LCHF pølsehorn

EDIT: tjek denne opskrift på LCHF pølsehorn ud – den er bedre end nedenstående.. ;)

De sidste par dage har jeg passet min brors unger, og så er det ligesom at en klassiker bliver nødt til at komme på bordet; pølsehorn. Og så måtte jeg jo igang med at finde et LCHF alternativ. Og så var det jo så perfekt, at frk. sveske netop havde haft et sådan indlæg på hendes blog. :)

SONY DSC

Opskrift – LCHF pølsehorn

6 æg
1½ dl græsk yoghurt 10%
1 dl FiberHusk (den gule)
1 dl mandelmel (jeg brugte den fra Superfruit)
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkekerner
2 tsk bagepulver
1-2 tsk salt
1 spsk stevia drys-let (Andet sødemiddel kan også bruges)
Pølser (Jeg brugte kyllingebrunchpølser fra Himmerland) 
 
Sesamfrø og solsikkekerner males til groft mel. Alle ingredienserne røres sammen i en skål, hvorefter dejes stilles til at hvile i ca. 10 min. Dejen er noget klistret, så den kan ikke rulles, som man normalt ville gøre. I stedet former man en lille klump dej rundt om pølserne. Kom evt. lidt vand på hænderne en gang imellem. Bages i ca. 20 min. ved 200 grader.
SONY DSC

Follow my blog with Bloglovin

10 thoughts on “LCHF pølsehorn

  1. Pingback: Lækre LCHF boller... | Low Carb Livsstil

  2. Pingback: Bloglæsernes favoritter og et par af de oversete.. ;) | Low Carb Livsstil

  3. Hej Katrine

    Jeg er en af dine følgere som har været med i snart 3 år, dog har jeg ikke skrevet noget til dig tidligere, vi købte din bog for nylig, men har har været på LCHF i en del tid efterhånden.

    Jeg har vil lige komme med et lille bidrag til dine opskrift på pølse brød, som jeg har brugt en del gange som madpakke men også som opskrift på alm et Brød/fransbrød om du vil.

    til dette har jeg experimenteret en del med opkriften, og her er hvad jeg selv synes smager kanon godt og hvorfor jeg har ændret lidt op din opskrift.

    Jeg bruger din pølsebrøds opskrift som base, dog synes jeg at solsikke kernerne gør at brødet kommer til at smage for meget af våd bølgepap, derfor jeg gjort føgende:

    Jeg har erstattet den 1 dl. solsikke med 1 dl malet nødder og en dl. malet krokusmel dvs. jeg har en kaffe kværn som jeg udelukne bruger til at male kerne til mel med og her har jeg malet kokusmelen yderligere derved frigiver jeg mere af olien og dermed smagen og nødder der males har også en bedre smag og samlet set ved jeg godt der lige kom en dl mere mel i men det har ikke gjort noget jeg har nu lavet dette brød i 3 uger(1 om ugen) og bruger det som skive brød.

    Prøv det selv og hvis du kan lide det må du for min skyld gerne stjæle opkriften ;-) det er jo til alles bedste.

    PS: jeg kan ikke ved hæfte billeder her men hvis du vil ha et så svar mig på min mail så sender jeg et til dig, der er et brød i ovnen lige nu :-)

    MVH Karsten V.

    • Hej Karsten. :)

      Bloggen er kun 9 måneder gammel og jeg har desværre heller ikke udgivet en bog. Så mon ikke det er Madbanditten aka. Jane Faerber, du tænker på? :)

      Men dit forslag til forbedring af pølsehorn, den tager jeg gerne på mig. Lyder spændende med et ‘helt franskbrød’. Det har jeg endnu ikke selv haft succes med.. ;)
      Selv synes jeg også, at ovenstående pølsehorn havde plads til lidt forbedring, derfor har jeg lavet disse, som jeg bare synes er 10 gange bedre! :)

      KH. Katrine

      • Hej Katrine

        Ups der kan man se, jeg hænger for meget på nettet på de forskellige LCHF sites :-) tak for din henvisning, de pølse horn vil jeg da prøve af næste gang.

        Ja prøv brødet af og lav dine egene forsøg jeg bruger det hver dag 2 skiver med på job så man ikke tager de alm brød som står i kantinen.

        • Ha ha, ja det er skønt, at der findes så meget inspiration rundt omkring på nettet. Er selv ivrig bloglæser.. :)

          Lyder lækkert med brødet. Og godt at du kan tage det med i kantinen – så bliver man ikke fristet af dens andre tilbud.. ;)

          KH. Katrine

  4. Hej Katrine, tror du godt, man kan erstatte græsk yoghurt med laktosefri natural yoghurt? Er lidt i tvivl om dejen vil blive for våd af det. Evt kunne man mon så forsøge med et æg mindre, mvh Louise

  5. Er det muligt at bage et low carb brød uden nødder, solsikkekerner, sesam og hørfrø, græskarkerner og mælkeprodukter? Jeg tåler ingen af delene.

    • Uhu, det begynder at bliver svært så. Men jo, der findes da alternativer. Hvis jeg var dig, så ville jeg lave grøntsagsbrød. Eksempelvis har Maria fra Vanløse Blues nogle broccoli boller, der ikke indeholder ovenstående. Prøv at google dem. :)

      Men ellers findes der jo også kokosfibermel, hampemel og pofiber. Kan du tåle disse?

      Og så er der jo også osteboller. Dem findes der også mange versioner af opskrifter, hvis du forsøger dig med google.

      Og så har jeg en opskrift i støbeskeen, som gerne skulle ramme bloggen inden så længe.. ;)

      Håber du finder ud af det.
      KH. Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *