Grøn mælkefri ‘yoghurt’..

Ja, i virkeligheden er vi vel ude i en smoothie, men der skal ikke meget til at yoghurt-ficere (okay, tåbeligt ord!) den. Jeg nyder virkelig sådan en omgang, især de morgenener hvor jeg ikke lige gider æg – og det hænder jo. ;)

Jeg kommer kokosolie i min smoothie/yoghurt, men det kræver altså at man har en god blender. Jeg lavede den nemlig en dag i min elendige minihakker, og der endte kokosolien som små ‘frosne’ kokosklatter. Det var altså en lidt underlig konsistens. Så hvis du ikke har en god blender, så undlad evt. kokosolie eller brug en anden type ‘tynd’ olie. :)

Jeg toppede min yoghurt med ristede kokosflager, mandler, gojibær og hindbær. Desuden spiste jeg et kogt æg, og en rest kogt røget hamburgerryg omviklet af flødehavarti. :)

SONY DSC

Opskrift – Grøn mælkefri ‘yoghurt’:
1 håndfuld frossen spinat
1/2 skrællet æble eller pære
1 lille avocado
Ca. 5 cm. agurk
1 sjat extra creamy kokosmælk
1 stor spsk. kokosolie
Citronsaft
Vand
Vaniljepulver
Evt. sødning
Evt. et par isterninger

Blend hele molevitten, hæld i en skål og nyd den med din yndlingstopping. :)

8 thoughts on “Grøn mælkefri ‘yoghurt’..

 1. Hej. Har lige opdaget din blog, hvor er den bare fin – sikke lækre retter du får lavet og vildt flotte og indbydende madbilleder!

  KH. Lene

 2. Uh, det lyder lækkert!

  Jeg er ret ny udi LCHF, og har indtil videre spist græsk youghurt m. fløde og hjemmelavet müsli – det er ved at trænge til en opdatering, så jeg pinner lige din opskrift :)

  Takker for inspirationen :)

  • Det smager også lækkert. :) Men jeg ville nok lige spise et æg on the side, der lige kan give lidt ekstra protein og mæthed. :)

   Hvis du søger på morgenmad her på siden, så kommer der også mange indlæg op med LCHF morgenmad, hvis du stadig søger lidt inspiration. :)

   KH. Katrine

  • Hej Agathe :)

   Undskyld den sene svar. Jeg har lige været offline i nogle dage.. :)

   Det må være op til den enkelte at afgøre. :) Men nej, hvis man tænker LCHF som helt naturlig og ikke-forarbejdet mad, så klinger det ikke vildt godt med erstatningsmåltider, vel? ;)

   Altså, det er jo en energibar i den lavere ende af low carb skalaen ift. gængse barer, der ofte indeholder sukker og lignende. Det gør disse ikke. Men nej, det er jo ikke ligefrem fordi de bugner af fedt, så det er vist så som så med high fat delen? ;)
   Men samtidig, så indeholder de ikke mere kulhydrat end eksempelvis steviasødet chokolade. Så igen, det er et personligt valg, hvor meget man vil gradbøje kosten, så det passer til ens behov.

   Jeg bruger dem nogengange som et supplement til min kost efter min træning, hvor jeg godt kan ha’ behov for at tanke op på protein og kulhydrater. Det virker for mig. Men jeg spiser heller ikke striks LCHF. Men det er ikke nogen man skal gå og spise for sjov på en LCHF kost – selvom de smager forbandet godt! ;) – da mange proteiner og kulhydrat jo ikke ligefrem er fordelagtige i den daglige LCHF kost.

   Håber det var svar nok? :)

   KH. Katrine

 3. Hejsa og tak for en lækker opskrift, hvor ser det skønt ud! Ved du om yoghurten kan holde sig i køleskabet et par dage? Vil så nødigt vaske min blender op hver dag

  • Hej Anne

   Hmm.. Det ved jeg faktisk ikke om du kan? :/ Jeg frygter at det nok bliver lidt slatten eller ‘skiller’, når det har stået til næste dag, da nogle af ingredienserne jo er frosne? :/ Men kunne du ikke prøve at levne lidt næste gang og gemme det til dagen efter? Som en lille test? :)

   Jeg bruger selv sådan en ‘vend kop på hoved blender’, hvor man kan drikke direkte af glasset og kun skal rengøre skærebladet. Det kan virkelig anbefales – jeg hader nemlig også opvask! :P Jeg gav 150 kr for min, tror det var i Kvickly eller Superbest. Men de kan sikkert fås mange steder. Hermed et tip! ;)

   KH. Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *