4 x LCHF morgenmadsinspiration..

Hermed endnu et indlæg med LCHF morgenmad.. :)

1. Dette var helt bestemt en af de gode dage! :P Røræg med chorizo og pesto, to humpler Vesterhavsost og en chokoladepandekage med hindbærmascarpone.. :D

SONY DSC

2. Skyr/creme friache/flødeskums-kombination med jordbær og bagt questbar på toppen. Desuden et stykke kerneknækbrød med smør og ost. :)

SONY DSC

3. Røræg med stegt chorizo og aparges + pesto på toppen. Hertil kerneknækbrød med primadonna og smørbar brie.

SONY DSC

4. Grøntsagspulpbrød med æggesalat/bacon og slagterens røget rullepølse/italiensk salat. Hertil en chokoladepandekage med hindbærmascarpone. :)

SONY DSC

Grøn mælkefri ‘yoghurt’..

Ja, i virkeligheden er vi vel ude i en smoothie, men der skal ikke meget til at yoghurt-ficere (okay, tåbeligt ord!) den. Jeg nyder virkelig sådan en omgang, især de morgenener hvor jeg ikke lige gider æg – og det hænder jo. ;)

Jeg kommer kokosolie i min smoothie/yoghurt, men det kræver altså at man har en god blender. Jeg lavede den nemlig en dag i min elendige minihakker, og der endte kokosolien som små ‘frosne’ kokosklatter. Det var altså en lidt underlig konsistens. Så hvis du ikke har en god blender, så undlad evt. kokosolie eller brug en anden type ‘tynd’ olie. :)

Jeg toppede min yoghurt med ristede kokosflager, mandler, gojibær og hindbær. Desuden spiste jeg et kogt æg, og en rest kogt røget hamburgerryg omviklet af flødehavarti. :)

SONY DSC

Opskrift – Grøn mælkefri ‘yoghurt’:
1 håndfuld frossen spinat
1/2 skrællet æble eller pære
1 lille avocado
Ca. 5 cm. agurk
1 sjat extra creamy kokosmælk
1 stor spsk. kokosolie
Citronsaft
Vand
Vaniljepulver
Evt. sødning
Evt. et par isterninger

Blend hele molevitten, hæld i en skål og nyd den med din yndlingstopping. :)

Low carb studenterbrød.. :)

Jeg sad og rodede mine billedalbum på computeren igennem. Hold da op, hvor har jeg egentligt mange opskrifter og billeder, der aldrig er nået frem til bloggen. Hvorfor, det ved jeg virkelig ikke? Nogen gange, tror jeg, at jeg simpelthen bare lige glemmer det.. Ikke et ord om, at jeg er ved at bliver gammel! :P

Nå, men en af opskrifterne, som ifølge iPhoto er fra d. 27 juli sidste år (!!!), er dette studenterbrød. Og det er SÅ lækkert, med sprøde skønne bunde. Hvorfor det ikke er kommet på bloggen, er mig en gåde? Nå, men jeg kom faktisk i tanke om det forleden, da jeg lavede rombollar, for de smager rimelig meget hen ad romkugler (trøffelkugler – for os jyder! ;) ). Anyway.. Hvis du ikke har (eller ikke gider lave) en kagerest til at lave denne version, så kan du altså sagtens hoppe på den nemme udgave og lave denne. Your choice. :)

Jeg toppede mine studenterbrød med en glasur lavet af sukrinmelis, citronsaft og vand. Hvis jeg skulle lave det i dag, ville jeg nok prøve at lave en glasur ud af kakaosmør og sødning af en art? Så det er bare noget med at prøve sig frem. Desuden blev mine studenterbrød pyntet med lidt hindbærcoating. Almindelig frysetørrede hindbær kan også gøre det. :)

Og hvis du ikke gider alt for meget besvær med at lave ’romkugle dej’, så kan de jo spises som hindbærsnitter i stedet.. ;)

OBS! For at sikre sprødheden, bør du først ‘samle’ studenterbrødene lige før de skal spises. LCHF bagværk holder ikke sprødheden på samme måde som almindelig bagværk. :)

SONY DSC

Opskrift – Low carb studenterbrød (ca. 10-12 stk.):

Mørdejsbund:
2 æggehvider
80 gram smør (stuetempereret)
40 gram kokossukker
75 gram almindelig mandelmel (jeg brugte den fra Superfruits)
25 gram almindelig kokosmel
40 gram fint kokosmel (kokosfibre)

Rør æggehvider, smør og kokossukker let sammen med en elpisker. Kom resten af ingredienserne i og rør det godt rundt. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 15 minutter.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Jeg skar min mørdej ud i firkanter, inden kagen blev bagt, da jeg troede det ville gøre det lidt nemmere, da den jo så var klar til brug og ikke eventuelt smuldrede. Men ellers kan du sagtens vælge at bage dejen i et rektangulær stykke, og skære den ud i snitter, når bundene er lagt sammen med marmeladen og romkugledejen.

Mørdejsbunden(e) bages ca. 20 minutter ved 160 grader. Den skal være godt lysebrun. Lad den efterfølgende afkøle på en rist.

Hindbærmarmelade:
1 pose hindbærcubes
1 tsk. Vaniljepulver
Sødning efter smag.
Hindbær kommes i en gryde og koges ind, indtil det bliver en dejlig tyk masse

’Romkugledej’:
Traditionel romkugledej
Snyde romkugle dej (rombollar)

Eksempler på glasur:
Sukrinmelis, citron og vand
Kakaosmør og sukrinmelis

Fremgangsmåde:
Den kolde romkugledej røres ud mellem to stykker bagepapir og skæres ud i firkanter, der passer til mørdejsbunden. Når mørdejsbunden er kold, fordeles hindbærmarmeladen på bunden og derefter lægges romkulgedejen ovenpå. Slut af med at fordele glasur ovenpå kagen og top med hindbærcoating eller frysetørrede hindbær. :)

SONY DSC

4 x LCHF frokostinspiration..

Idag bliver det endnu en et inspirationsindlæg, og denne gang er det frokosten, der står for skud. :)

1. Agurk, peberfrugt, Chorizo/feta deller, et par skriver flødehavarti, pesto og mayo.

SONY DSC

2. Blandet salat med stegt kylling, chilimayo og bacon.

SONY DSC

3. Spidskål vendt i pesto, ‘tørstegt oksekødshalløj’ med smeltet cheddar ovenpå, 1/2 majs (NB! Mit valg – ikke LCHF) med smør og lidt saltede nødder.

SONY DSC

4. Grøntsagspulpbrød med hjemmerørt æggesalat/bacon og én med slagterens røgede rullepølse/italiensk salat.

SONY DSC

LCHF ‘rombollar’..

I går fik jeg rent faktisk kreeret lidt nyt i køkkenet. Behovet opstod, da jeg havde noget mandelmel, den ikke-affedtede slags, der nærmede sig sidste salgsdato. Ja, næsten en helt pose faktisk! :/

Hos Aase havde jeg for længe siden set nogle fantastisk lækre ’rombollar’, og så var der ikke langt fra tanke til handling. Jeg fulgte ikke opskriften slavisk, men piftede den op med lidt ekstra sager, jeg havde i køleskabet, bl.a. en lille skefuld hindbærcoulis – og det blev SÅ lækset! :P

Så hvis du giver dig i kast med disse (Gør det! De er gode!), så prøv dig lidt frem med smagsnuancerne. :) Hvis du synes, at dejen er lidt for tynd, så tilsæt lidt mere mandelmel.

SONY DSC

Opskrift – ’Rombullar’ (ca. 14 stk.):
50 gram smør
50 gram kokosolie
40 gram pulveriseret sødning (jeg brugte halvt sukrin gold, halvt kokossukker)
½ tsk. vaniljepulver
1 tsk. kakao
1 spsk. hindbærcoulis
½ spsk. stærk kaffe
2 spsk. rom eller 1 tsk. romessens (sådan cirkus – prøv dig frem)
½ tsk. mandelessens
180 gram mandelmel (jeg brugte den fra Superfruit)
100 gram mørk chokolade
Pynt: frysetørrede hindbær og lakridspulver.

Rør stuetempereret kokosolie og smør sammen med en elpisker i en skål. Tilsæt de resterende ingredienser og rør det godt sammen til du har en ensartet dej.
Sæt det på køl.
Tril små kugler, sæt dem på en tallerken beklædt med et stykke bagepapir og stil dem i fryseren nogle minutter. Smelt den mørke chokolade imens.
Overtræk kuglerne med chokolade og pynt dem med frysetørrede hindbær og lakridspulver.
Spises kolde – direkte fra køleskabet. :)

SONY DSC

4 x LCHF morgenmad..

Selvom der ikke bliver lavet så mange nye retter hjemme hos mig for tiden, så ryger der jo stadig en masse måltider indenbords. Idag står den så på morgenmaden.. :)

1. Røræg med pesto og chorizo, kerneknækbrød med vesterhavsost og smørbar brie. Og lidt agurk.

SONY DSC

2. Paleo græskarbrød med smør, 1 lille avocado, 1 tomat, 2 feta/chorizo-deller, mayo og 1 lille babybel ost.

SONY DSC

3. Røræg med pesto og chorizo. Et stykke vesterhavsost. Skyr/fløde/creme fraiche med jordbær og bagt questbar.

SONY DSC

4. Omelet med salat, chorizo, pesto og parmesan.

SONY DSC

Tynde LCHF chokoladepandekager..

Det var ganske tilfældigt, at disse pandekager så dagens lys hjemme hos mig. Jeg havde en masse æg + et bøtte mascarpone, som trængte til at blive brugt. Og ja, så havde jeg mest af alt også lyst lidt til noget sødt. :P Og de er mega lette at lave – win win! :)

Jeg brugte ikke alt min mascarpone i mine pandekager, så jeg lavede den lækreste lyserøde mascarponecreme til at putte i. Den består af: 2 spsk. mascarpone, 1 spsk. fløde, 1 spsk. hindbærcoulis og vaniljepulver. Nøj, det var godt! :D

SONY DSC

Opskrift – Tynde  LCHF chokoladepandekager (ca. 10stk.):
6 æg
100 gram mascarpone
1-2 spsk. kakaopulver (alt efter hvilken type du bruger)
1 spsk. carobpulver (kan udelades)
1 tsk vaniljepulver
1 spsk. sukrin gold
1 spsk. kokossukker (eller mere sukrin gold)
Kokosolie til stegning (jeg brugte en uden smag)

Kør alle ingredienserne igennem med en elpisker, indtil du har en ensartet dej. Steges i kokosolie ved lidt over middel varme.

SONY DSC

5 x LCHF mellemmåltid..

Ja, der bliver lidt langt mellem indlæggene for tiden. Den næste måned skulle jeg gerne nå at få skrevet 45 sider, så jeg er lidt presset på tid.. :/

Nå, men ikke mere studiesnak. Det er sgu for kedeligt.. ;) I stedet får I lige en hurtig omgang mellemmåltider. :)

1. 1 chorizo/feta-delle, et par jordbær, et par skiver agurk med mayo.

SONY DSC 2. 2 Wannabe kanelsnegle – gode på farten. :)

mellem 1 2 3. 1 avocado, lidt ost og en håndfuld blåbær

SONY DSC

4. Flødeskum med en my knapt så low carb frugt.. :P

SONY DSC5. 1 stykke græskarbrød med smør.. :)

SONY DSC

5 x LCHF aftensmad..

Jeg håber at I er klar på endnu en omgang inspirationsindlæg? Denne gang er det aftensmaden der står for skud. Jeg får nemlig ikke brugt så meget tid i køkkenet for tiden, grundet eksamener. Der bliver i hvertfald ikke kreeret så mange nye retter. Når jeg laver mad, så bliver det gode gamle kendinge. Retter, som jeg ved altid er succesfulde! ;)

1. Blandet salat (iceberg, avocado, asparges,agurk, tomat, rød pberfrugt, vindruer og rødløg) overhældt med citronsaft og olie. Hertil mørbrad/chorizogryde og hjemmerørt ailoi.

SONY DSC

2. Kogt røget hamburgerryg med blomkålsmos og flødestuvet spinat.

SONY DSC

3. En rød bøf med chorizo/bønnefritter, stegte tomater, bløde løg og bearnaise.

SONY DSC

4. Smørstegt chorizo/spidskål. Hertil chorizo/fetadeller, mayonnaise og pesto.

SONY DSC

5. Klassisk forloren hare med hvidkålssalat og brun sovs. Mums! :P

SONY DSC

Low carb nøddehorn..

Jeg beklager at bloggen er blevet lidt forsømt. Der er ærlig talt gået lidt rigelig studie i den her på det seneste, hvor jeg den sidste halvanden uges tid, har brugt det meste af min tid sammen med min studiegruppe. Ja, selv min instagram har været rimelig meget på standby – så er det slemt! :P Ej, måske er I heller ikke gået glip af så meget, for min kost har mest bestået af mange hurtige løsninger, som f.eks. en købe salat eller rester hentet op fra fryseren.

Det eneste tidspunkt, hvor jeg rent faktisk har jeg knipset en del billeder, var til påskefrokosten, men det virker altså en smule fjollet, at smide et påskeindlæg på bloggen nu.. ;)

Nå, men en af de ting, som jeg trods alt har fået produceret her på det sidste, er disse små lækre nøddehorn, som var en del af desserten til påskefrokosten. Og det skal I selvfølgelig ikke snydes for. :)

Min marcipan blev ikke vanvittig sød, men sød nok til mig. Mest fordi, at det ikke var gået op for mig, at jeg stort set var løbet tør for sukrin gold og kokossukker – og jeg nægtede altså at komme almindelig sukrin i. Så jeg måtte proppe lidt sweet freedom i i stedet. :)

Vigtigst af alt, hvis du kaster dig ud i opskriften, er, at smage dig frem undervejs. Jeg oplever, at der er stor forskel på smagsnuancer i de forskellige produkter. Og ja, smag er jo også forskelligt fra person til person. :)

Jeg var for nærig til at købe hasselnøddeflager, da jeg havde et hav af hasselnødder derhjemme. Så jeg gav dem bare en lille hurtig tur i minihakkeren istedet. ;)

SONY DSC

Opskrift – Low carb nøddehon (ca. 20 små stk.):
400g. mandler
Ca. halvanden tsk. mandelessens (jeg brugte Dr. Oetker)
Hvad der modsvarer 40-50g. sødning (eksempelvis pulveriseret kokossukker/sukrin gold).
1-2 æggehvider

Desuden:
Ca. 50g. hasselnøddeflager
Ca. mørk chokolade

Læg mandlerne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå en halv times tid – derefter er de lige til at smutte.

Når mandlerne blevet smuttet, skal de tørres i ovnen i 3-4timer ved 50-60 grader., hvorefter de afkøles.

Med mindre du har en supergod foodprocessor, vil jeg anbefale dig, at blende mandlerne i en minihakker. Tag en lille portion mandler ad gangen og blend dem til fint pulver i minihakkeren.

Hæld de blendede mandler i en foodprocessor, og forsøg dig frem med smag og konsistens med de resterende ingredienser. Konsistensen må gerne være lidt blødere end almindeligt marcipan.

Form marcipanen til små pølser og rul dem i hasselnøddeflagerne, så de hænger ved. Form pølserne til horn og bag dem ca. 10min ved 200 grader.
Når hornene er helt afkølet vendes enderne i mørk smeltet chokolade.

SONY DSC