Jeg har vist et lille hængeparti? Jeg menes at have flashet disse chorizo/feta deller en million gange, om ikke andet, så sådan i forbifarten med nogle inspirationsindlæg? I hvert fald har jeg nærmest fryseren fuld af dem, fordi de er så velsmagende – og nemme! Jeg hiver et par op af fryseren op morgenen, og så er de klar til at blive spist til frokost. Det sker også ofte, at jeg spiser dem til morgen, hvis jeg lige er lidt doven.. :P
Jeg kan rigtig godt lidt at lave frikadeller i ovnen. Både fordi, de passer sig selv, men også fordi, jeg godt kan lide den skorpe det giver. Og så skal man heller ikke bekymre sig om, hvorvidt de falder fra hinanden, som man skal, når man steger/vender dem på panden.. ;)
Jeg laver altså en ordentlig portion, når jeg laver dem, så hvis du ikke gider halvanden bradepande med frikadeller, så må du lige justere lidt i opskriften.. ;)
Opskrift – Chorizo/feta deller – ca. 30-40stk.:
2 pakker svinefars (mine var på 400g. og gav 800g. i alt)
150-200 g. chorizo
3 store løg
1 revet squash
2 æg
1 pakke feta (200g.)
2-3 spsk. røget paprika (almindelig kan også bruges, røget paprika har bare en dejlig aroma)
Lidt chilipulver (kan udelades)
1 sjat piskefløde (til at justere konsistensen)
Salt og peber
Skær chorizoen i små stykker, steg det let gylden på en pande i lidt smør/olie. Hak løgene og riv squashen imens.
Hæld løg, squash, æg, feta, paprika, (chili), salt og peber i skål. Tilsæt chorizo + dets stegefedt. Rør det hele godt rundt med en gaffel (eller brug en røremaskine eller lign). Smid farsen i skålen og rør godt rundt. Hæld piskefløde i lidt ad gangen, indtil du får den ønskede konsistens.
Beklæd en bageplade med papir. Brug en ske til at forme frikadellerne med og læg dem på bagepapiret.
Bages i 20-30 minutter ved 200grader.
Lækre deller ;-)
De må vist afprøves til næste uges mealprepping på søndag – bliver dog med kylling, da svinekød og jeg går mindre godt sammen :-)
God søndag!
KH
– frk. sveske
… Og selv tak, for inspiration. Næste gang vil jeg nemlig forsøge mig med dine kyllinge/spinat deller. Det farve, er da ikke til at stå for! :P
Uhm Katrine!
Det må være dem, som skal laves til næste uges mealprepping. Det bliver nok med kylling, da svinekød og jeg ikke går super godt sammen – når bacon og gode pølser regnes fra.
Tusinde tak for inspiration!
God aften!
KH
– frk. sveske
Det ska du gøre, det er virkelig lækkert! :D Men jeg er altså også i lidt af en chorizo fase for tiden. Sådan som lidt alternativ til bacon. Det smager jo vold-godt! :P
De skal laves i morgen som den lettere mandags mad i børne familien! Det lyder rigtig godt med revet squash, chorizo og feta til svinekødet. Herhjemme er det en favorit med en traditionel fars(uden mel, forstås) og så godt med revet parmesan
Mmm… Parmesan er altså også lækkert i! :) Jeg synes generelt, at ost bare gør sig skide godt i farsretter. Jeg fyrer ihvertfald tit mine oste-rester i. Det giver lige et ekstra pift til smagen.. :)
Ahmen Katrine!
Vi siger mange tak for mad☺️ Vi fik dem i går og hvor er de gode!!
Kh Karin
Jamen selv tak, Karin. :) Er super glad for, at de faldt i god jord. Og gerne ved hele familien? ;)
Pingback: Maddagbog no. 9 | Low Carb Livsstil
Pingback: 5 x LCHF morgenmad.. | Low Carb Livsstil
Pingback: 5 x LCHF aftensmad.. | Low Carb Livsstil
Pingback: 5 x LCHF mellemmåltid.. | Low Carb Livsstil
Pingback: 4 x LCHF frokost.. | Low Carb Livsstil
Pingback: 4 x LCHF frokostinspiration.. | Low Carb Livsstil
Pingback: Lidt om at have fødselsdag og sommerferie, lidt om forsømmelse og så 4 x inspiration til frokosten.. ;) - Low Carb Livsstil
Pingback: 4 x inspiration til frokosten.. - Low Carb Livsstil