Så blev det min tur til at lave wannabe kanelsnegle.. ;)

Okay.. Jeg ved godt, at jeg er en seriøs last mover på disse små kanel-banditter. Jeg har virkelig set dem overalt, så jeg ved ikke rigtig hvor idéen stammer fra? Så jeg kan desværre ikke kreditere med et link. Så hvis det er dig – then let me know.. :)

Nå, men jeg tog udgangspunkt i opskriften hos frk. Sveske, men endte alligevel med at gøre det lidt anderledes. Ikke fordi jeg som sådan ville lave det anderledes, men mere af bekvemmelighedsårsager. Jeg bagte nemlig min dej/kage/bund eller hvad det nu hedder, i ovnen. På den måde kunne jeg hurtigt smække dejen sammen og lade den passe sig selv, mens jeg hoppede i bad. Det synes jeg jo var super praktisk.. :P Turen i ovnen gjorde dog, at ’kagen’ blev mere stiv i det, end den ville have været, hvis den var blevet stegt på panden. Derfor knækkede den lidt hist og pist, da jeg ville rulle den sammen. Men det er jo ikke noget der gør, at den smager dårligere, vel? ;)

Desuden lavede jeg dobbelt portion, så jeg havde morgenmad (og/eller snacks) til et par dage. Og det kunne den altså sagtens klare. :)

Alt i alt en rigtig lækker morgenmad – der oven i købet slet ikke smager af æg! :P

SONY DSC

Opskrift – Wannabe kanelsnegle:
4 æg
Ca. 1 dl. fløde
2 spsk. fint kokosmel (kokosfibre)
2 spsk. sukrin gold
1 nip salt

Kanel creme:
Ca. 50g. smør
2-3 spsk. kanel
Sukrin gold eller kokossukker efter smag

Pisk alle ingredienserne sammen og hæld dejen ud på en bageplade beklædt med papir. Bages ca. 15min. ved 180 grader eller til den er lækker lysebrun. Ladt kagen svale lidt efterfølgende, inden du kommer kanelcremen på.

Rør ingredienserne til kanelcremen sammen, og fordel cremen på den afkølede dej. Rul den sammen og skær rouladen i små skiver. Top evt. med mere kanel, sukrin gold/kokossukker og mandelsplitter.

SONY DSC

3 thoughts on “Så blev det min tur til at lave wannabe kanelsnegle.. ;)

 1. Hejsa…
  Jeg er den usynlige ‘fan’ :-) Jeg har fulgt dig længe, hver dag og bliver bare så inspireret af dine retter. Det er virkelig lækkert. Jeg plejer ikke at kommenterer da jeg synes du er super til at skrive ned så det er til at forstå. Så sætter sjældent tvivl. Men lige her med kanelsneglene kunne jeg godt ha brugt et billede eller en forklaring af hvordan dejen ‘skal’ være. For jeg kan frygte lidt at min dej er for tynd. Specielt når du skriver ca. 1 dl fløde :-D

  Men tak for god inspiration. Glæder mig til at prøve dem af og håber dejen er perfekt :-)

  • Hej Kathrine

   Jamen jeg er tosset med alle læsere – også de usynlige af slagsen. :) Og det glæder mig meget, at du har kunnet finde noget inspiration herinde. :)

   Du skal ikke være bange for, hvis du synes din dej virker lidt tynd. Bare rolig, kokosfibrene og fiberhusken skal nok suge løs. Derfor plejer også at hælde min dej ud, INDEN fibrene har trukket væsken til sig. Så kan man fordele det fint ud på pladen. Og så skal den nok trække mens den bages i ovnen (eller hvis du vil stege på panden – så er der til mere end én i ovenstående opskrift). :)
   Håber det giver mening? Ellers skriv endelig igen.. :)

   KH. Katrine

 2. Pingback: 5 x LCHF morgenmad.. | Low Carb Livsstil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *