Kend dine kulhydrater

Efter jeg skiftede over til LCHF, har min måde at handle på, ændret sig – selvom det tog sin tid!

Det har været et langt og sejt træk, for indgroede vaner og fedtforskrækkelse, er ikke lige sådan at lægge på hylden! Hvor jeg før vendte varen om, for at tjekke dets antal af kalorier, falder mit blik nu på kulhydratindholdet i stedet.

Med LCHF livsstilen som primus motor, har jeg stået overfor en række nye og spændende udfordringer inden for kosten, hvor bl.a. det, at bage sine egne brød og kager er blevet hverdag. Men low carb livsstilen stiller jo unægtelig nogle krav, til de råvarer der bliver anvendt, og jeg har derfor stiftet bekendtskab med en masse nye forskellige råvarer inden for ’low carb genren’, og kerner, frø og ’mel’ produkter er nu blevet gengangere på dosmersedlen. Og her kommer så en af mine hurdler…

Jeg ved ikke med jer, men jeg synes ærlig talt, det kan være lidt af en jungle, at finde det bedste produkt, grundet deres enorme diversitet. Hvad der synes at være fuldkommen ens produkter, kan svinge voldsomt meget på kulhydratsiden. Og hvorfor? Ja, jeg må ærlig talt blive svar skyldig.. For mig at se, kan der være en række faktorer der kan være medvirkende til dette: råvarernes håndtering, forarbejdning, modning osv. Og så er der den (måske?) mere oplagte årsag: lidt sjusk fra producenternes side, da det navnlig er discountprodukterne der er helt i bund på kulhydratsiden? Jeg ved det simpelthen ikke? Ikke desto mindre, så går jeg selvfølgelig personligt efter det produkt med den lavest kulhydrat mængde (og helst øko!), og disse varedeklarationer er desværre den eneste rettesnor, vi som forbrugere har at gå efter. Om de holder stik eller ej..

Det er jo forskelligt fra person til person, hvad de vægter højest; kalorieindhold? kulhydratindhold? økologi? osv., og derfor har jeg heller ikke sat produkterne i prioriteret rækkefølge. Men eftersom et lavt kulhydratindhold er det væsentligste i min bog, har jeg tilladt mig at markere dem med en rød cirkel.

Mine observationer vil jeg dele med jer – måske kan det lette jeres shopping i fremtiden, vel vidende, at disse måske indeholder nogle fejlmargener.

Hvis du ligger inde med et produkt i din skuffe, som mangler på listen, så smid endelig næringsindholdene på en kommentar nedenfor – så opdaterer jeg listen..

God fornøjelse med din low carb shopping i varedeklarationsjunglen.:)

nødder

frø og kerner

diverse

 

 

 

 

One thought on “Kend dine kulhydrater

  1. Pingback: Kend dine kulhydrater | Low Carb Livsstil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *