… Og nå ja, selvfølgelig uden sukker og mel – men det er vel underforstået? ;) Okay, egentligt er det vel en sandhed med modifikationer, eftersom glasuren består af smør og flødeost –men selve kagen er fri for ovenstående! :)
Jeg ved egentligt ikke hvorfor, jeg eksperimenter med at lave mine opskrifter mere mælkeprodukt-frie? Måske for at spare lidt på kulhydraterne, som jo unægtelig findes i mælkeprodukterne? Og så kan jeg godt lide tanken om, at min kager er fyldt med grøntsager – så virker de knapt så forbudte.. Hø hø! ;) Og så længe man ikke går på kompromis med smagen, så er det vel fint nok? ;)
Derfor er min citronmåne jo egentligt en slags squashkage – selvom man ikke kan smage squashen. Men den fungerer som en fantastisk fugtgivende erstatning for mælkeprodukterne – og giver masser af ’svampet-hed’ – flot opfundet ord, dér! ;) Jeg bliver mere og mere glad for squashen – den finder vej alle steder i mine retter. Og så udmærker den sig jo ved, at have et latterligt lavt kulhydratindhold, så man kan sagtens bruge løs af den.. :)
Egentligt ville jeg bare have lavet en almindelig glasur af sukrinmelis og citronsaft, men undervejs i projektet gik det op for mig, at jeg var løbet tør for førstnævnte. Derfor var jeg nødsaget til, at snige lidt smør og flødeost ind, på trods af intentionen om at gøre den fri for mælkeprodukter. Og hvis jeg skal være helt ærlig? Så tror jeg resultatet blev bedre på denne måde, med den lækre sur/søde smør/oste-glasur. Mums!
Som I nok ser, er der kun en halv kage på billedet. Den anden halvdel rør en tur i fryseren. Desuden.. Så er den klassiske citronmåne jo ikke fuldmåne, vel? ;)
Opskrift – Low carb citronmåne (12 pers.):
8 æg
90 g. sukrin+ (prøv evt. den dobbelte mængde sukrin gold – den skulle efter sigende have mindre bismag?)
1/2 dl. smagsneutral olie
300 g. fintreven squash (skrællet – ellers bliver kagen grøn! ;) )
Skal og saft fra 2 citroner (økologiske)
3 tsk. bagepulver
1-2 tsk. Vaniljepulver
100 g. fint kokosmel (kokosfibre)
½ dl. fiberhusk
Æg og sukrin+ piskes let luftigt. De våde ingredienser (olie, squash, citronsaft og -skal) piskes i. Tilsidst tilsættes de tørre ingredienser, og dejen røres godt igennem elpiskeren til man kan mærke det tykner lidt. Hældes i en springform beklædt med bagepapir, og bages ca. 45-50 minutter ved 200grader. Lav evt. lige strikkepinde-nummeret! ;)
Glasuren (til en halv kage – altså en måne! ;) ): 1 stor spsk. sukrin+ (pulveriseret) ryger en tur i minihakkeren sammen med 2 spsk smør, 1 spsk flødost, 1 tsk. Citronskal og 1 spsk. citronsaft. Smørres ud på kagen, når kagen er helt afkølet.
Pingback: Min anden uge på 5:2 diæten... | Low Carb Livsstil
Pingback: LCHF cake pops (Historien om en citronmåne, som udviklede sig til kager på pind..) | Low Carb Livsstil
Mener du ikke kun æggeblommer? Jeg prøvede med 8 hele æg og det blev meget tyndt. Hilsen Pia
Hej Pia.
Nej, det er hele æg.. Det forstår jeg simpelthen ikke. :/
Har lavet variationer over denne opskrift adskillige gange, og det har altid virket? Og du har husket at komme det fine kokosmel i – ikke det almindelige? Og husket fiberhusken? Det suger jo en masse til sig? Ellers hæld lidt mere i af begge dele – det kunne måske have reddet den?
Jeg er ked af, at du fik et dårligt resultat – jeg kan simpelthen ikke forklare dig hvorfor, foruden ovenstående? ØV altså! :(
KH. Katrine
Den endte med at blive fin og blev også spist:-)
Men som opvokset i 80’erne så er det svært at slå en rigtig citronmåne:-)
Men bestemt en dejlig kage som vi prøver igen!
Åh, det er jeg glad for at høre, Pia! :)
Jeg bliver altid lidt ærgerlig, hvis resultatet ikke lever op til forventningerne, da man jo ofte bruger dyre ingredienser osv. Og hvis du har kagerester tilbage, så må du igang med nogle trøffelkugler! :D
Ja, er selv barn af 80’erne, og min yndlingskage er også citronmånen, du ved mormorversionen, med lige dele sukker, smør og mel! Det er sgu svært at hamle op med! :P
KH. Katrine
Smagsneutral olie, hvad kan det være for en olie ? Og kokosmel, hvor du skriver “det skal være det fine kokosmel” hvor køber du det og er det helt finmalet i forhold til alm. Kokosmel ? Super god hjemmeside, er lige startet på lowcarb og skal jo til at købe en masse ingredienser :-) hilsen stine
Hej stine! :)
Undskyld, det lidt sene svar..
Jeg ville nok brug en god rapsolie – den er ret neutral i smagen. :)
Og det fine kokosmel er lissom rigtig hvedemel i konsistensen, og hedder kokosfibre. Det kan fåes i de fleste helsekoster og lign. Ellers kan du få det på lowcarbstore.dk, helsehelse.dk og lign. Internetbutikker.
Og hvis du skal købe lidt spesial ingredienser, så vil jeg anbefale dig at købe sukrin gold som sødning. Det er klart den med mindst bismag (sukrin kan godt have en kølig eller prikkende fornemmelse).
Og tak for rosen – håber du kan finde noget inspiration herinde i fremtiden. :)
KH. Katrine
Hejsa.
Jeg glæder mig til at prøve denne og vil bare lige sige du har glemt at skrive flødeost på indholdslisten. Bare lidt ærgeligt hvis man handler ind efter listen og så står og mangler den når den skal bruges ;-)
mvh. Anja
Hej Anja
Godt spottet – kan faktisk se at hele ingredienslisten til frostingen helt mangler. :/ Tak for de vågne øjne! :)
KH. Katrine