LCHF pølsehorn version 2.0 ;)

I lørdags løftede jeg jo sløret for, at jeg havde forsøgt mig med en ny opskrift på pølsehorn. Og den skal I naturligvis ikke snydes for. Og hvis jeg selv må sige det, så er disse langt bedre! :)

Jeg lavede halvt pølsehorn, halvt almindelige boller ud af min portion. Og der kunne godt have været mindre dej på mine pølser, så du kan altså forvente ca. 12 pølsehorn ud af sådan en portion.

Ligesom i går, så tog jeg lidt billeder undervejs, så I ville få en fornemmelse af dejen før/efter bagning. Og ligesom ved gårsdagens kanelsnegle, så er våde hænder altså alfa omega. :)

OBS! 1. juni 2014 – Mængden af bagepulver et rettet lidt ift. tidligere efter henvendelse og gode råd fra søde læsere. :)

SONY DSC

Opskrift – LCHF pølsehorn version 2.0 (12 stk.):
6 æg
2,5 dl. Piskefløde
40g. fedtreduceret mandelmel (jeg brugte den fra Funktionel Mad)
40g. sesammel (jeg brugte den fra Funktionel Mad)
2 – 3 tsk.  bagepulver (strøgne)
1 – 2 tsk. sukrin (kan udelades)
45g. fiberhusk (den gule)
½ tsk. Salt
Desuden 6 gode pølser

Bland og pisk alle de våde ingredienser. Tilsæt de tørre ingredienser og pisk godt igennem. Lad dejen hvile ca. 10min.

Gør hænderne våde, og ta’ lidt dej af gangen og tryk det fladt ned i din håndflade. Kom pølsen ovenpå og tryk dejen sammen omkring pølsen.

Lægges på en bageplade og bages 15 – 20min. eller til de er gyldne ved  200grader.

pølsehorn collage

LCHF kanelsnegle.. :)

I går blev det jo til en masse tanker.. Tanker om 5:2, om LCHF og om at lytte til kroppens signaler. Jeg nævnte jo også, at 5:2 havde vakt min søde tand lidt til live. Og det blev der bl.a. disse små banditter ud af: Kanelsnegle! Men jeg må hellere advare: det er med at få dem lagt i fryseren, ellers kan de godt være svære at holde snitterne fra! :P

Jeg bagte mine kanelsnegle i papirsmuffinsforme. En anden gang, tror jeg, at jeg vil bruge almindelige silikoneforme, da jeg kunne se, at de havde suget noget af kagens fedt til sig. Fedt, som burde være havnet i min mave i stedet! ;)

Normalt er bloggen fri for ’backstage billeder’, men jeg har nu alligevel taget lidt billeder af opskriftsforløbet til disse snegle. Håber de giver mening? Opskriften er egentligt super simpel, men jeg ville være sikker på, at der ikke var nogle der røg i svinget. Men ellers, så spørg! :) Det er bare vigtigt at huske, at komme vand på hænderne – så er dejen faktisk ret medgørlig. :)

SONY DSC

SONY DSC

Opskrift – LCHF kanelsnegle (10 stk.):
3 æg
1,5 dl. piskefløde
50g. fedtreduceret mandelmel
1,5 spsk. bagepulver
½ – 2/3 dl. fiberhusk (den gule)
2 spsk. sukrin
1 nip salt
½ tsk. Kardemomme

Kanelcreme:
60g. blødt smør
45g. sukrin gold
15g. kokossukker (eller mere sukrin gold)
1-2 spsk. kanel

Rør æg og fløde hurtigt sammen med en elpisker. Tilsæt de tørre ingredienser og pisk dejen godt igennem. Lad dejen hvile ca. 10min.

Imens laves kanelcremen. Rør smør med sukrin gold, kokossukker og kanel. Hvis smørret ikke er blødt nok, så giv det lige 10sek. i microovnen – ikke mere.

Læg et stykke bagepapir på bordet og gør overfladen våd med lidt vand. Klask dejen ud på bagepapiret. Med våde hænder fordeler du dejen til en firkant. Læg et stykke bagepapir ovenpå og vend det om, så dejen ender på det nye stykke bagepapir.

Fordel nu kanelcremen over hele dejen, og rul den sammen til en roulade. Skæres i 10 små stykker (dyp evt. Kniven i lidt vand, hvis dejen klistrer lidt), og lægges i en muffinsform.

Bages ca. 15min. ved  200grader. Serveres evt. med lidt glasur lavet af sukrin melis. :)

kanelsnegle collage

Et hængeparti.. Min fjerde uge på 5:2 diæten (afrunding og en masse tanker).. ;)

Puha, det er ved at være et stykke tid tiden, hva’? Er ked af den manglende opdatering herinde, men som sagt har jeg været plaget af en temmelig irriterende og uvirksom internetforbindelse. Men nu skulle der gerne være styr på det – for nu! :/ I mellemtiden har jeg så akkumuleret en masse opskrifter og billeder – så helt af helvede til, det er det trods alt ikke! ;)

Men først et hængeparti: min fjerde uge på 5:2 diæten.. Jeg vil gøre ligesom i de andre uge-indlæg og kort beskrive hvad jeg har indtaget på min fastedage, hvor jeg derefter vil jeg samle op på projektet. Og så må vi se, om du gider læse så langt.. ;)

 

MANDAG (7. Fastedag):

Jeg forsøgte endnu en gang blot at ty til ét måltid, og valget faldt på aftenmåltidet:

170g. courgette, 40g. chili pesto og 150 røget hamburgerryg. Da min mave rumlede voldsomt senere ud på aftenen, spiste jeg yderligere 75g. hamburgerryg.

Motion: 40min. cardio.

mandag 4 collage

mandag 4 indhold col

TORSDAG (8. fastedag):

80g. spidskål, 8g. grøn pesto, 70g. champignon, 70g. cherrytomat, 70g. kogt kyllingebryst, 3 skiver kalkunbacon.

Derudover ét LCHF pølsehorn (ny og forbedret version – opskrift følger.. ;) !! ).

Faktisk var ovenstående ikke det eneste jeg endte ud med at spise på min fastedag, men det vil du kunne læse mere om i det efterfølgende..

Motion: 40min. Cardio.

torsdag 4 collage

torsdag 4 indhold co

MINE ERFAERINGER MED 5:2 DIÆTEN… 

Jeg vil endnu en gang gøre opmærksom på, at jeg ikke har læst bogen om 5:2 diæten – jeg har blot orienteret mig på diverse blogs, fora og medieplatforme. Derfor kan der forventes en vis andel ’fejlmarginer’, da jeg ikke er fuldstændig inde i stoffet, men blot har skrabet i overfladen af 5:2. Men derfor har jeg alligevel gjort mig nogle erfaringer, som måske andre kan få glæde af, inden de giver sig i kast med at faste. Det er i hvert fald mit håb. :)

Alle kroppe er forskellige, så det op til det den enkelte at lytte til deres krop. Jeg mener virkelig LYTTE, og være opmærksom på dens signaler. Der er jo nok en grund til dem, ikke..? Husk kroppen er din medspiller – ikke modspiller! Dette fik jeg virkelig at føle på min egen krop undervejs i projektet..

Da jeg startede mit 5:2 projekt for en måneds tid siden, var det mest min sult, jeg kæmpede med. Derfor var min fremgangsmåde, at få mest muligt ud af mine 500 daglige kalorier og strategisk planlægge 3 måltider ud fra disse kalorier. Men jeg måtte erkende, at der ikke var meget mæthed i maden på denne måde, og jeg endte oftest ud med hovedpine. Efterfølgende forsøgte jeg mig med kun ét måltid, som jeg også var blevet tilrådet af en læser her på bloggen. Dette var klart mere givtigt for mig, og jeg lærte, at jeg sagtens kunne hoppe både morgenmad og frokost over, uden at jeg var ved at dø af sult.. Altså sådan var det i starten..

For en irriterende vane viste sit grimme hoved i min 3. og 4. Uge. En vane, jeg for længst havde lagt på hylden, igennem min LCHF livsstil. Småspiseri! Snacken! Chokoladetrang – you name it! Først troede jeg, at det blot var fordi jeg ikke fik tanket nok op på mine spisedage og dagene efter mine fastedage, men det var ligesom ikke bare det. Det var ikke nok. For det var ikke god gedigen (og fed!) mad jeg cravede, nej, det var søde sager og mad der ’mindede om kulhydrater’! First strike!! Jeg tror at jeg endte ud med at spise 2-3 plader mørk chokolade på mine sidste to uger i projektet – chokolade, som vel at mærke, havde ligget i mit skab længe, uden at det fristede?  Og her burde mine indre alarmklokker for alvor have ringet! Tænk at jeg havde sat mit stabile blodsukker over styr?!

Nå, men jeg ville ikke lade mig slå ud, og fortsatte projektet. For fa’en, det kunne da ikke passe, at jeg ikke kunne klare 4 uger på sådan en sølle diæt?

Torsdag morgen, min 8. Fastedag, vågnede jeg op med ondt i halsen og utilpashed. Inden jeg lagde om til LCHF, tilranede jeg mig gerne en omgang influenza et par gange om året, men efter mit skifte til LCHF, har jeg ikke på et tidspunkt været syg. Og jeg runder snart mit 1 års dag. Jeg trænede og håbede at utilpasheden ville gå væk. Jeg spiste et pølsehorn til frokost (ja, det var en prøvesmagning..) og til aften spiste jeg en salat med kylling. Og jeg fik det bare værre og værre! Second strike!! Så besluttede jeg mig endelig for at lytte til min krop, og lade mig ’snuble’ lige her ved målstregen. Og så spiste jeg – lige det jeg havde lyst til!

Næste morgen fejlede jeg ingenting. Alle symptomer på ’sygdom’ var væk. Så måske var det ikke en hel dårlig idé, det der med at lytte til kroppen?

Disse oplevelser og andre dele af forløbet har virkelig været en øjenåbner for mig. For min snacken var ikke den eneste vane, der viste sit grimme ansigt: Kaloriertælling! Gud, hvor har jeg talt mange kalorier i mit liv. Og jeg kunne mærke at min ’tal besættelse’ viste sig igen. Eftersom jeg ville dokumentere al min gøren og laden her på bloggen, besad jeg pludselig den gamle form for kontrol over min mad, som har været kendetegnet for mig så ofte før. At skulle veje, tælle og indtaste sin mad, virkede som en gammel bekendt, der hurtigt satte sig i min bevidsthed igen. Det føltes trygt. Jeg mærkede ikke efter om jeg var sulten eller mæt, jeg spiste det der var kommet på min tallerken, for nu havde jeg jo vejet af og vidste præcis hvor mange kalorier det indeholdt osv. Totalt sidespor! Kaloriertælling er en grim gammel vane, som er svær at slippe af med, og som jeg kæmpede voldsomt med, da jeg lagde om til LCHF – og fand’me om jeg ikke godvilligt havde inviteret den indenfor igen? Det er bare for dumt! Strike three! Gudskelov sagde jeg selv fra i tide, og droppede alt min tællen på spisedagene..

Så nu sidder jeg her, en uge efter jeg sluttede projektet.. Og jeg føler faktisk, at jeg stadig kæmper med nogle af efterdønningerne af 5:2. Bl.a. sukkertrangen/små-snackeriet. Heldigvis er jeg ikke faldet i kulhydratfælden, forstået på den måde, at jeg ikke craver brød, pasta eller lign. Det er mere det der små-spiseri, jeg ikke føler jeg har styr på endnu.. :/

Men hvad så med resultaterne? Da jeg to uger inde i projektet vejede mig, viste vægten et minus på 3,8kg. og minus 10 cm. på kroppen. Da jeg steg på vægten i mandags havde jeg 1,1kg. på, og havde altså efter 4 uger på 5:2 et samlet vægttab på 2,7kg. Det ville være løgn at påstå, at jeg ikke var en smule skuffet over at se, at det var gået den forkerte vej, men jeg ved ikke rigtigt hvad jeg ellers kunne forvente, når jeg trods alt havde kørt 2-3 plader mørk chokolade indenbords? ;)

Til gengæld var der gevinst på centimeterbåndet, hvor jeg havde smidt knapt 25 cm. fordelt på kroppen – og det er sgu da værd at tage med! :) Spørgsmålet er så, om centimeter resultatet skyldes 5:2 diæten eller om jeg kunne have opnået det samme på striks LCHF? For når jeg tæller sammen, så har jeg dyrket lige knapt 25 timers motion i løbet af de 4 uger, i form af aerobic, bodytoning, vægttræning og styrketræning (planken, squats, lunges, plié, mv.). Desuden har jeg gået ture, som ikke et indberegnet. Så spørgsmålet er, om det faldende antal cm. omkring min mås skyldes 5:2, eller det skyldes den massive mængde squats? Av av! ;)

Mit vigtigste råd, som følge af min lille flirt med 5:2 er, som jeg også startede ud med at skrive, at du skal lytte til din krop! For nogen, betyder faste fornyet energi og askens positive gevinster. Og hvis det er sådan for dig, så klø på! :) Dette gælder ikke for mig, og som sagt, så tror jeg ikke at mine positive målbare resultater er sket som følge af 5:2 alene – jeg er af den overbevisning, at det i lige så høj grad er motionen, der har gjort sig gældende..

Jeg tør desuden slet ikke at tænke på, hvor fucked up (undskyld mit fransk) mit blodsukker/velvære ville have været, hvis ikke jeg var ’fedtdreven’ i forvejen, eller hvis jeg lige kom direkte fra en kaloriefattig diæt? I så fald, tror jeg ikke skaderne kunne holdes nede på 2-3 plader mørk chokolade. Der kunne man havde frygtet en seriøs rutsjetur i slik, kulhydrater og overspisning på spisedagene!! :/ Så ha’ lige dette in mente inden, hvis du kaster dig ud 5:2.. :)

Jeg kan kun græmmes over, at jeg ikke var god nok til at lytte til min krop og dens signaler. Den gav mig jo rigeligt af advarsler undervejs! Jeg skulle have sagt fra noget før, inden alle de dårlige mønstrer kom op i mig igen. Til gengæld har det virkelig givet mig mulighed for at mærke, hvor godt min krop trives på LCHF, og hvor hurtigt min krop trods alt kvitterer med velvære – så længe jeg passer godt på den. LCHF er bare det rigtige for mig! Bum, så er det sagt! ;)

Nå, det blev til et forbandet langt indlæg fra min side. Jeg håber ikke, I er faldet i søvn? ;) Og så er jeg forhåbentligt tilbage helt som sædvanligt igen i morgen – helt uden internet-k

Stilheden..

.. På bloggen, skyldes en meget irriterende internet forbindelse, som konstant svigter og krakker!! Er en meget frustreret blogger! Håber at der kommer orden på tingene i den kommende uge, og så vender jeg stærkt tilbage.. :) Hermed en lille hilsen fra mobilen – som bestemt ikke er favorit blogge-metoden!! ;)

Min tredje uge på 5:2 diæten…

Jeg vil gøre det ganske kort, og gemme resultaterne til næste uge. Supsense, og alt det der.. ;) Okay, måske er det lidt lyv.. Jeg må indrømme at alt det tælleri, vejen mad og tasten ind gav mig seriøs fnidder! Så inden jeg drev mig selv helt til vanvid, besluttede jeg at droppe det. Altså.. Jeg dropper ikke 5:2 projektet – har stadig en uge igen – men dropper al min dokumentation af min gøren og laden på mine spisedage. Nu har I jo også set hvordan jeg spiser til dagligt, så der er ikke rigtig noget nyt under solen der alligevel. ;)

Derfor må I nøjes med indholdet og de dertil knyttede observationer til mine fastedage, som jo egentligt også er de væsentlige i det hele.. Og ja, jeg gemmer som sagt resultatet til næste uge, hvor jeg runder projektet af. :)

MANDAG:

Mandag blev ugens første fastedag, og jeg holdt mig igen til to måltider.

Morgenmaden var en klassiker: 1 blødkogt æg, 100g. skyr, 100g. cheasey hytteost og 60g. blåbær = 233kcal.

Aftensmad: carpaccio af 40g. rucola, 60g. bresaola og 40g. parmesan = 259kcal.

Dagen gik super fint, jeg trænede som vanligt, drak en masse og alt var tip top. Indtil aften. Så ramte en gigantisk hovedpine mig, som faktisk varede langt ind i tirsdag. Dette fik mig seriøst til at tvivle på projektet…

Motion: 40min. cardio/bodytoning

Mandag 3 collage

mandag 3 indhold

TORSDAG:

Torsdag blev ugens anden fastedag, og jeg må indrømme at frygten for endnu en omgang hovedpine sad i mig. Så jeg forsøgte mig med kun ét måltid, for at se om det kunne gøre nogen forskel.

Så kl. 16.30 indtog jeg en pizza omelet af 2 æg, 130g. squash, 15g. piskefløde, 15g. pesto, 25g. chorizo og 20g. parmesan. Dertil en anelse smør (5g.) til stegning.

Dagen gik meget bedre, og jeg oplevede ikke noget ubehag på trods af træning. Så måske er ét måltid vejen frem? :)

Motion: 40min. cardio/bodytoning

torsdag 3 collage

torsdag 3 indhold

Her på falderebet vil jeg nævne en lille erfaring, jeg har gjort mig. Det er mindst ligeså vigtigt for mig, at ”tanke fedt” dagen efter en fastedag, som det er dagen inden. Efter torsdagens faste, spiste jeg fredag morgen en forholdsvis lille (og ikke så ”fedtet”) morgenmad: to blødkogte æg + en humpel emmentaler. Og så gik der en 8-9 timer før jeg spiste igen, hvilket jeg normalt sagtens kan gå. Men her kunne jeg mærke, at mine depoter var ved at være langt nede! Så jeg tyede til den mørke chokolade, hvor der røg en halv plades penge indenbords. Ups.. Det var ikke en decideret slem sult-følelse, men mere en følelse af at ”mangle noget”, også på trods af en stor portion aftensmad efterfølgende. Ja ja, så ved jeg det til en anden gang: husk at tanke ordentligt op med fedt!

LCHF cake pops (Historien om en citronmåne, som udviklede sig til kager på pind..)

Forleden bagte jeg jo en citronkage, som ikke blev spist op. Og da jeg ikke lige selv synes, at jeg ville gå og proppe mig med kage de efterfølgende dage, så tænkte jeg, at jeg hellere måtte få brugt resterne til noget. Dette indlæg er som sådan ikke en opskrift, men mere inspiration til, hvordan man får brugt sine rester – hvis man da ikke lige spiser dem. Og ja, så er det jo altid på sin plads, at slå et slag for at undgå madspild. :)

Så kagen røg en tur i en skål og så blev der tilsæt en masse lækkerier, og her er det kun fantasien der sætter grænser, så brug hvad du har i dit køkken. Bare du husker at komme lidt kokosolie/kakaossmør/creamed coconut – det er dem der holder sammen på sagerne.

Foruden ovenstående, brugte jeg lidt kakaopulver, carobpulver, lakridspulver, rom essens og lidt optøede hindbær cubes, og så smagte jeg hele molevitten til med lidt sødning – og det blev lækkert! :)

Jeg formede massen til små kugler og satte dem i fryseren i en halv times tid, inden de fik et sugerør i enden og blev overtrukket med chokolade. Det gør det lidt nemmere at styre, når massen ikke er alt for blød.

SONY DSC

De små trøffellignende (se evt. inspiration her) banditter, blev som sagt overtrukket med mørk chokolade (rørt op med lidt ekstra kakaosmør) og drysset med/vendt i lidt forskellige herligheder. Jeg brugte frysetørret hindbær, lakridspulver og mine hjemmelavede coatings. Men nødder, kokosmel, hampfrø eller lign. ville også have været lækkert. Igen – brug hvad du har. :)

SONY DSC

Den overskydende mørke chokolade fik 2. Spsk. hasselnøddesmør, lidt carobpulver, kokosmel, frysetørrede hindbær og lakridspulver. Og så røg det i små forme og ind i fryseren.

SONY DSC

Da alt var færdigt, pakkede jeg cake pops’ene ind enkeltvis og de små chokolader kom i små poser. Hele moletjavsen røg i fryseren i en bøtte, hvorefter de er lette og tage op, hvis men bliver lidt lækkersulten en dag. :)

SONY DSC

Undskyld for den absurd ringe billedkvalitet..

LCHF risengrød…

Jeg må indrømme, at en af de ting jeg savner allermest ved LCHF er grød – og jeg er desværre aldrig blevet rigtig dus med chia-grøden. Så jeg har hele tiden været på jagt efter det ’perfekte grød alternativ’. Rundt omkring i blogland er kokosgrøden dukket op, hvilken jeg prøvede for første gang i søndags, og jeg synes den smagte dejligt! Yay! :)

For en uges tid siden, faldt jeg over denne skønne paleo-blog, hvor Lykke havde lavet en paleo-variant over risengrøden. Arhmen altså, hvor perfekt er det ikke lige? Risengrød er jo toppen! Jeg ved godt, at det måske ikke ligefrem er årstiden, men jeg kastede mig ud i den alligevel. Godt nok lavede jeg den lidt på min egen måde, da jeg brugte kokosfibre i stedet for at kværne den grove kokosmel (som jeg var løbet tør for!), så resultatet af Lykkes grød har sikkert været anderledes.. :)

Det er nok en grød der vil dele vandene.. Okay, den smager jo ikke fuldkommen ligesom risengrød, den har en anden konsistens, men den var slet ikke dårlig. Smagen var dejlig. Og jeg er forbavset over, hvor lidt man egentligt kunne smage blomkålen. Jeg vil uden tvivl kaste mig ud i grøden igen, dog er der steder jeg evt. ville tweake den lidt efter mine smagsløg.

Jeg brugte selvfølgelig den ’forkerte kokosmel’, hvilket resulterede i, at jeg synes den var lidt ’melet’. Dette undrer mig dog en smule, da jeg ikke bemærker denne ’melede fornemmelse’ i eksempelvis kokosgrøden, som risengrøden egentligt har meget tilfælles med? Næste gang forsøger jeg mig med den kværnede kokosmel. Desuden tror jeg, at jeg vil forsøge at jævne den med et æg i stedet, og se om det kan gøre det? Her er oste jævning jo ikke ligefrem et alternativ.. ;) Og ellers kunne det vel blive en kokosgrød – risengrød kombination? Så hvis der er blomkålsris til overs fra aftensmaden, så ryger de en tur i morgengrøden! Ingen madspild og flere grøntsager! Win! ;)

I får version 1.0 her.. :)

SONY DSC

Opskrift – LCHF risengrød (1 pers.):

Ca. 100g. blomkål

1 ½ dl. piskefløde

1-2 tsk. fint kokosmel (kokosfibre)

Vaniljepulver

1 nip salt

Sødning efter smag

Riv blomkålen fint til ris, læg det i en skål og overhæld det med kogende vand. Lad blomkålsrisen trække 10-15sek. i vandet. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe af. Pres evt. vandet ud med en ske.

I en lille gryde koger du fløde, vaniljepulver og sødning. Lad det koge lidt op og tilsæt de afdryppede blomkålsris. Rør det godt igennem og tilsæt lidt kokosmel undervejs og lad det jævne og tykne.

Spises med kanel og smørklat. :)

Min anden uge på 5:2 diæten…

Så blev det uge nummer to på 5.2 diæten for mit vedkommende. Jeg har indgået en aftale med mig selv, at jeg ville give den et forsøg i en måned, ellers ville jeg ikke føle jeg kunne udtale mig nok om det. Og ofte sker der jo det, at kroppen lige skal vænne sig til forandringerne. Prøv at forestille sig, at jeg havde givet op den første uge på LCHF, hvor jeg havde hovedpine, var træt og konstant gnaven! Så havde jeg aldrig oplevet den nærmest utopiske tilstand, der fandtes på den anden side, i form af stabilt blodsukker, ingen migræne, mindre lyst til sukker, tabte kilo… ja, listen er lang.. ;)

Jeg kan mærke, at fastedagene er begyndt at smitte lidt af på mine almindelige spisedage, forstået på den måde, at jeg spiser færre måltider. Faktisk er jeg begyndt at spise min morgenmad senere, de dage, hvor min hverdag tillader det.
Og så er jeg begyndt at træne på tom mave, noget jeg aldrig har praktiseret før. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg har altid haft en idé om, at jeg skulle træne på ’fuld tank’, for overhovedet at kunne gennemføre. Dette har jeg fået manet i jorden, da jeg tilsyneladende klarer mig ligeså fint på tom mave. Jeg er ikke sikker på, at jeg ville have haft det på samme måde, hvis jeg spiste almindelig kulhydratrig mad. For da jeg gjorde det, oplevede jeg, at jeg var sulten fra det øjeblik jeg vågnede. Nu kan jeg godt vente flere timer, før jeg behøver spise morgenmad, hvilket ofte resulterer i, at min morgenmad bliver en morgenmad/frokost kombination.

Anden uge er forløbet noget bedre end den første, og jeg er efter råd, gået fra tre måltider til to måltider på min fastedage. Dette har klart forbedret mine dage, og jeg har ikke følt den samme sult, da jeg kunne nyde lidt større måltider. Derudover har jeg været ekstra opmærksom på at drikke rigeligt med væske og få nok salt. Jeg er typen, der virkelig kan mærke, når jeg mangler salt!

Jeg har i denne uge valgt, at gøre ligesom i sidste uge, og simpelthen dokumentere al min gøren og laden. Mest fordi jeg er født skeptiker, og gerne vil se ’synlige’ beviser på, at andre ting kunne spille ind på et evt. vægttab mv. Derfor får I også et indblik i alt, så I kan så en fornemmelse af evt. usikkerheder i projektet. Og hvis nogen af jer har været i gang med 5:2 diæten længe, så kan I jo også komme med gode råd, hvor jeg skal tweake min kost, osv. :)

MINE OPLEVELSER I MIN ANDEN UGE PÅ 5:2 DIÆTEN:
MANDAG (2):
Morgenmaden blev en klassiker: røræg med ost.
Aftensmaden: en proteinbolle fra LIDL med coleslaw og pulled pork.
Desuden snacks i form af en håndfuld macadamianødder, en håndfuld pistacienødder og en tyk skive emmentaler.

Motion: 40min. cardio/bodytoning.

Mandag 2 collage

mandag 2 inhold

TIRSDAG (2):
Morgenmaden var igen en omgang røræg med ost.
Aftensmaden var lidt tøm køleskabet: lidt coleslaw, pulled pork, 4 skiver bacon, et par skiver emmentaler og en klat pesto.
Aften snack, da jeg kunne mærke, at jeg skulle tanke lidt fedt op, inden morgendagens faste: de allersidste rester coleslaw og pulled pork. ½ agurk, 1 lille håndfuld macadamianødder og 30g. mayonnaise rørt med hvidløg.

Motion: 40min. cardio/bodytoning, 10 min. let – moderat styrketræning, og yderligere 40min. cardio/bodytoning.

Tirsdag 2 collage

tirsdag 2 indhold

ONSDAG (2):
Ugens første fastedag: 1 blødkogt æg og 100 g. cheasey hytteost og 100 g. skyr – rørt med vaniljepulver og sødning. Ovenpå: 50 g. blåbær.
Aftensmad: Tomatsuppe, 50 g. hytteost og 4 skiver kalkunbacon.
Dagen gik super godt, og jeg havde ingen problemer med at træne eller med at styre min sult. Min nat var dog utrolig urolig. Ved ikke om det havde noget med faste at gøre, da jeg jo ikke følte sult, men ikke desto mindre var min krop lidt irriterende om natten.. ;)

Motion: 40min. cardio/bodytoning.

onsdag 2 collage

onsdag 2 indhold

TORSDAG (2):
Morgenmad: Osteæg med 4 skiver bacon.
Aftensmaden var plukket kylling, baconbagte bønner og champignonflødesovs. Ikke så længe siden jeg fik denne ret sidst, men jeg har også drømt om at få det igen lige siden.. ;)
Fik desuden et stor stykke citronkage + 20 g. macadamianødder.

Motion: 40min. cardio/bodytoning.

Torsdag 2 collage

torsdag 2 indhold

FREDAG (2):
Jeg sprang morgenmaden over, og fik meeeget sen frokost, sådan hen ad 15 tiden. Der fik jeg kylling, baconbagte bønner, mozarella/tomat/bacon salat, pesto og mayonnaise.
Til aftensmad (!!) Fik jeg råcreme med friske bær og 3 oopsies. Suveræn aftensmad.. ;)
Desuden spiste jeg en håndfuld macadamianødder og et stykke emmentaler.

Motion: 40min. cardio/bodytoning.

Fredag 2 collage

fredag 2 indhold

LØRDAG (2):
Da jeg alligevel havde en hjemmelørdag, bestemte jeg mig for at gøre denne dag til ugens anden fastedag.
Morgenmaden blev en efterhånden klassisk fastemorgenmad: skyr/hytteost med bær + et blødkogt æg.
Aftensmaden blev to oopsies med en anelse pesto, lidt rucola, plukket kylling og 3 skiver kalkunbacon.
Igen en dag uden de store problemer, og jeg begyndte at mærke fastens lethed og energi. :)

Motion: 40min. cardio/bodytoning.

lørdag 2 collage

lørdag 2 indhold

SØNDAG (2):
Jeg var modig, og kastede mig ud i en omgang kokosgrød inspireret af denne fine blog. Jeg er glad for at jeg valgte at toppe min kokosgrød med granatæble og smør, da det sure og salte fra disse modvirkede tyngden i kokosgrøden. Kunne godt forestille mig, at det ville være lidt for vammelt for mig i længden ellers.. Men det smagte fantastisk, og bestemt ikke sidste gang jeg kaster mig ud i den grød. Et skønt alternativ til mine vanlige morgenæg. :)
Aftensmaden blev en omgang brændende kærlighed med blomkålsmos.
Desuden spiste jeg en oopsie med smør og spegepølse, et par skiver emmentaler og 2 LCHF popcakes (ikke afbilledet – opskrift følger).

Motion: 40min. cardio/bodytoning.

Søndag 2 collage

søndag 2 indhold

RESULTAT:
Hvordan er det så gået i denne uge? Jo, jeg har tabt yderligere 1,6kg. (3,8 i alt på to uger) og også smidt 5cm. denne gang – 2 af dem omkring barmen (Oh, no!).

Det er lidt svært, at blive ved med at være super kritisk, når der nu er ret så umiddelbare og målbare resultater.. Ja ja, fortsættelse følger.. ;)

Grønkålschips..

Ja, her er endnu engang tale om den slags indlæg, hvor indholdet dårligt nok kan kategoriseres som en opskrift. Men ikke desto mindre, så synes jeg lige at det alligevel er værd at nævne. Nu er det jo sæson for grønkål, for filan! Yay! :)

Sidste år lavede jeg flere gange disse grønkålschips, når snacklysten meldte sig – og det kan jo ske. ;) Og så er de virkelig nemme at lave, er dejlige sprøde og et godt alternativ til deres forbudte modstykker. :)

Et godt tip: Hvis du ikke spiser portionen op, så lad dem ikke stå på køkkenbordet natten over: så kan det godt være, at dit køkken kommer til at lugte lidt af prut! ;)

SONY DSC

Opskrift – Grønkålschips:

4 – 5 stængler grønkål

1/2 dl. olivenolie

Krydderier efter eget ønske (jeg brugte lidt hvidløgspulver, paprika, salt og peber)

Vask grønkålen grundigt, så du ikke får ubudne gæster i maden. Riv bladene af i ‘chips-størrelse’. Stænglerne skal du ikke bruge. Dup dem evt. tørre med et viskestykke, såfremt de er plaskvåde. Læg dem i en stor skål. Rør krydderier sammen med olien i en lille skål og fordel blandingen over grønkålen. Dette er nemmeste, hvis du bruger hænderne (jeg bruger plastikhandsker – det er lidt noget snask. ;) ).

Fordel grønkålen på to bageplader. Sørg for at bladene ikke rører hinanden – så bliver de nemlig ikke sprøde. Bages ved 100grader i en times tid, eller til de er sprøde. :)

Er din lyst til chips ikke stillet? Så prøv evt. disse ostepops. :)

Low carb citronmåne – uden mælkeprodukter og nødder! :)

… Og nå ja, selvfølgelig uden sukker og mel – men det er vel underforstået? ;) Okay, egentligt er det vel en sandhed med modifikationer, eftersom glasuren består af smør og flødeost –men selve kagen er fri for ovenstående! :)

Jeg ved egentligt ikke hvorfor, jeg eksperimenter med at lave mine opskrifter mere mælkeprodukt-frie? Måske for at spare lidt på kulhydraterne, som jo unægtelig findes i mælkeprodukterne? Og så kan jeg godt lide tanken om, at min kager er fyldt med grøntsager – så virker de knapt så forbudte.. Hø hø! ;) Og så længe man ikke går på kompromis med smagen, så er det vel fint nok? ;)

Derfor er min citronmåne jo egentligt en slags squashkage – selvom man ikke kan smage squashen. Men den fungerer som en fantastisk fugtgivende erstatning for mælkeprodukterne – og giver masser af ’svampet-hed’ – flot opfundet ord, dér! ;) Jeg bliver mere og mere glad for squashen – den finder vej alle steder i mine retter. Og så udmærker den sig jo ved, at have et latterligt lavt kulhydratindhold, så man kan sagtens bruge løs af den.. :)

Egentligt ville jeg bare have lavet en almindelig glasur af sukrinmelis og citronsaft, men undervejs i projektet gik det op for mig, at jeg var løbet tør for førstnævnte. Derfor var jeg nødsaget til, at snige lidt smør og flødeost ind, på trods af intentionen om at gøre den fri for mælkeprodukter. Og hvis jeg skal være helt ærlig? Så tror jeg resultatet blev bedre på denne måde, med den lækre sur/søde smør/oste-glasur. Mums!

Som I nok ser, er der kun en halv kage på billedet. Den anden halvdel rør en tur i fryseren. Desuden.. Så er den klassiske citronmåne jo ikke fuldmåne, vel? ;)

SONY DSC

Opskrift – Low carb citronmåne (12 pers.):

8 æg

90 g. sukrin+ (prøv evt. den dobbelte mængde sukrin gold – den skulle efter sigende have mindre bismag?)

1/2 dl. smagsneutral olie

300 g. fintreven squash (skrællet – ellers bliver kagen grøn! ;) )

Skal og saft fra 2 citroner (økologiske)

3 tsk. bagepulver

1-2 tsk. Vaniljepulver

100 g. fint kokosmel (kokosfibre)

½ dl. fiberhusk

Æg og sukrin+ piskes let luftigt. De våde ingredienser (olie, squash, citronsaft og -skal) piskes i. Tilsidst tilsættes de tørre ingredienser, og dejen røres godt igennem elpiskeren til man kan mærke det tykner lidt. Hældes i en springform beklædt med bagepapir, og bages ca. 45-50 minutter ved 200grader. Lav evt. lige strikkepinde-nummeret! ;)

Glasuren (til en halv kage – altså en måne! ;) ): 1 stor spsk. sukrin+ (pulveriseret) ryger en tur i minihakkeren sammen med 2 spsk smør, 1 spsk flødost, 1 tsk. Citronskal og 1 spsk. citronsaft. Smørres ud på kagen, når kagen er helt afkølet.

SONY DSC