Low carb forårsruller

Når jeg går i krig med at lave og opdage nye opskrifter, kommer idéen først og fremmest fra én inspirationskilde; min mave! Det er jo ikke fordi at den giver mig ordrer, vel at mærke, men ofte får jeg bare en usigelig trang til et eller andet.. Denne var det noget så trivielt som forårsruller! Ikke Daloon udgaven, men forårsruller som jeg selv plejede at lave dem. Da filo-dej ikke længere er en mulighed, måtte jeg lede andetsteds, hvilket blev dejen til mine pandekager, selvfølgelig minus sødning! ;)

Da kødet skal simre længe for at blive mørt og trevlet, ville mit råd være, at lave kødet dagen i forvejen og blot smide det på panden dagen efter.

SONY DSC

Opskrift – forårsruller (12-14stk.)

Dagen inden:

500g. oksekød i tern brunes i en gryde sammen med til løg og hvidløg. Tilsæt vand og lad det simre i 2-3 timer.

 

Pandekager:

200g. philadelphia (jeg brugte en variant med hvidløg og urter)

6 æg

Fremgangsmåde: Æg og ost piskes sammen i en skål og steges til tynde pandekager.

 

Forårsrullefyld:

Det tilberedte oksekød (eller  hakket oksekød der brunes – du vælger selv! ;) )

1 stort løg

3-4 fed hvidløg

½ lille spidskål

½ chilipeber

Krydderier (jeg brugte østerssauce, karry, paprika, salt og peber)

Olivenolie til stegning

Fremgangsmåde: Løg og hvidløg svitses på panden. Når løgene har taget lidt farve tilsættes spidskålen. Når spidskålen er ’faldet sammen’ tilsættes kødet og fyldet smages til sidst til med dine foretrukne krydderier.

Når fyldet er færdig, lægges der lidt på hver pandekage, hvorefter de foldes til små forårsruller. Pensles med lidt olie og bages i ovnen ved 200 grader til de er lysebrune.

Jeg spiste mine forårsruller med en asiatisk-inspireret salat, bestående af gulerødder, spidskål, peberfrugt og asparges. Disse blev vendt i en dressing af tamari, olivenolie, citronsaft og frisk chili og drysset med ristede sesamfrø på toppen.

4 thoughts on “Low carb forårsruller

 1. Hej.
  Det ser vildt lækkert ud, men jeg kunne simpelhen ikke få pandekagerne til at hænge sammen. Jeg tilføjede enda 1 spsk Husk, men intet hjalp;(
  Kan du komme med lidt fif til hvad du gjorde?
  Vh Stine

  • Hej Stine

   Ja, det kan altså også være lidt af en kunst at lave tynde LCHF pandekager! :/ Men mit bedste trick er, at bruge rigeligt fedt stof, have rigtig høj varme på panden når dejen kommes på, og så skrue ned til svag varme, og steg den færdig. Og sådan gøres hver gang. Ja, det kan være lidt omstændigt.

   Et andet godt råd; en ‘pandekagemaskine/jern’. Siden jeg fik fat i sådan én, kostede 99kr., har jeg aldrig problemerne med pandekagerne. Og kan lave dem heeelt tynde og de mislykkedes aldrig.. ;)

   KH. Katrine

   • pandekagejern – DET er løsningen! Gik i gang med dem, men måtte opgive, desværre. Må få fat på et pandekagejerne, for det er jo ikke smagen, men bare at man simpelthen ikke kan vende dem uden mel!

    • Hej Johanne :)
     Jeg bruger faktisk kun pandekagemaskinen eller hvad det hedder, når jeg laver tynde pandekager med kokosmælk og husk. Jeg synes nemlig husk arter sig total underligt, og kan gøre dejen til en mærkelig klump til sidst. o.O

     Men disse, samt chokoladepandekagerne, der er efter samme princip, plejer jeg bare at lave på en almindelig pande. Men det kan være lidt af en kunstart at lave LCHF pandekager, men nu har jeg ingen problemer med det. (selvom den første næsten altid kikser – men sådan var det også da jeg lavede almindelige pandekager! ;) ).

     Nå, men mit bedste råd, er rigtig varm pande, når dejen kommes på, for så derefter at skrue ned til middel varme. Og så brug en teflonpande og en god lang spatel.

     Og jeg kan bestemt anbefale sådan en pandekagemaskine, når man lever efter LCHF. Min er sådan en billigt en fra Melissa, og den fungerer ubeklagelig. Og så er det nærmest umuligt at brænde dem på.. ;)

     Håber du får held med dem.. :)

     KH. Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *