I dag blev det endelig til lidt julegodter! Yay! :) Denne gang blev det til lækre choko/lakridsmandler, efter en opskrift jeg havde set på tv2’s hjemmeside. Og jeg siger jer, de er lækre! :P
Mandlerne blev så pakket i små poser, og så har jeg ellers til lidt værtindegaver her i december – hvis jeg da ikke når at spise dem selv inden! ;)
Jeg lavede dobbelt så mange mandler som opskriften foreskrev, men brugte alligevel kun samme mængde chokolade – så jeg tror måske de har været liiiige rundhåndet nok dér.. Det er begrænset hvor meget chokolade man kan få til at hænge ved sådan et lille mandel-bæst. ;)
Foruden choko/lakridsmandlerne, så fik jeg i dag også smuttet 700g. mandler! Puha, sikke en omgang! Hvem sagde granny hands?! :P Men så er jeg også klar til at lave marcipan i weekenden, hvor jeg skal passe mine nevøer og niece. :)
Opskrift – Choko/lakridsmandler:
200g. mandler
150g. mørk chokolade (jeg brugte 70%)
1 dl. Raw kakaopulcer
2-3 spsk. lakridspulver (jeg brugte halv Bülow, halvt Jakobsen)
1 spsk. carobpulver (kan sagtens udelades)
(Lav mere af blandingen, hvis du løber tør undervejs.. ;) )
Rist mandlerne i 10-15min. ved 180grader, og lade dem efterfølgende køle helt ned.
Bland lakridspulver, kakao og carobpulver i en skål.
Smelt chokoladen over vandbad og kom et par mandler ad gangen i chokoladen og vend dem deri. Fisk dem op med en gaffel, og bank overskydende chokolade af kanten på skålen.
Vend de våde mandler i kakao/lakridsblandingen og læg dem på et stykke bagepapir og lad dem størkne helt.
Mmmh! Godt nok er det ikke jul længere, men det betyder vel ikke, at man ikke kan lave sig en omgang af de lækre mandler? De ser virkelig fantastiske ud! :)
Altså.. jeg ville ikke have nogen betænkeligheder ved at lave dem nu, Heidi! :P (Bortset fra at jeg har lovet mig selv, at holde lækkeri-niveauet på et minimum her efter en lidt for heftig jul! Hø hø..)
KH. Katrine