Choko/lakridsmandler :)
I dag blev det endelig til lidt julegodter! Yay! :) Denne gang blev det til lækre choko/lakridsmandler, efter en opskrift jeg havde set på tv2’s hjemmeside. Og jeg siger jer, de er lækre! :P
Mandlerne blev så pakket i små poser, og så har jeg ellers til lidt værtindegaver her i december – hvis jeg da ikke når at spise dem selv inden! ;)
Jeg lavede dobbelt så mange mandler som opskriften foreskrev, men brugte alligevel kun samme mængde chokolade – så jeg tror måske de har været liiiige rundhåndet nok dér.. Det er begrænset hvor meget chokolade man kan få til at hænge ved sådan et lille mandel-bæst. ;)
Foruden choko/lakridsmandlerne, så fik jeg i dag også smuttet 700g. mandler! Puha, sikke en omgang! Hvem sagde granny hands?! :P Men så er jeg også klar til at lave marcipan i weekenden, hvor jeg skal passe mine nevøer og niece. :)
Opskrift – Choko/lakridsmandler:
200g. mandler
150g. mørk chokolade (jeg brugte 70%)
1 dl. Raw kakaopulcer
2-3 spsk. lakridspulver (jeg brugte halv Bülow, halvt Jakobsen)
1 spsk. carobpulver (kan sagtens udelades)
(Lav mere af blandingen, hvis du løber tør undervejs.. ;) )
Rist mandlerne i 10-15min. ved 180grader, og lade dem efterfølgende køle helt ned.
Bland lakridspulver, kakao og carobpulver i en skål.
Smelt chokoladen over vandbad og kom et par mandler ad gangen i chokoladen og vend dem deri. Fisk dem op med en gaffel, og bank overskydende chokolade af kanten på skålen.
Vend de våde mandler i kakao/lakridsblandingen og læg dem på et stykke bagepapir og lad dem størkne helt.


2 Replies to “Choko/lakridsmandler :)”
Mmmh! Godt nok er det ikke jul længere, men det betyder vel ikke, at man ikke kan lave sig en omgang af de lækre mandler? De ser virkelig fantastiske ud! :)
Altså.. jeg ville ikke have nogen betænkeligheder ved at lave dem nu, Heidi! :P (Bortset fra at jeg har lovet mig selv, at holde lækkeri-niveauet på et minimum her efter en lidt for heftig jul! Hø hø..)
KH. Katrine