Jeg er jo egentligt ret stor fan mørbrad/chorizo gryden, men en gang imellem trænger man bare til variation. Så denne gang blev det til en karry udgave. :)
Jeg er ret glad for svinemørbrad. Det er virkelig en taknemmelig størrelse at arbejde med – der skal pænt meget til for at man f***er det op. Det er bliver bare altid mørt.. ;)
Jeg spiste min mørbradgryde med en omgang LCHF proteinpasta + en klassisk tomat/fetasalat med oliven. Der skulle ligesom lidt grøntsager ind i måltidet.. ;)
Opskrift – Karrymørbrad/pølse gryde (6-8 portioner):
50g. smør
3 store spsk. gul karrypasta (jeg brugte en fra Blue Dragon)
1 spsk. karry
3 løg
2 afpudsede svinemørbrad
4-5 gode pølser
½ liter piskefløde
Salt og peber
I en stor gryde smeltes smør, og karrypasta og karry ’brændes let af’ deri. Mørbradene afpudses og skæres i små stykker, ligesom pølserne også skæres i skiver. Løgene hakkes groft. Kød, pølser og løg hældes i gryden, hvor det brunes let af. Tilsæt fløde og lad retten simre en lille halv time. Lad fløden koge ind, så sovsen tykner. Hvis tålmodigheden ikke er til det, så jævn sovsen med flødeost, guarjævning eller lign. :)
Smag retten til med salt og peber.
LCHF proteinpasta (ca. 2 portioner):
2 æg
70g. flødeost
2 spsk. husk
Pisk æg, ost og husk sammen med en elpisker. Beklæd en bageplade med bagepapir. Hæld dejen ud på bagepapiret og bred det ud som en stor firkant med en dejskraber eller lign. Bages ved 150 grader i ca. 15min. Når den er færdigbagt rulles den sammen og skæres i tyndes strimler.
Pingback: Maddagbog no. 5 | Low Carb Livsstil
Pingback: Et hængeparti om überstriks LCHF (Skaldemans LCHF) inkl. maddagbøger | Low Carb Livsstil