Low carb wannabe tartelet!

Okay, jeg indrømmer at jeg er ude på dybt vand, hvad angår hvad man kan tillade at bruge sine low carb ingredienser til – og ikke mindst forvente af dem! Sagen er den, at jeg havde resterne af en gryde-kylling liggende i mit køleskab – og jeg gad ikke lige den klassiske kyllinge/bacon salat. I stedet fik jeg en umanerlig trang til en god gammeldaws tartelet med asparges og kylling i hvid sauce. Så jeg måtte i gang med at eksperimentere med at finde en bund, og jeg endte ud med denne tærte lignende sag, som derfor sjovt nok smager lidt hen ad tærtebund! ;) Bestemt ikke dårligt, men jo heller ikke en snorlige traditionel tartelet. Men det tilfredsstillede min trang til tarteletter.. :) Mine fik lidt for meget, hvilket resulterede i at de jo var utrolig sprøde, meeeen de var nok liiige mørke nok.

Kylling/asparges sovsen laver jeg ganske ligesom man ville normalt, men jeg bruger fløde, æggeblommer og ost til at jævne med i stedet for mel eller maizena. Så man kan altså godt lave en sovs low carb og fantastisk meget high fat! ;)

SONY DSC

Low carb wannabe tarteletter:

50g. blødt smør

1 bægre æggehvide

¼ tsk. Salt

1 tsk. fiberhusk (den gule)

50g. sesammel

25g. mandelmel (jeg brugte fedtreduceret)

Æggehvide og smør piskes let sammen med en elpisker i en skål, og de resterende ingredienser tilsættes. Dejen skal muligvis skrabes lidt ud af piskerisene.. ;) Lad dejen hvile i køleskabet i 10 min. Man kan godt rulle dejen ud, men gør det imellem to stykker bagepapir, så du er sikker på at kunne få det fri. Brug evt. et spatel. Lægges i muffinsforme (de store hvide). Alternativ kan man fore muffinsformene med lidt dej af gangen. Bages ca. 20min. ved 160grader eller indtil de er gyldne og sprøde.

17 thoughts on “Low carb wannabe tartelet!

 1. Jeg har tit tænkt på at forsøge mig i tarteletter også :) Jeg ELSKER simpelthen bare høns i asparges. Men men men… Jeg vil helst have de der fluffy nogle, og det har jeg da bare ikke kunnet komme med en løsning på. -og så har jeg vist ellers konkluderet at jeg ikke har overskud til at lave nok til hele familien… men lur mig om ikke det alligevel får et forsøg en dag :D Det ser i hvert tilfælde knaldhamrende lækkert ud!

  • Jeg er simpelthen også tosset med dem, en perfekt mormor ret! :P Jeg vil også helst have de der store sprøde butterdejs nogen, de er jo fantastiske! Men jeg har heller ikke opgivet, at komme frem med en opskrift der minder om dem endnu.. Tænke tænke.. Vi må jo på jagt sammen.. ;)
   Og nej, det må siges at være lidt af et heldags projekt, at kaste sig ud i at lave lign. tarteletter til en hel familie! Så skal der edderspark’me skrues op for tålmodigheden! ;)

 2. Pingback: Danske klassikere i LCHF forklædning :) | Low Carb Livsstil

 3. Øv, når jeg klikker på billedet af dine lowcarb-flødeboller, kommer disse frem? Er vildt nysgerrig efter at se de flødeboller ;-)

 4. Hej. Det var lige sådan en opskrift jeg søgte. Dem vil jeg prøve. Hvor mange tarteletter bliver der ca? Eller spurgt på en anden måde. Til hvor mange voksne, hvis man kun får tarteletter?

  Kh
  Susanne

   • Hej Katrine.

    Ok ….jeg prøver bare din portion….så må vi se…. har ikke de andre ingredienser hjemme….

    Kh
    Susanne

    • Som jeg husker det, så smagte de sådan hen ad en grov tærtebund. Og så skal man selvfølgelig kunne lide smagen af sesam. ;)

     Men hvis du giver dig i kast med dem, vil jeg råde dig til at rulle dejen ud mellem to stykker bagepapir, og så lægge dejen OVER en muffinsform. Altså en muffinsform, der står på hovedet. Det er meget lettere, det tænkte jeg bare ikke lige på dengang.. :P

     KH. Katrine

     • De blev super. 4 stk. Havde problem med at rulle dem ud. Dejen hang fast på papiret. Satte papirs muffinsforme over nogle skåle, som jeg havde vendt på hovedet. Brugte en kniv til at smøre dejen på med. Satte formene på en rist med en bradepande under, til at opsamle det afdryppede fedt. Fyldet blev lavet af grundsovsen fra “Mæt og slank med LCHF” tilsat lidt kogte ærter/gulerødder samt noget kogt oksekød (en rest fra da jeg kogte suppe). Pynt blev en blanding af klippet purløg og hakke skvalderkål

     • Det lyder godt.. :) Jeg kunne seriøst godt snart spise en tartelet igen. Det må snart på menuen.. :)

      Jeg har aldrig smagt svalderkål. Er det sådan noget der egentlig er ‘ukrudt’, men som man så har fundet ud af, åbenbart smager godt? Du ved, sådan a la ramsløg? Det må jeg altså prøve en dag.. :)

      KH. Katrine

     • Skvalderkål er noget de fleste haveejere betegner som en pestilens! Vi bruger det i salat, som grønt drys og i morgen omeletten

 5. Super tip. Jeg laver i forvejen en tærtebund med mandler og sesam, så den smag kender jeg og kan heldigvis godt lide den. Jeg har sat det på menuen i morgen aften…..så får vi se :-)

  LCHF er stadig et begynder område, så det er godt, at jeg kan finde tips på nettet :-) vi har levet efter LCHF siden november sidste år. :-)

 6. Ha ha du skulle se mine tarteletter, de gled stille og roligt ned i bunden af muffin formene og blev til en meget tyk småkage, de smager godt men er ikke nemt at komme noget i. Hvad gør jeg forkert.

  • Ha ha, det lyder da ellers skønt en en småkage tartelet! :P Ej, jeg har jo siden fundet ud af, af det er meget lettere at lægge dejen henOVER en muffinsform, der har har bunden i vejret. Jeg ved ikke hvorfor, at jeg ikke lige havde tænkt over det dengang.. ;)
   Det må blive mit råd til næste gang. :)

   KH. Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *