Først og fremmest, vil jeg gerne på forhånd undskylde for den billedmæssige kvalitet i dette indlæg. Nogle af billederne er ret gamle, taget med iPad, osv. Så de er ikke så skønne – men idéerne er gode nok.. ;)
Første bud er en jysk klassiker, nemlig en bøf sandwich – godt med sovs! Her er brødet en oopsie, som jeg jo synes er en fantastisk lille alsidig sag. Desuden bønnerfritter bagt med bacon – sådan synes jeg, de er bedst. Og så selvfølgelig mayonnaise – det skal man ikke gå ned på! ;)
Burger uden brød. Måske den nemmeste måde, at få stillet sit burgerbehov. Og så længe der er ost, bacon og mayo, så er jeg tilfreds.. ;) Hertil bagt blomkål og rød peberfrugt – og så selvfølgelig lidt ekstra mayonnaise! ;)
Burger nr. 3 er, foruden er forbandet dårlig billede, en LCHF bolle med lidt sesamdrys på toppen. I bollen er der coleslaw, bøf og bacon. Hertil bagte grøntsager (gulerødder, peberfrugt og løg) og ja selvfølgelig, mayonnaise. ;)
Her er vi ude i et billede, der er fra før min high-fat tid! Der er virkelig low-fat, med kalkunbacon og det hele.. – tsk tsk! ;) MEN! Idéen er god nok: en portobellosvamp som burgerbolle og bagt pastinak (for de mindre kulhydratforskrækkede).
Grøntsagsklatter kan også bruges som brød. Her med klassisk fyld: bløde løg, bøf, bacon, ost og mayonnaise.
Hvis du ikke er så striks, så kan man ty til en proteinbolle fra LIDL (NB: er ikke glurenfri). Personligt, kan jeg godt spise dem uden at få ondt i maven. De er ikke LCHF, men jeg spiser dem af og til alligevel. Her er bollen fyldt med coleslaw, pulled pork og bacon. Gudespise! :P
Endnu en burger uden brød. Her er det fokus på tilbehøret: smørstegte grøntsager – dem bliver jeg aldrig trætte af! ;)
Så er vi ude i en omgang bøf sandwich igen. Denne gang med en grøntsagsklat som brød. Igen med bacon/bønnefritter og mayonnaise.
En oopsieburger. Med bacon-omviklet bønner og bagt rød peberfrugt. Jeg kan ikke forstå hvor mayonnaisen er henne – det må sgu være en fejl! :P
savle savle savle…..
*Indsæt karklud til at tørre op med* :P
Uhm! Katrine.
Nu må jeg snart have burger – igen!
KH
– frk. sveske
Det må du! Man kan altid finde på en god grund til at sætte burger på madplanen! :D
Super lækkert! Jeg kan også anbefale at bruge stegte skiver af knoldselleri eller portebello svampe som burgere :D
Anna – http://thewonderwomanwannabe.blogspot.com
Ja, du havde sådan en opskrift oppe for noget tid siden, ikke? Det så sat’me også lækkert ud! :P
Så må jeg lige blære mig og din side inspirerer mig altså vildt meget… Har tabt 6 kg bare ved lave lowcarb mad siden 5. januar. Ved også jeg har PCO men at det går SÅ hurtigt med det her mad, det er sgu for vildt. ja, Vildt…alt det jeg kan lide uden at kaste op af grøntsager.. Jeg vil prøve at lave burger og så vil jeg hører hvordan du laver de der grøntsagsklatter. Jeg har squash. Har du en opskrift på grøntsagsklatter med squash til “burgerbolle”
Hold da op! Det var dæl’me også et imponerede og hurtig resultat! Kæmpe tillykke! Den slags giver virkelig blod på tanden! :D
Jeg gør det lidt på ‘slump’, så jeg river bare mine ‘reste grøntsager”, såsom hvidkål, broccoli, blomkål eller lign. Og så kommer jeg et æg, godt med ost, lidt (fiber)husk og salt og peber i. Så lader jeg det lige trække lidt, så husk’en lige kan suge lidt væske til sig. Og så klatter jeg det ud på en bageplade og giver det 30min.’s tid (eller til de gyldne) i ovnen ved 200grader. :)
Jeg ser lige, at jeg ikke helt fik svaret på det du spurgte om. – tsk tsk! :P Men du kan bare bruge squash, ligesom ovenstående. Bare lige dræn den lidt for vand inden.. :)
Det var en super opskrift til squash klatkager. De blev super gode og en burger blev det til. Tak for det :) mange hilsner herfra, stine