Min anden uge på 5:2 diæten…

Så blev det uge nummer to på 5.2 diæten for mit vedkommende. Jeg har indgået en aftale med mig selv, at jeg ville give den et forsøg i en måned, ellers ville jeg ikke føle jeg kunne udtale mig nok om det. Og ofte sker der jo det, at kroppen lige skal vænne sig til forandringerne. Prøv at forestille sig, at jeg havde givet op den første uge på LCHF, hvor jeg havde hovedpine, var træt og konstant gnaven! Så havde jeg aldrig oplevet den nærmest utopiske tilstand, der fandtes på den anden side, i form af stabilt blodsukker, ingen migræne, mindre lyst til sukker, tabte kilo… ja, listen er lang.. ;)

Jeg kan mærke, at fastedagene er begyndt at smitte lidt af på mine almindelige spisedage, forstået på den måde, at jeg spiser færre måltider. Faktisk er jeg begyndt at spise min morgenmad senere, de dage, hvor min hverdag tillader det.
Og så er jeg begyndt at træne på tom mave, noget jeg aldrig har praktiseret før. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg har altid haft en idé om, at jeg skulle træne på ’fuld tank’, for overhovedet at kunne gennemføre. Dette har jeg fået manet i jorden, da jeg tilsyneladende klarer mig ligeså fint på tom mave. Jeg er ikke sikker på, at jeg ville have haft det på samme måde, hvis jeg spiste almindelig kulhydratrig mad. For da jeg gjorde det, oplevede jeg, at jeg var sulten fra det øjeblik jeg vågnede. Nu kan jeg godt vente flere timer, før jeg behøver spise morgenmad, hvilket ofte resulterer i, at min morgenmad bliver en morgenmad/frokost kombination.

Anden uge er forløbet noget bedre end den første, og jeg er efter råd, gået fra tre måltider til to måltider på min fastedage. Dette har klart forbedret mine dage, og jeg har ikke følt den samme sult, da jeg kunne nyde lidt større måltider. Derudover har jeg været ekstra opmærksom på at drikke rigeligt med væske og få nok salt. Jeg er typen, der virkelig kan mærke, når jeg mangler salt!

Jeg har i denne uge valgt, at gøre ligesom i sidste uge, og simpelthen dokumentere al min gøren og laden. Mest fordi jeg er født skeptiker, og gerne vil se ’synlige’ beviser på, at andre ting kunne spille ind på et evt. vægttab mv. Derfor får I også et indblik i alt, så I kan så en fornemmelse af evt. usikkerheder i projektet. Og hvis nogen af jer har været i gang med 5:2 diæten længe, så kan I jo også komme med gode råd, hvor jeg skal tweake min kost, osv. :)

MINE OPLEVELSER I MIN ANDEN UGE PÅ 5:2 DIÆTEN:
MANDAG (2):
Morgenmaden blev en klassiker: røræg med ost.
Aftensmaden: en proteinbolle fra LIDL med coleslaw og pulled pork.
Desuden snacks i form af en håndfuld macadamianødder, en håndfuld pistacienødder og en tyk skive emmentaler.

Motion: 40min. cardio/bodytoning.

Mandag 2 collage

mandag 2 inhold

TIRSDAG (2):
Morgenmaden var igen en omgang røræg med ost.
Aftensmaden var lidt tøm køleskabet: lidt coleslaw, pulled pork, 4 skiver bacon, et par skiver emmentaler og en klat pesto.
Aften snack, da jeg kunne mærke, at jeg skulle tanke lidt fedt op, inden morgendagens faste: de allersidste rester coleslaw og pulled pork. ½ agurk, 1 lille håndfuld macadamianødder og 30g. mayonnaise rørt med hvidløg.

Motion: 40min. cardio/bodytoning, 10 min. let – moderat styrketræning, og yderligere 40min. cardio/bodytoning.

Tirsdag 2 collage

tirsdag 2 indhold

ONSDAG (2):
Ugens første fastedag: 1 blødkogt æg og 100 g. cheasey hytteost og 100 g. skyr – rørt med vaniljepulver og sødning. Ovenpå: 50 g. blåbær.
Aftensmad: Tomatsuppe, 50 g. hytteost og 4 skiver kalkunbacon.
Dagen gik super godt, og jeg havde ingen problemer med at træne eller med at styre min sult. Min nat var dog utrolig urolig. Ved ikke om det havde noget med faste at gøre, da jeg jo ikke følte sult, men ikke desto mindre var min krop lidt irriterende om natten.. ;)

Motion: 40min. cardio/bodytoning.

onsdag 2 collage

onsdag 2 indhold

TORSDAG (2):
Morgenmad: Osteæg med 4 skiver bacon.
Aftensmaden var plukket kylling, baconbagte bønner og champignonflødesovs. Ikke så længe siden jeg fik denne ret sidst, men jeg har også drømt om at få det igen lige siden.. ;)
Fik desuden et stor stykke citronkage + 20 g. macadamianødder.

Motion: 40min. cardio/bodytoning.

Torsdag 2 collage

torsdag 2 indhold

FREDAG (2):
Jeg sprang morgenmaden over, og fik meeeget sen frokost, sådan hen ad 15 tiden. Der fik jeg kylling, baconbagte bønner, mozarella/tomat/bacon salat, pesto og mayonnaise.
Til aftensmad (!!) Fik jeg råcreme med friske bær og 3 oopsies. Suveræn aftensmad.. ;)
Desuden spiste jeg en håndfuld macadamianødder og et stykke emmentaler.

Motion: 40min. cardio/bodytoning.

Fredag 2 collage

fredag 2 indhold

LØRDAG (2):
Da jeg alligevel havde en hjemmelørdag, bestemte jeg mig for at gøre denne dag til ugens anden fastedag.
Morgenmaden blev en efterhånden klassisk fastemorgenmad: skyr/hytteost med bær + et blødkogt æg.
Aftensmaden blev to oopsies med en anelse pesto, lidt rucola, plukket kylling og 3 skiver kalkunbacon.
Igen en dag uden de store problemer, og jeg begyndte at mærke fastens lethed og energi. :)

Motion: 40min. cardio/bodytoning.

lørdag 2 collage

lørdag 2 indhold

SØNDAG (2):
Jeg var modig, og kastede mig ud i en omgang kokosgrød inspireret af denne fine blog. Jeg er glad for at jeg valgte at toppe min kokosgrød med granatæble og smør, da det sure og salte fra disse modvirkede tyngden i kokosgrøden. Kunne godt forestille mig, at det ville være lidt for vammelt for mig i længden ellers.. Men det smagte fantastisk, og bestemt ikke sidste gang jeg kaster mig ud i den grød. Et skønt alternativ til mine vanlige morgenæg. :)
Aftensmaden blev en omgang brændende kærlighed med blomkålsmos.
Desuden spiste jeg en oopsie med smør og spegepølse, et par skiver emmentaler og 2 LCHF popcakes (ikke afbilledet – opskrift følger).

Motion: 40min. cardio/bodytoning.

Søndag 2 collage

søndag 2 indhold

RESULTAT:
Hvordan er det så gået i denne uge? Jo, jeg har tabt yderligere 1,6kg. (3,8 i alt på to uger) og også smidt 5cm. denne gang – 2 af dem omkring barmen (Oh, no!).

Det er lidt svært, at blive ved med at være super kritisk, når der nu er ret så umiddelbare og målbare resultater.. Ja ja, fortsættelse følger.. ;)

4 thoughts on “Min anden uge på 5:2 diæten…

 1. Hej Katrine.

  Tju hej hvor det køre for dig nu – fedt at hovedpinen er væk og at du kan holde til at træne. Lyder som om du er ved at finde stilen :0)

  Jeg havde min 2 fastedag i fredags og sikke en dag. Jeg havde mega meget energi, så efter arbejde fik jeg lavet en masse praktiske ting (elsker ellers at starte weekenden i sofaen med en kop kaffe og en god bog – men nix, havde alt for meget energi)

  I dag har jeg fastedag nr 3 – og energi er ikke helt på samme niveau som i fredags – øv. Jeg har været en lille smugle sulten i dag – og det skyldes nok et lidt for fedtfattigt aftensmåltid i går. Desuden er jeg ved at være pænt træt af kokosgrød, så da jeg så din lørdagsmenu blev jeg pænt misundelig. Jeg må virkelig snart få sat mig ind i det kalorie udregning – hvor svært kan det være, altsåååå tsk tsk :0)

  Fortsat god dag
  Vh Maria K

  • Hej Maria!

   Ja, jeg er også pænt overrasket over, at jeg kunne hive et vægttab hjem to uger i træk – den havde jeg sgu ikke set komme! ;)
   Skønt at det gik så godt i fredags – total overskudsagtigt! :) Jeg kan også mærke, de gode ting ved fasten, bl.a. energien, som du også skriver. Ved ikke om der er noget psykologisk der spiller ind? At man føler man har masser af tid/overskud, fordi man ikke rigtig skal tænke på mad? Og så er der jo selvfølgelig også den faktorer der hedder, at kroppen ikke skal bruge så meget tid på at fordøje maden. Jeg ved ikke med dig, men nogen gange kan jeg sgu godt blive lidt dvask ovenpå 1000+kcal./fløde/fedtrig aftensmad.. ;)

   Idag har jeg min 5. fastedag, og den er også forløbet smertefrit. :) Men ja, tror helt sikkert du skal tænke en god portion fedt ind i din ‘dagen før’ mad. Jeg må indrømme, at jeg også har ‘tvangsfodret’ mig selv lidt på dagene inden fasten, simpelthen fordi jeg var bange for ikke at have fyldt tanken op.
   Og modsat dig, så har jeg jo først lige kastet mig ud i kokosgrøden, så jeg er total på toppen over ‘det nye’. :P Godt at det kan gå lidt begge veje! ;)

   Ha ha, altså ShapeUp er gratis, så det er bare med at komme igang! :P

   Regnvejrshilsner..
   fra Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *