LCHF brownie..

Idag er kommet til en næsten klassiker inde for low carb genren; LCHF browie! Men der er jo en grund til, at nogen opskrifter går igen og igen – det er jo simpelthen fordi de er top-lækre! :D Denne version er den nemme (men lækre!) af slagsen, med kun meget få ingredienser.. :)

SONY DSC

Opskrift – LCHF brownie (16 stk.)
200g. mørk chokolade
200g. smør
100g. sødning (modsvarende 100g.: jeg brugte halvt sukrin, halvt stevia drys-let)
6 æg
1 spsk. fint kokosmel (kokosfibre)

Smelt smør, chokolade og sødning i en gryde. Lad det afkøle og pisk æg og kokosmel i. Hældes i muffins-forme og bages ca. 25-30 ved 200grader.

SONY DSC

SONY DSC

21 thoughts on “LCHF brownie..

  1. Pingback: Low Carb tøsehygge.. ;) | Low Carb Livsstil

  2. halløøøj!

    Uhmm hvor ser de lækre ud! Hvilken lchf kageopskrift er din favorit? Ville nemlig gerne bage en kage snart men kan ikke vælge hehe :P

    Kærlig hilsen

    Freja

    • Puha.. Den var sgu svær! :D Det kommer nok lidt an på formålet? Altså banenkagen og græskarbrødet/kagen er rigtig gode hverdags/’madpakke kager’, hvis det giver mening? ;)
      Hvis den derimod skal have lidt mere gas, til festlige lejligheder, så vil jeg klart anbefale hindbærcheesecake brownien, som Xenia står bag. Der får man lidt det bedste fra to verdener, altså bunden minder om brownien ovenfor + man får cheesecake – win win! ;) Så den ville jeg helt klart anbefale.
      Jeg har lavet den to gange. Første gang var den jeg viste her på bloggen, anden gang fulgte jeg Xenia’s opskrift slavisk. Og den var bedst anden gang, så jeg linker lige til hendes opskrift.. Så er vi da sikker på, at den ikke mister noget i oversættelsen.. ;)

      http://www.hjemmehosxenia.dk/2013/02/cheesecakebrownie-med-hindbaer.html

      Men ellers kommer der nok flere kageopskrifter på bloggen sidst på ugen. Skal til tøseaften næste weekend – og jeg står for desserten..! Så skal den ha’ gas! ;)

  3. Ser super lækkert ud. Kan man bruge flydende sød istedet for sukrin? Og ville man kunne erstatte mørk chokolade med hvid chokolade, så man fik hvid chokolade brownie? :)

    • Hej Sarah :)

      Jeg må indrømme, at mit kendskab til at bage med flydende sød ikke er så stort.. :/ Jeg er bange for, om kagens konsistens kommer til at mangle ’stivheden’ fra sukrinen? Især hvis du også bytter den mørke chokolade ud med den hvide? Du ved, hvid chokolade kan godt være lidt svær at få til at stivne igen (har jeg erfaret, efter utallige mislykkede konfekt forsøg! ;P ).

      Men hvis det var mig, så kunne jeg sagtens finde på at lave en lille ‘tester’. Altså bare lave to muffins eller så – bare lige for at prøve det af? Det kan jo sagtens være at det dur? :)
      Sådan hen ad: 35g. chokolade, 35g. smør, 1 æg og ca. 1/2 tsk. kokosmel? Og så noget der svarer sådan cirkus til 15-20 gram sukrin? Det ved jeg ikke helt hvad er i flydende sød..? :)

      KH. Katrine

  4. Hej med dig :)
    Hvor ser de lækre ud! Der er dog lige en lille ting jeg er nødt til at spørge om :)
    Jeg har lagt mærke til at du nogle steder nævner kokosfibre, så skal bare lige være helt sikker på at jeg har forstået det rigtigt:
    Det kokosmel der skal anvendes her, er det almindelige kokosmel, ikke? Altså det som egentlig intet har med mel at gøre.. Eller har jeg misforstået? :)
    – Kathrine

    • Hej Kathrine

      Det var godt, du bemærkede det! For det er da en fejl! :/ Der er faktisk kokosfibre, jeg mener. Pp den anden side, så jeg jeg ikke der ville være sket den store skade? Kunne faktisk godt forestille mig, at det ville smage vildt lækkert med en masse almindelig kokosmel i? Og evt. en sjat kaffe? Det må jeg lige skrive på to-do listen.. ;)

      KH. Katrine

      • Hehe, jamen så var det jo ikke helt skidt jeg spurgte :-D
        Jeg var faktisk gået i gang da jeg skrev, så for at være på den sikre side, puttede jeg en spsk (med top) alm kokosmel i og så en halv spsk kokosfibre i, og de blev super gode :-D
        Men hold da op, mine blev kæmpe store i ovnen :O
        Dog klaskede de sammen igen da de blev hevet ud, skete det også for dine? :-)
        – Kathrine

        • Mmm.. Hvor lækkert – lidt ny opfindelse dér? ;)

          Jeg synes ikke at mine blev sådan store-store. Altså de hæver jo lidt op, du ved sådan soufflé agtigt, hvilket er grunden til at de falder en smule samme efterfølgende. Men det lyder vildt hvis de blev mega store? Især når man tænker på, at der jo ikke er noget bagepulver eller noget i? Hmm.. :/

          Men dejligt at høre, at smagen trods alt var i top.. :)

          KH. Katrine

  5. Tusinde tak for dit svar. Jeg fik lavet en lille tester med den hvide chokolade. Jeg endte dog med at købe sukrin istedet for at bruge flydende sød. Jeg kan fortælle, at med hvid chokolade blev det ikke ret godt. Den hvide chokolade smagte ikke rigtigt igennem, så kagen smagte af smør og æg. X-)
    Jeg fik heldigvis også prøvet at bage med mørk chokolade og det var super lækkert!

    • Tak for tilbagemelding. :)

      Ja, puha, det lyder ikke lækkert! Smør og æg?! Men der er nu heller ikke meget chokolade over hvid chokolade.. :P Men det kunne være lækkert at finde frem til en version, hvor det indgik.. Måske en brownie med chunky stykker hvid chokolade og nødder? ;)

  6. Mums, ja det lyder også lækkert! Jeg får fint besøg om nogen uger, skal jeg nemlig sige dig, og der ville jeg rigtig gerne servere en hvid chokolade brownie med hindbær sorbet. Måske jeg skulle lave en tester af chunky versionen…. :)

    • Ellers mindes jeg faktisk, at have set en ´blondie´ inde på proteinopskrifter.dk? Men jeg ved jo så ikke helt, om han så har kommet alle mulige pudsige ting i? :/ Men ellers kunne man måske gøre noget, med at fyre en masse kokosfibre i?
      Men ellers kan jeg anbefale Xenias hindbærcheesecake brownie – den bliver jeg seriøst aldrig træt af! :P

  7. Vil gerne hører om man kan bruge ren Stevia, jeg har noget fra Bolivia til bagning da jeg ikke vil have sukker?
    Venligst Lea

    • Hej Lea

      Jeg har ikke selv erfaring med ren stevia, må jeg desværre erkende.. :/ Jeg ved ikke om kage kommer til at mangle noget ‘fylde’, hvis der ikke er noget sukkererstatning der ligesom er 1:1 i fylde – giver det mening? Og så er der jo det her med, at stevia smager lidt lakridsagtigt i større mængder.
      Ja, det var ikke rigtigt er særlig brugbart svar, er jeg bange for. men hvis det var mig, så ville jeg nok lave en lille prøveportion á to cupcakes, inden du fyrer en masse ingredienser af på det.. :)

      KH. Katrine

    • Hej Karina

      Tusind tak for din kommentar. :)
      Jeg undskylder det virkelig sene svar, men bloggen har lige været sat lidt i bero. ;)
      Det glæder mig at du synes om opskriften. Der skal vist eksperimenteres lidt med noget forskelligt fyld i den en dag? :)

      KH. Katrine

  8. Pingback: Bloglæsernes favoritter 2014 | Low Carb Livsstil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *