For noget tid siden, fristede frk. Sveske med en LCHF lasagne, som så forbandet lækker ud! :P Selv om hun havde givet den thumbs up, så havde jeg alligevel lidt svært ved at forestille mig, at den ville være lig den ægte vare. Men eftersom jeg fik besøg af mine to nevøer, to teenagedrenge i voksealderen, tænkte jeg, at jeg alligevel ville give den et skud. Lasagne går man aldrig galt i byen med.. ;) Og jeg blev positivt overrasket! Den smagte virkelig godt, og der var overhovedet intet der skreg til himlen om, at her er tale om et ’snyde’ alternativ. Og drengene? De var tilfredse! :)
Jeg lavede min egen udgave af kødsovsen. Jeg er ikke typen der har en fast ’opskift’ på kødsovs, jeg bruger bare de grøntsager jeg har. Og jeg snyder; jeg propper dem nemlig i sovsen.. Og denne gang fik kødsovsen selskab af ½ bakke champignon og ½ revet squash.
Jeg ville ønske at jeg havde lavet lidt mere ostesauce, så du får lige den reviderede udgave her. Måske er det bare mig, der er lidt af en oste-smovser..? ;)
Opskrift – LCHF lasagne:
1 portion kødsovs (evt. herfra?)
Lasagneplader:
4 æg
130g. flødeost
4 spsk. Loppefrøskaller (jeg brugte halvt husk, halvt fiberhusk)
Pisk æg, ost og loppefrøskaller sammen. Lad dejen hvile et par minutter, og bred den derefter ud på en bageplade. Bages ved 150 grader i ca. 15min. Når den er let afkølet, skæres den ud i lasagneplader. Brug evt. en pizzaskærer – det er nemmest. :)
Ostesauce:
2 dl. fløde
50g. flødeost
60g. revet ost
salt og peber
Varm fløden op i en gryde og tilsæt osten, som smeltes. Smag til med salt og peber.
Til sidst samler du dine lasagne og topper den med revet ost. Bages i ovnen ved 200gader i 20-25minutter til osten er smeltet og gylden.
Jeg er VILD med LCHF-pastapladerne – ja, faktisk kunne jeg næsten fristet til at sige, at de er bedre end originale pastaplader. Men jeg har ganske vist heller aldrig været kæmpe fan af pasta til at starte med ;) Næste gang skal du altså prøve dem i en lakselasagne – det er en af mine LCHF-favoritter – laks, spinat og lækker fløde/bechamelsovs = what’s not to love?!
Det er sjovt, jeg har faktisk heller ikke nogensinde været den store pasta fan. Af en eller anden grund, synes jeg tit det er lidt kvalmende. Det er jo egentligt også kogt hvedemel! Det dur kun til melboller i gammeldaws suppe.. ;)
Uhh.. Det lyder fristende med lakselasagne. Det kan være du har en opskrift jeg kan lure på? ;) Jeg har nemlig ikke den store erfaring ud i fiske afdelingen. Bortset fra dåsetun.. :P
Ja, det kan du da tro, jeg har – lige her!
Øj, det ser lækkert ud! :P
Jeg er VILD med LCHF-pastapladerne – ja, faktisk kunne jeg næsten fristes til at sige, at de er bedre end originale pastaplader. Men jeg har ganske vist heller aldrig været kæmpe fan af pasta til at starte med ;) Næste gang skal du altså prøve dem i en lakselasagne – det er en af mine LCHF-favoritter – laks, spinat og lækker fløde/bechamelsovs = what’s not to love?!
Hov, dobbelt – sorry for spam :O
Jamen det var en god besked – den kan man godt læse to gange.. ;)
Pingback: Danske klassikere i LCHF forklædning :) | Low Carb Livsstil
Pingback: Min første uge på 5:2 diæten... | Low Carb Livsstil
Jeg tænker det kunne være interessant at lave pastaen med Pikantost og så lave en lidt mild flødesovs, evt med skinke og champignoner eller ander “milde” grøntsager, så Pikantsmagen kommer frem….
Ja, det kunne være super lækkert! Måske med laks og spinat, eller andre lign. fødevarer, som har en vis mildhed, som du selv nævner? :)
Pingback: Maddagbog no. 8 | Low Carb Livsstil