Blåbær ‘yoghurt’..

.. Ja, egentligt er den ikke særlig blå, vel? Men det er altså blåbær, der er i. ;) Et lækker lille morgenmåltid, hvis du nu er kørt sur i æg.. Og hvis du gerne vil undgå mælkeprodukter, så kan piskefløden jo erstattes med lidt kokosmælk – måske kun den fede del? Your choice.. ;)
Og så er det også en god måde, at få snydt lidt ekstra grøntsager ind i maden, da man slet ikke kan smage squashen. :)

SONY DSC

Opskrift – blåbær ’yoghurt’:
1/3 squash (skrællet)
1 håndfuld blåbær
1 sjat piskefløde
1 spsk. kokosolie
½ tsk. Vaniljepulver
Lidt vand
Citronsaft
Evt. et par dråber flydende sødning

Skrål squashen. Kom squash + de resterende ingredienser i en minihakker/blender eller lign. (jeg bruger sådan en ’kop-vendt-på-hovedet-mini-blender-ting’). Hældes i en skål og serveres med kokosflager, hindbær og granatæble – eller hvad du nu har liggende hjemme hos dig. :)

6 thoughts on “Blåbær ‘yoghurt’..

 1. Mums hvor er det lækkert! Igen!
  Jeg har lige et par spørgsmål som jeg håber du vil svare på:

  Hvor mange mælkeprodukter spiser du dagligt?

  Har du tabt dig siden du startede LCHF?

  Hvor mange gram kulhydrater får du om dagen?

  Hvordan gik det lige da du stoppede med at spise kulhydrater?

  kh freja :)

  • Hej Freja!

   Ja, selvfølgelig vil jeg svare. Dog kan jeg ikke heeeelt svare på det hele, men here goes.. :)

   Jeg spiser stort set mælkeprodukter dagligt – i form af fløde: Der er næsten altid en sjat i mine æg variationer om morgenen og så får jeg tit noget flødesovs/flødebagte grøntsager eller lign. til aften. Af og til får jeg creme fraiche, men det er mest til min tunmousse, til dressing eller hvis jeg ikke lige gider æg om morgenen. Jeg spiser den med 18% – den kan jeg bedst lide.. :)

   Jeps, jeg har tabt mig. 13-14 kilo på LCHF/Low carb. :)

   Jeg ved ærlig talt ikke, hvor mange kulhydrater jeg får? :/ Da jeg startede, tastede jeg ind på ShapeUp, og der lå jeg omkring de 50 g. om dagen. Men jeg er ret liberal – og også ret vekslende! Nogen gang spiser jeg lidt frugt i min salat og lign., og andre gange kan jeg godt spise kød/fedt uden noget til. Ex. tunmoussé bare med dressing! ;) Men jeg holder meget af frugt og grønt, så jeg bliver aldrig typen, der bare spiser mayonnaise, kokosolie og en smule kød.. Der skal sgu grønt til! ;)

   Jeg havde det ikke godt i starten! Var meget sensitiv, var træt og havde hovedpine. Og så havde jeg en enkelt aften med en seriøs omgang udgiftning/carb-flu. Men efter det, så havde jeg det godt. Jeg havde meeeget migræne og hovedpine før, og det har jeg stort set aldrig mere. Tror måske jeg har haft migræne to gange i år?? (Ofte i forbindelse med et stort indtag kulhydrater!)

   Håber, det var svar på dine spørgsmål – ellers fyrer du bare løs igen! :)

   KH. Katrine

   • Hej Katrine!

    Tusinde tak for super svar!

    Grunden til jeg spørger er at jeg danser ballet på højt niveau (træner 13-25 timer om ugen) og altid har kæmpet med enten 2 kilo for meget eller perioder hvor jeg har sultet mig selv, tabt mig men derfor blevet syg. Jeg er nu tilbage på de 2 kilo for meget, som jeg simpelthen bare ikke kan få af, hvilket er noget af det mest frustrerende når man står i dragt og trikot foran spejlet flere timer om dagen. :/

    Jeg har siden jeg var lille haft problemer med meget ustabilt blodsukker. Når jeg er på diæt (hvilket jeg altid er) får jeg altid det for vildeste sukker/kage/chokolade flip på 3. dagen -.-

    SÅ jeg tænkte jeg måske skulle prøve at ændre min måde at spise på til LCHF…

    Er dog lidt i tvivl OM jeg vil tabe mig… bare tanken om alt det fedt får mig til at føle mig 10 kilo tungere!
    Også om jeg vil have energi nok? Har altid fået god energi af frugt og gryn, men taber mig slet ikke når det indgår i min kost, selvom jeg aldrig går over 1300 kalorier om dagen…

    Tror du der kunne være en chance for at det kunne hjælpe mig af med mine små irriterende problemer hvis starter LCHF?

    KH Freja

    • Hej igen Freja!

     Jeg synes bestemt ikke, at det er nogle ’små irriterende problemer’ du har, jeg synes faktisk der er mange steder at tage fat i din nuværende kost. Og jeg kan godt forstå, at din krop skriger på sukker mv. efter tre dages diæt. Det er jo minimalt hvad du indtager af føde – og så oven i købet en masse motion! Det lyder som en svært belastende cocktail! :/

     Vi er jo alle forskellige, og LCHF er ikke bare en skabelon man kan trække ned og hovedet på alle. Men man kan heldigvis justere lidt i det. Og jeg har endnu ikke oplevet nogen, der ikke har haft gavn af det. ;)

     Men du kan forvente, at kroppen opfører sig noget anderledes på LCHF, og du kan godt gemme vægten laaangt væk. Jeg ved, det er svært, især når du nu er fokuseret på de to kilo, der generer dig. For mit eget vedkommendes skyld, har jeg i dag mindre kropsmål end for 5 år siden, hvor jeg vejede omkring 6 kilo mindre! Jeg ved simpelthen ikke hvorfor, men der sker altså noget andet med kroppen på LCHF. Det flytter rundt på nogle depoter. Så frem med centimeterbåndet og væk med vægten. :)

     Mht. Dit blodsukker, så kan jeg absolut anbefale LCHF. Før kunne jeg ikke træne med mindre jeg lige havde spist, og jeg var næsten altid åndssvagt sulten bagefter. Det er ovre, og jeg kan uden problemer stå op og træne på tom mave + jeg ikke går ’sukkerkold’ undervejs og glubende sulten bagefter. Og jeg oplever ikke rutsjebaneture i mit blodsukker, hvor man bare skal have mad, fordi man er ulidelig sulten.

     Men det kommer jo ikke bare fra den ene dag til den anden. Min første måned på LCHF var ikke sjov, og jeg kunne stort set ikke dyrke motion. Min krop føltes SÅ tung. Så du skal nok lige regne med, at der kan gå lidt tid inden du er tilbage til niveau – men måske over niveau efterfølgende. :)

     Jeg kan ikke love dit et vægttab, men som skrevet ovenfor, kan det sagtens være, at du bliver mindre alligevel.. ;) De fleste oplever dog et vægttab den første uge, men det er selvsagt mest væske. Jeg smed selv knap 4 kilo de første to uger.
     Hvad jeg kan love dig, er mere velvære, mindre oppustethed, et stabilt blodsukker og en masse lækkert mad! :)

     Håber at mit svar kan være en hjælp – eller spørger du bare igen. :)

     KH. Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *