Low carb cookies

For noget tid siden modtog jeg jo en pakke med alskens herligheder. Jeg havde flottet mig lidt, og købt et par ting jeg ikke havde prøvet før, bl.a. cacaonibs. Jeg ved ikke helt hvad jeg havde regnet med (måske chokolade? ;) ), men blev en smule overrasket over smagen. De var jo pænt bitre! Sådan set ikke på en dårlig måde, men det kræver (ifølge mine smagsløg), at de bliver opvejet af noget sødme. Derfor kastede jeg mig ud i en omgang cookies.. Og de blev ret vellykkede! Så er her opskriften på de sprøde herligheder.. ;)

SONY DSC

Opskrift – Low carb cookies (20stk.):
2 bægre æggehvide
25g. sødning (kokossukker, sukrin gold eller lign.)
60g. mandelmel (jeg brugte den fra superfruit)
45g. hakkede hasselnødder
15g. hakket mørk chokolade
10g. cacaonibs (eller bare mere chokolade.. ;) )
¼ tsk. vanillepulver

Æggehviderne piskes stive og de tørre ingredienser vendes forsigtigt heri. Lægges i små klatter ud på en bageplade. Bages ca. 20min ved 200 grader.

SONY DSC

24 thoughts on “Low carb cookies

  • Jamen det var så lidt Annette.. :)
   Den lille picnic dåse er fra Green Gate og den har jeg købt på himmelfryd.dk. De store (og de er virkelig store!) er fra Tilda, og dem har jeg købt hos Panduro. De havde et sindsygt godt tilbud på tre dåser (tre forskellige størrelser) til 89,- :)

   • Hej Katrine

    Nu er jeg helt ny inde for dette Low Carb og kunne godt tænke mig at vide hvor I køber de forskellige ingredienser??? jeg har fundet mandelmel, med hvad er sødning og husk f.eks??
    Mvh Annette

    • Hej Annette

     Jeg kan godt forstå, hvis du er lidt forvirret. Vi smider jo om os med ukendte ingredienser! :/

     Hos Tatjana kan du læse lidt om de forskellige ingrediensers egenskaber – håber det kan hjælpe lidt? :)
     http://lowcarb.dk/opskrifter-og-ingredienser/ingredienser/

     Hvis du lige er startet, så behøver du slet ikke alle disse specialvarer. Det er mere til desserter osv. at man har brug det. Altså det jeg mener er, at man behøver ikke gå ud og investere i en helt masse og købe sig fattig i specialprodukter. Low carb/LCHF er jo egentligt helt alm. mad, altså kød, æg, grøntsager og fedt.

     Når det så er sagt, så kan jeg sagtens forstå, hvis du har lyst til at give dig i kast med nogle dessertopskrifter osv. Det er rart med lidt til den søde tand.. ;) Jeg bruger ofte ordet ‘sødning’, som sådan et ‘sødme efter eget valg’. Nogle foretrækker stevia, andre sukrin eller noget helt trejde. Så det er lidt ment som: gå efter det, der passer til dine smagsløg.
     Selv kan jeg bedst lide sukrin gold. Synes det er den med mindst bismag. Eller bruger jeg kokossukker – som dog indeholder kulhydrat. Bruger det kun i moderater mængder.

     Jeg har handlet i flere forskellige butikker, bl.a. helsehelse.dk, viivaa.dk, lowcarbstore.dk, helsebasen.dk mv. Jeg plejer at tjekke, hvor de varer jeg skal bruge er billigst. Men ellers kan du få de fleste varer i almindelige fysiske helsekost-forretninger.

     Håber det gav mening? :)

     KH. Katrine

 1. Skøn side du har!
  Tror du det bliver for meget, hvis jeg bruger mandler i stedet for hasselnødder? Herhjemme er vi nemlig ikke helt så vilde med hasselnødder.
  /Sidsel

  • Tusind tak, Sidsel! :)

   Ja, du kan bruge de nødder, du har lyst til. Det vigtigste er egentligt at få pisket hvide godt stiv, og få vendt de andre ingredienser forsigtigt deri. Det er nøglen til at få dem sprøde. :)

   KH. Katrine

 2. Hej – fantastisk god side, med en masse lækre opskrifter! :-)

  Der står i opskriften, at man skal bruge to bægre æggehvide, men jeg har kun æggehvider på karton. Hvor meget skal jeg bruge så? Jeg husker simpelthen ikke hvor store de bægre er..

  • Hej Julie – og tusind tak. :)

   Nu er der jo lidt forskel på de forskellige fabrikanters æggehvider, men jeg mener der plejer at være mellem 1,25 – 1,5 æggehvide i sådan et bægre. Så 2 bægre á ca. 3 æggehvider fylder nok hen ad 1 dl.? Ja, det er bliver et sådan cirkus svar, men håber det giver lidt mening.. :)

   KH. Katrine

  • Hej Amanda

   Når hviderne ikke bliver stive, er det oftest fordi skålen ikke er 100% ren eller hvis der er kommet lidt blomme i hviderne.
   Du vil ikke få det samme resultat, hvis dine hvider ikke er stive. Du kan sikkert godt få en fin smag ud af dem, men sprøde, det bliver de ikke. Men hvis du kan leve med det, så go for it! :)

 3. ELSKER DINE OPSKRIFTER !!!
  Men lige et hurtigt spørgsmål, hvad er næringsindholdet i disse skønne småkager ? :)
  -Er nemlig nysgerrig da jeg er på vej i vægt til et regatta, og det ville hjælpe lidt på samvittigheden :)

  XOXO herfra

 4. Hej Katrine,

  Jeg har lige prøvet at lave denne opskrift, desværre ikke helt vellykket :( jeg havde en forestilling om, at de skulle lægges i små ‘klatter’ på bagepladen, og så selv flyde ud når de kom ind i varmen? Mine flød desværre bare slet ikke ud, hvad kan jeg ha’ gjort forkert? Fulde opskriften 100% ! Kan jeg have lavet klatterne alt for store? Fik kun 12 ud af min portion, du fik 21 :/

  Vh. Camilla

  • Hej Camilla

   Øv, at dine kager ikke blev som forventet. :(
   Kagerne flyder lidt ud, men ikke meget. Det er jo en slags ‘marengs’, der er fundamentet for kagerne, så de bliver ved med at have en vis form. Du kan også se en anden af mine udgaver her, hvor de er blevet lidt bulet. Så jeg tror sådan set ikke du har gjort noget forkert, du har måske bare haft lidt rigelig ‘top’ på?

   Mht. størrelsen, så er mine vel 4-5 cm i diameter. Så hvis du har lavet dine meget store, så er det nok her den ligger begravet. Jeg synes man med fordel kan lave dem lidt mindre, da det ofte sikrer et bedre resultat, nemlig at kagerne bliver mere sprøde. :)

   Håber det var svar nok? Ellers skriv endelig igen. :)

   MVH. Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *