder sig.. ;)

   De observationer jeg har gjort mig, er, at det kommer meget ud på folks udgangspunkt. Jeg synes ikke jeg kan mærke/se forskel på børnene der har en mixet livsstil, eller de voksne, hvor der også indgår en hel del træning.
   Men der hvor der stadig spises lidt kartofler, rugbrød eller almindelige søde sager, og hvor der ikke indgår motion på programmet, der synes jeg at der er sket en lille vægtstigning.

   Jeg ville i hvert fald ikke anbefale, at man ’cyklede’ mellem to livsstile, det ville kroppen også blive forvirret af. Lige her kan man ikke få i pose og sæk, altså en masse fedt + 150+ kulhydrat om dagen. Så vil der uden tvivl ryge kilo på.. Så skal man i hvert fald på med løbeskoene, for at prøve at udligne lidt.. ;)

   Men når det er sagt, så synes der at være succes med en gang imellem (én gang om måneden) at ’carb-loade’ ift. vægttab. Det skulle holde forbrændingen i gang. Har vist læst det hos både lowcarb.dk og Eva Torgersen engang…? Men der kommer jo også an på, hvor sensibel ens blodsukker er, om man tør at risikere det? Personligt kan jeg godt tåle lidt frugt og sådan, uden at jeg begynder at få sukkerabstinenser – men det er som sagt meget individuelt. :)

   Håber det gav lidt svar – ellers skriver du bare igen.. :)

   KH. Katrine

   • Tusind tak for svar, det gav mening ;o). Jeg træner selv en del og kan sagtens holde mig fra kartofler, pasta og ris, min svage side er klart de søde sager/mellemmåltiderne (og brød!!) og det er her jeg vil prøve mig frem med fx lchf pandekager og nogle af de andre gode opskrifter fra bloggen. Tak for dem!

 16. Hej. Kan man få en opgørelse på indhold i den LÆKRE banankage?? :)

  kcal – protein – kulhydrater – fedt pr 100g

  • Hej Christian

   Jeg har forsøgt at smide ingredienserne ind i ShapeUp-app’en. Det er blevet sådan så som så, da jeg ikke lige kunne huske hvor meget kokosolie og chokolade, jeg brugte til glasuren. Og så har jeg heller ikke gennemtjekket næringsindholdet på ingredienserne inde på siden. Så den version, du får her, er altså vejledende/sådan cirkus-agtig. :)

   Hvis vi siger, at der er 10 stykker i én kage, er der 188 kcal. pr. portion.

   Energifordelingen lyder: Protein: 14%, kulhydrat 25%, fedt 64%.

   Det er helt sikkert bananen, der banker op i kulhydraterne, så det er nok ikke noget, der skal spises hver dag.. ;)

   KH. Katrine

 17. Elsker denne blog! En fornøjelse at læse og en fryd for øjet!
  Har skrevet det før, men sætter sådan pris på folk der gider dele så fint stykke arbejde med andre!

  • Kære Ann

   Jeg tager bestemt ikke skade af, at blive rost to gange! Bliv endelig ved! Ha ha :P Ej, det glæder mig virkelig, at du synes om det. Så er det da lidt sjovere at blogge, hvis folk kan lide resultatet.. :)

   KH. Katrine

 18. hej
  Sikke en fin hjemmeside du har her. Jeg bliver vældig inspireret.
  Jeg faldt tilfældigt over et fint billede af brunkager og pebernødder, men kan ikke finde opskrifterne. Hvor kan jeg finde dem?
  VH Helle

 19. Hejsa Katrine :) skøn blog. Er selv lige igen begyndt med lifesum appen, og syntes også altid den viser at jeg spiser alt for meget fedt, men meget lidt kulhydrater (når jeg er rigtig god ;) så det var fedt at falde over din blog. Den slags kost passer rigtigt godt til mig tror jeg. Det er lige nøjagtig den slags mad jeg elsker. Men indrede mig over at lifesum skrev at jeg ikke skulle spise stenalderbrød. Det elsker jeg nemlig. Hvad siger du til det? :) jeg ved ikke noget rigtig om LCHF kost/livsstilen :) Vh Sofie

  • Hej Sofie

   Tak for din søde kommentar. :)

   Jamen hvis du gerne vil spise LCHF og stadig anvende din Lifesum app, så mener jeg nok at man kan indstille den til LCHF? Det lyder lidt som om, at den er indstillet på almindelig “slankekost”. ;)

   Der skulle være plads til lidt stenalderbrød i din kost ind i mellem. Men du skal nok ikke spise løs af det hver, da det jo indeholder en del kalorier og kulhydrater. Så er er det bedre at få lidt grøntsager indenbords. :) Hvis du har meget svært ved at slippe brød, så kan du alternativt jo lave lidt grøntsagsbrød – Det er altså også virkelig godt. :)

   KH. Katrine

 20. Hej, sikker mange lækre opskrifter – fedt de ikke virker uoverskuelig. Det er lige noget for mig, som hverken er en ørn i et køkken, og som ofte er tidspresset.
  Er dine opskrifter typisk til 4 personer?

  • Hej Jeanette

   Tak for din kommentar. :)
   Jeg kan se, at jeg ikke har været så flink til at skrive portionsangivelser på de seneste indlæg, men ellers er det oftest sådan, at der står antal af portioner i forlægelse af overskriften på opskriften. :) Og resten må jeg lige have rettet ved lejlighed.. :P Men tommelfingerregel er, at hvis der er meget af portionen, så er der til ca. 4 personer.. Ha ha, det var lidt vagt, men håber du hitter ud af det. :)

   KH. Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *