En gedigen klassiker: Bøf (blomkåls)bearnaise ;)

I dag stod menuen så på en klassiker; bøf bearnaise! Blomkålsbearnaisen har længe floreret i blogland, og nu blev det så min tur til at lave den. Opskriften fandt jeg hos frk. Sveske. Men undrer du dig over, at min er en smule bleg? Ja, så er det fordi jeg ikke havde estragon. Og ja, jeg havde faktisk heller ikke hvidvinseddike, så jeg endte ud med en version med æble/hyldeblomst eddike. Ja, alt i alt noget værre rod, men det smagte sgu pragtfuld alligevel! ;) Meeen… jeg må nok hellere opfordre folk til at følge den originale version.. ;)

Til bøffen, serverede jeg spidskålssalat med æble og ristede pinjekerner, med en dressing af appelsinsaft og olie. Ovenpå bøffen kom lidt stegte champignon. Desuden smørstegte gulerødder og ærter – en at mine absolutte favorit sommerspiser. :)

SONY DSC

SONY DSC

2 thoughts on “En gedigen klassiker: Bøf (blomkåls)bearnaise ;)

  1. Den blomkålsbearnaise SKAL jeg også bare have prøvet på et tidspunkt! Det er en lidt mindre oplagt ret for mig, fordi jeg ikke spiser bøf, men et stykke kylling kan nok også godt gå – og så vælger jeg nu nok at bruge estragon deri ;P

    • Er du ikke til bøf? Findes den slags mennesker virkelig? :P Til gengæld er du jo noget af en connaisseur, når det kommer til fisk, hvor jeg derimod, kommer total til kort i den afdeling, så mon ikke vi udligner hinanden.. ;)

      Men du synes alligevel ikke lige, at en æble/hyldeblomst version fristede…? Du kunne jo evt. lave en hollandaise udgave af blomkålsbearnaisen? – det er da perfekt til fisk! Nu sidder jeg faktisk og frister mig selv, kan jeg mærke.. :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *