Chiagrød..

Et udmærket bud på en LCHF grød, er chiagrøden. Ofte bliver den blot lavet med kokosmælk og chiafrø, en version, jeg også har lavet. Men… Jeg må indrømme at det bliver en tand for meget kvalm kokos for min smag. Også selvom jeg pøsede på med syrlig topping og vendte piskefløde i den. Så jeg har planer om, at forsøge at lave den igen enten med extra creamy coconut milk, mandelmælk eller med Marias lækre hasselnøddemælk. Men opskriften, den skal du ikke snydes for.. :)
SONY DSC
Opskrift – Chiagrød:
2 spsk. chiafrø
1 – 1½ dl. ‘væske’ (kokosmælk, fløde, soyamælk eller nogle af ovenstående forslag?)

Desuden: ca. 1 dl. cremefraiche, skyr, græsk yoghurt, flødeskum eller lign.

Aftenen inden røres chiafrøene sammen med væsken, og stilles i køleskabet. Dagen efter røres chiagrøden med græsk yoghurt, skyr eller lign. indtil det når en passende konsistens. Serveres med din favorit-topping. :)

11 thoughts on “Chiagrød..

  1. Jeg har forsøgt at lave det med ekstra creamy kokosmælk…..men det syntes jeg virkeligt er super kvalms uanset hvor meget jeg har blandet det op med…mandelmælk, skyr osv.
    altså det føles som at spise en klump margarine (det har jeg dog ikke forsøgt) men følelsen af at der kommer et fedtet lag op i ganen…

    • Puha, det lyder ikke særligt lækkert.. :/ Tak for advarslen! :D
      Tror måske jeg dropper forsøget med den extra creamy coconut milk så. De er jo også ret dyre, de små kartoner, så man gider jo heller ikke fyre dem af, hvis det bliver noget møg..!

      KH. Katrine

      • nej men det var selvfølgelig bare min mening, men det virker som om der er mange på nettet der virkelig elsker det.

  2. Har netop fået et hæfte (var i Familie Journalen i sidste uge, tror jeg), hvor der er, hvad jeg synes, en rigtig lækker opskrift på “chia á la mande” med kirsebærsovs.
    Opskriften er:
    2 spsk, chiafrø
    1 dl. sødmælk
    100 g hytteost
    ½ stang vanilje
    1 spsk Sukrin (eller Stevia)
    50 g mandler
    1 dl piskefløde
    Bland chiafrø, mælk, hytteost og kornene fra vaniljestangen. Dæk blandingen godt til og stil den på køl natten over. Rør grøden igennem og smag til med Sukrin (eller Stevia). Hak mandlerne, Pisk fløden til skum og vend den i sammen med mandlerne. Serveres med varm eller kold kirsebærsovs af 200 g usødede kirsebær blendet med 1 spsk Sukrin (eller Stevia). Den kommer i hvert fald på mit bord juleaften – det skal lige siges – opskriften er kun til 2 personer, men man kan vel bare gange op, hvis man er flere, der gerne vil spise LCHF!

    • Hej Tina! :)
      Mmm.. det lyder ellers lækkert. Er selv stor fan af hytteost vendt i fløde, men måske man skulle prøve det med chiafrøene også? :)
      SÅdan noget som kirsebær.. Kan man købe dem på frost? Synes aldrig jeg har set dem før? Men måske har jeg ikke kigget ordentligt.. ;) For det kunne da være fedt at lave sin egen kirsebærsauce.. :)
      Tak for opskriften. :)
      KH. Katrine

  3. Hej
    hvis du synes det bliver for meget med kokosmælken, så prøv at lave grøden på rent piskefløde. 3 spsk chiafrø, 3 dl piskefløde, 1 dl vand. Kog godt igennem og lad trække 5- 10 minutter. Sød deten anelse og drys med kanel. Så smager det fuldstændig som risengrød, og det mætter helt fantastisk til morgenmad.

    • Jeg har faktisk aldrig forsøgt mig med en varm udgave af chiagrøden. Har godt nok hørt rygter om, at det skulle smage hen ad risengrød..? Det må vist skrives på to do-listen. For jeg bliver vist aldrig dus med alt for meget kokosmælk på én gang.. ;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *