De kan noget, de der oopsies.. ;)

Jeg synes vitterligt, at oopsies er en af de mest geniale opfindelser, når det kommer til LCHF. De er jo overalt, så der er sådan set intet nyt eller opfindsomt over dem længere, men der er jo en grund til, at man holder fast ved klassikerne: fordi de virker! :D

Oopsies findes i et utal af versioner, og mine tager næsten altid udgangspunkt i hvilken ’mel’ jeg har i skuffen. Og så laver jeg dem altid neutrale, så jeg kan komme forskellig slags fyld på, og kan nyde dem både som kage eller brød – alt efter humør. Så hvis du ønsker en mere saltet eller sød version, så må du tilføje dette til dejen. :) Det er jo netop dét, der er så pragtfuld ved dem; at de er så alsidige, at den samme portion kan både spises med ost på til morgenmad, eller som jeg gjorde i går: pimpet med creme, flødeskum, hindbærcoulis og friske bær? Arhmen altså.. Der er jo ikke et øje tørt. ;)

SONY DSC

Opskrift – Oopsies (8-10 stk.)

3 æg

100 g. philadelphia (eller anden neutral flødeost)

1 spsk. Mandelmel (eller hvilken mel du nu har ;) )

1 tsk. bagepulver

1 tsk. husk

Ovnen opvarmes til 150grader. Æggene deles i to skåle i hhv. hvider og blommer. Pisk æggehviderne stive (evt. med et nip citronsaft). I den anden skål piskes æggeblommer, flødeost, mandelmel, bagepulver og husk sammen, indtil massen er fin og fri for klumper. Æggeblommedejen vendes forsigtigt ned i hviderne. Fordeles på en bageplade i små ‘klumper’, og bages 20-25minutter eller til de er let gyldne.

9 thoughts on “De kan noget, de der oopsies.. ;)

 1. Pingback: Hurtige glimt fra hverdagen: LCHF aftensmad! :) | Low Carb Livsstil

 2. Pingback: Min anden uge på 5:2 diæten... | Low Carb Livsstil

 3. Pingback: 5 x LCHF morgenmad | Low Carb Livsstil

  • Hej Sisse

   Jeg har ikke selv prøvet det, men hørt fra andre at det kan man sagtens. Så kan de bare lige lunes på brødristeren. Jeg ville så bare lægge noget mellemlagspapir imellem dem, så det er lettere lige at tage et par stykker op ad gangen. :)

   KH. Katrine

 4. Hej Katrine!
  Først og fremmest tusind tak for al inspirationen og de lækre opskrifter!

  Med hensyn til philadelphia, kan man så bruge skyr i stedet? Eller er det for tykt?
  Og kender du et billigt sted man kan købe sukrin? Det billigste jeg har fundet det til er i matas til 74 kr. og det er mange penge at skulle af med xS
  Og så til det sidste spørgsmål, er de her oopies smager/ er konsistensen en smugle lige som vandbakkelser xO???

  Knus Sofie

  • Hej Sofie,

   Tusind tak for rosen. :)

   Ja, man kan godt bruge skyr i stedet for, har jeg ladet mig fortælle. Jeg har ikke prøvet det selv, men Anne har en opskrift, som du kan finder her:
   http://lykkeglimt.com/2013/06/29/proteinrige-sesamoopsies/

   Hmm.. Ja, jeg er ikke sikker på, hvor du finder det billigst? Jeg har selv handlet ved viivaa.dk, lowcarbstore.dk, helsehelse.dk, helsebasen.dk. Jeg plejer lige at lave et tjek, hvilken butik der har de billigste varer, som jeg skal bruge.
   Men ellers er det værd, at holde øje med Madbanditten. Hun har et damarbejde kørende med nogen af dem, og af og til annocerer hun, at der eksempelvis er 10% besparelse på produkterne. Og eller ved jeg, at man kan få 5% hos lowcarbstore, hvis man bruger rabatkoden lowcarb.dk (det tror jeg nok det er. Det står på hendes siden) Og Xenia har vist noget lign.?

   Mht. Til oopsies, så ja, jeg synes de smager lidt af vandbakkelser. ;) Derfor tilføjer jeg også lidt ekstra mel og sådan, for at give dem lidt bid. Man kan også vende lidt kerner i dejen, det giver også lidt at tygge i. ;)

   KH. Katrine

 5. Jeg vil rigtig gerne prøve at lave dem her men jeg har ikke husk. Kan de laves alligevel eller kan det erstattes ?? Jeg prøver at leve med få kalorier. Kan ikke helt forholde mig til få kalorier og mange kulhydrater. Kan man virkelig holde vægten med al det fedt ?? Findes der en ingrediensliste som er god at købe ind efter med de ting der er low carb ??

  • Hej Louise

   Ja, jeg tror godt at du kan bytte det ud med lidt ekstra kokos-, mandel- eller sesammel. Men det kan godt være, det ændrer lidt ved smagen. Ellers prøv at google oopsies uden husk. Jeg mener, at der er nogen der også bruger pofiber, men det har jeg ingen erfaring med. :)

   Jeps, du kan sagtens tabe dig uden at tælle kalorier og spise meget fedt. Men det betyder også, at du skal have et lavt kulhydratindtag. Du kan derfor ikke ‘cykle’ mellem mange kulhydrater og meget fedt. Så tager du på. Kroppen skal lige mærke, at den skal opbruge sin kulhydratlagre inden den begynder at spise af fedtet. :)

   Der er mange der bruger den regel, at de kun går efter fødevarer der har under 5 gram kulhydrat pr. 100 gram. Det er ihvertfald en god tommelfingerregel, hvis man er ny. :)

   KH. Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *