For nogle uger siden, der lavede jeg denne dessert. Jeg lagde et billede op på instagram af den, og det blev faktisk det mest likede af mine billeder derinde. Derfor er det vel nærliggende at starte med denne opskrift? :)
Det skal desuden siges: det smager virkelig godt! God blanding af surt, sødt og knas. Så den er ikke bare en fryd for øjet, men så sandelig også for smagsløgene. ;)
Min crumble (i mangel af bedre ord) er faktisk lidt af et tilfælde. Det er nemlig bare bundene fra mit studenterbrød, der er blevet knust. Og det er altså helt perfekt. Jeg tænker at drysse det på min yoghurt i fremtiden.. ;)
LCHF jordbærtrifli (ca. 6 portioner):
Crumble:
2 æggehvider
80 gram smør (stuetempereret)
40 gram kokossukker
75 gram almindelig mandelmel (jeg brugte den fra Superfruits)
25 gram almindelig kokosmel
40 gram fint kokosmel (kokosfibre)
Rør æggehvider, smør og kokossukker let sammen med en elpisker. Kom resten af ingredienserne i og rør det godt rundt. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 15 minutter.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, så tyndt som muligt. Det er lige meget om det går I stykker – det skal jo alligevel knuses bagefter. ;)
Bages ca. 20 minutter ved 160 grader. Den skal være godt lysebrun. Lad den efterfølgende afkøle på en rist. Når det er helt afkølet bliver det sprødt, og så er det klar til at blive knust. :)
Creme:
¼ liter piskefløde
1-2 dl. cremefraiche
Vaniljepulver
Desuden: 1 bakke jordbær
Pisk fløden indtil den er næsten tyk. Hæld derefter cremefraichen i og lad det piske ganske godt med. Smag til med vaniljepulver.
(Hvis du foretrækker en sødere creme, så kan du evt. tilsætte lidt sødning)
Rens jordbærrene og skær dem i mindre stykker.
Lige før servering, samler du triflien. Ikke før – ellers bliver det blødt. Læg jordbær, creme og crumble i lagvis i høje glas. Nydes straks. :)
Alm mandelmel , er det den fra helsekosten ?
Hej Nana
Jeg brugte denne – sådan en helt almindelig ikke-affedtet. Tror måske, at man kan få noget lignende i supermarkedet? :)
KH. Katrine
Jeg ved forresten ikke, hvorfor det pludselig er så åndssvagt dyrt? Det var det ikke, da jeg købte det i sin tid.. Der gav jeg omkring 110kr. for samme størrelse! Hos viivaa.dk :/
Altså Katrine – det lyder jo som en favorit i mit køkken allerede!! Og tak for crumble opskriften, den jan helt sikkert bruges til rigtig mange ting som knas og tekstur
Hej Karin
Håber den falder i din smag. Jeg nød ihvertfald lidt knas – det kan man altså godt mangle lidt på LCHF! :P
KH. Katrine
Uhh dine billeder altså Katrine <3 Med fare for at gentage mig selv, men jeg er VILD med dem!!!
Tak, søde Louise :)
Jeg elsker når folk gentager sig – altså når det er ros!! :P