LCHF ostepops

Jeg ved ikke med jer, men noget af det jeg til tider mangler på low carb livsstilen, det er chips! Nuvel, man kan selvfølgelig spise saltede og krydrede nødder, men hvis man snacker løs af disse herligheder, så kan kulhydratregningen godt løbe op! Så jeg blev nød til at finde nogle alternativer! Heldigvis havde jeg en svag erindring om, at jeg engang havde set nogle LCHF ostepops hos Mette.. Og jubii, de var der endnu! Og så var der ikke langt til handling. :)

Jeg fulgte Mettes opskrift så godt jeg kunne, men havde ikke lige parmesan på lageret, så det blev til en gang rød primadonna i stedet. Jeg må sige at jeg er positivt overrasket – de er virkelig sprøde og lækre. De er helt klart et forsøg værd, hvis du ligesom jeg, til tider craver chips.. ;)

SONY DSC

LCHF ostepops:

2 bægre æggehvider

1/8 tsk. Citronsaft

1 knivspids salt

80 g. cheddar

20 g. primadonna (eller parmesan!!)

Cheddar og primadonna rives og fryses. Når osten er frossen, skal den et smut i blenderen og blendes til fint ostesmulder. Æggehvider piskes stive sammen med citronsaft og salt. Sørg for at piske det godt stift! Ostesmulderet vendes forsigtigt i den piskede æggehvide. Kom ostemassen i en tylpose og lav småt ’oste-dutter ’ på bagepapiret.

Bages i ovnen i ca. 20-30 min. ved 150grader. Derefter gav jeg mine yderligere 20min. ved 50grader. Spises afkølet.

SONY DSC

SONY DSC

11 thoughts on “LCHF ostepops

    • Ja, jeg var virkelig seriøst positivt overrasket! :) Og tak for komplimentet. De var så fine, at billedet nærmest tog sig selv.. ;)

      Og det er bestemt ikke sidste gang, at jeg lurer på en af dine opskrifter.. :)

      Hilsen Katrine

  1. Jeg er normalt ikke den store fan af ostepops, men de her ser jo rent faktisk lækre ud. Jeg må erklære mig enig med Mette – det er nok de mest indbydende af slagsen, jeg nogensinde har set. Haha! Du har hermed fået en plads på min bloglove-liste! :D
    – Forresten! Hvis du en dag får en overvældende lyst til chips, og du ikke har tid til at lave dem selv, så er flæskesvær faktisk en helt igennem okay LCHF-snack. De indeholder udelukkende protein og fedt, så du slipper fuldstændig for kulhydraterne. Det kræver selvfølgelig, at man kan lide flæskesvær. Jeg har aldrig været så begejstret, men de er begyndt at vokse på mig! :b

    • Jamen tusind tak.. :) Blev ærlig talt også en anelse overrasket over billede resultatet, for come on; det er ostepops – det er begrænset hvor lækre de egentligt kan tage sig ud! :P

      Det kunne være jeg skulle give flæskesvær en chance igen? Jeg har nemlig heller aldrig været så begejstret for dem, men det kan jo være jeg er vokset fra det.. ;) Så faktisk en opskrift (tror det var hos Mette), hvor man dyppede flæskesvær i chokolade? Det kunne være en måde at ‘lære at holde af dem’, i chokolade forklædning.. ;)

  2. Pingback: Grønkålschips.. | Low Carb Livsstil

  3. Lavede en omgang igår! Nøj de blev gode men formåede kun at spise en håndfuld og gemme resten. Til min skuffelse var de noget bløde idag… Har du et tip?? De har ligget i en plastikpose og var HELT afkølede.
    Tilsatte lidt paprika; det var ikke dumt.
    Har tænkt at prøve at lave dem med det der parmesan man kan købe fintrevet…Ved godt det nok lidt er et lorteprodukt men nogengange er det rart at spare opvask og tid;-)

    • Hej Kirstine

      Det glæder mig, du synes om dem. Jeg synes også, de er et hit. Det er altså ret med noget ‘chips-agtigt’ en gang imellem.. ;)

      Hmm.. Jeg opbevarede bare mine i den beholder der er på billedet, som altså er en der ikke lukker særlig tæt. Måske det er der det ligger? Altså lidt ligesom biscuit vs. cookies? Hvor de ene bliver helt hårde, mens de andre absorberer fugtighed. Ej, kan ikke helt huske hvordan det er.. :P

      Men de var helt sprøde, da du spiste dem? For måske havde de ikke fået helt nok/helt gennembagte? For de bliver jo sådan marengsagtige i konsistensen (altså det er jo egentligt en oste-marengs), så de skulle gerne blive ved med at være helt stive.
      Ja, det var ikke lige det bedste svar jeg havde.. :/

      Mmm.. Lyder lækkert med paprika, det kunne jeg godt forestille mig var et hit? I virkeligheden burde man eksperimentere lidt med med nogle forskellige versioner. Sådan lidt barbeque, sour cream eller noget helt andet? :)

      KH. Katrine

  4. Pingback: Test av danska ostepops | 100tusen anledningar

  5. Disse så spennende ut! Hvor mye inneholder ett beger eggehviter. Får ikke kjøpt det i Norge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *