Kend dine kulhydrater

Efter jeg har slået over til LCHF, har min måde at handle på ændret sig. Hvor jeg før vendte varen om, for at se på antallet af kalorier, falder mit blik nu på kulhydratindholdet i stedet. Og jeg synes ærlig talt, at det kan være lidt af en jungle, at finde det bedste produkt! Hvad der synes at være fuldkommen ens produkter, kan svinge voldsomt meget på kulhydratsiden. Hvorfor, ja der må jeg ærlig talt blive svar skyldig.. Ikke desto mindre, så går jeg selvfølgelig personligt efter det produkt med den lavest kulhydrat mængde. Mine observationer vil jeg dele med jer – måske kan det lette jeres shopping i fremtiden. :)

Derfor har jeg tilføjet en lille fane her på bloggen, der hedder ‘Kend dine Kulhydrater‘. Her kan du se næringsindholdet på nogle af de mest gængse råvarer, ihvertfald når det kommer ‘low carb bagning’ og lignende.

Det er jo forskelligt fra person til person, hvad de vægter højest; kalorieindhold? kulhydratindhold? økologi? osv., og derfor har jeg heller ikke sat produkterne i prioriteret rækkefølge. Men eftersom et lavt kulhydratindhold er det væsentligste i min bog, har jeg tilladt mig at markere dem med en rød cirkel.. :)

Hvis du ligger inde med et produkt i din skuffe, som mangler på listen, så smid endelig næringsindholdene på en kommentar nedenfor – så opdaterer jeg listen.. ;)

græskarkerner

2 thoughts on “Kend dine kulhydrater

  1. Jeg har ærligt talt tit nogle produkter og producenter mistænkt for at snyde – eller i hvert fald lave tastefejl – med nogle af de kh-indhold. Hvordan kan det ellers overhovedet være fysisk muligt, at der er SÅ stor forskel på produkter. Alene græskarkernerne på dit billede ovenfor veksler 18g, hvilket bare overhovedet ikke giver mening i mit lille hoved – men måske jeg overtænker det ;D

    • Nej, jeg tror bestemt ikke du overtænker det! Som jeg skriver, så kan jeg virkelig heller ikke forstå hvad der kan gøre forskellen? :/ I hvert fald ikke ved produkter, som står rimelig ’rå’. Altså… Jeg kan forstå at der er forskel på f.eks. mandelmel, hvor råvarerne gennemgår en eller anden proces, fedtreducering osv., men ellers…? Men ja, det er nok ikke alle producenter der fører den største selvjustits.. Synes også det er påfaldende, at First Price har enormt lave kulhydrat værdier på stort set alle deres produkter? Hmmm.. Lidt lakrids? ;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *